Zavazadla - Ryanair
Já jsem teda zažila několikrát, že Ryanair buzeroval i lidi s batůžkem a nutim je cpát do klece. Akorát to nemělo moc smysl, lidi z toho vyndali věci, batoh tam nacpali a s věcma v rukou mohli nastoupit :D Stalo se to na několika letištích. Dřív šli vyloženě po lidech, co měli místo batohu krosnu, ale teď skoro po všech.
Spíš mě štve, jak i normální aerolinky omezují služby a všechno je za příplatek. Letím s Eurowings, což bych si nemyslela, že je takovej ten ultra low cost typu Ryanair (podle ceny rozhodně ne), a v ceně jenom malej batůžek, za sedadlo se připlácí.
Stejně tak ČSA, tváří se jako normální aerolinka, ale za sedadlo chtějí 379 korun :D
baví mě, jak jsme pořád nespokojení :-D Letenky jsou stále levnější, ale stěžujeme si pořád.
Pokud vám vadí poplatek za sedadlo, tak si představte, že cena letenky byla o 379 Kč dražší, a výběr sedačky byl grátis.
Jediné co se změnilo, že je možnost si službu vybrat. Tím myslím, že si můžu vybrat jestli službu chci, nebo ne. V tomhle jsme dál, než ve "zlaté éře" letectví. Pokud chci luxus, tak si ho zaplatím a bude to levnější a na vyšší úrovni než v té zmíněné zlaté éře. Pokud chci pouze letět, nechci zavazadlo, nechci si vybrat místo, nechci jídlo a pití, tak tu možnost mám také. To, že se někdo prezentuje nebo neprezentuje jako "lowcost" mi je celkem jedno, jelikož v tom nevidím dnes rozdíl. Dnes s někým kdo se prezentuje jako "lowcost" mohu letět poměrně na úrovni se špičkovími službami a naopak.
Jak jsem psal v jiným tématu, tak batoh nám letos měřili poprvé v životě a měřili ho všem. Vídeň. Já jsem pro zpřísnění, protože sice provokuju batohem, kterej je na první pohled nadlimitní, ale v klidu ho zmáčknu a v nejhorším si koupím novej. Víc mě štve, že není místo v binu a musím přes půl letadla hledat místo.
On je celý ten koncept na těch zavazadlech postavený a dopravce očekává, že jen naprostá menšina pasažérů poletí s malým zavazadlem v ceně letenky. Pokud by lidé létali jen s malými priručáky, nemůže letenka být od 13 eur.
Máš štěstí. Dnes jsem četl, že od půlky srpna ruší Korejci nudle. Tak se jich pořádně nacpi i za mě. Závidím ti. Užij si to ;-)
Lord Pitzbudka napsal(a):baví mě, jak jsme pořád nespokojení :-D Letenky jsou stále levnější, ale stěžujeme si pořád.
Pokud vám vadí poplatek za sedadlo, tak si představte, že cena letenky byla o 379 Kč dražší, a výběr sedačky byl grátis.
Letenky stále levnější? To opravdu neplatí se Smartwings/CSA. Letenky jsou stále dražší a služby pořád stejně tragický. Pokud zaplatím 3500 CZK za jednosměrnou letenku po Evropě tak fakt nečekám, že si budu ještě připlácet za sedadlo.
Myslím že Lord P. písal o cenách leteniek všeobecne, nie konkrétne o vývoji cien leteniek so Smartwings :)
Aj napr. u Ryanairu alebo Wizzu sa dajú nájsť letenky s cenami 200+ eur, kde tiež v základe nie je ani výber sedadla, ani príručná batožina...
jery napsal(a):Myslím že Lord P. písal o cenách leteniek všeobecne, nie konkrétne o vývoji cien leteniek so Smartwings :)
Aj napr. u Ryanairu alebo Wizzu sa dajú nájsť letenky s cenami 200+ eur, kde tiež v základe nie je ani výber sedadla, ani príručná batožina...
Jinak jasně, u Ryanair se dá taky koupit letenka na poslední chvíli za 400 eur po Evropě, ale já mluvím o ,,normální" letence kterou kupuju dopředu, nejedná se o žádný exponovaný datum jako Vánoce a nepotřebuju úplně přesný datum
U Ryanair jsem loni viděla letenku z Prahy do Budapešťi za 20 tisíc CZK.
Ale ten jejich systém je jednotný a výběr sedadla je zpoplatněný bez ohledu na cenu letenky. Otazka spíš je, zda má smysl řešit konkrétní sedačku u hodinového letu?
Zuzana _1 napsal(a):[citace="Lord Pitzbudka"]
baví mě, jak jsme pořád nespokojení :-D Letenky jsou stále levnější, ale stěžujeme si pořád.
Letenky stále levnější? To opravdu neplatí se Smartwings/CSA. Letenky jsou stále dražší a služby pořád stejně tragický. Pokud zaplatím 3500 CZK za jednosměrnou letenku po Evropě tak fakt nečekám, že si budu ještě připlácet za sedadlo.
[/citace]
Samozrejme, ze jsou letenky stale levnejsi.
Podivejte se, kolik staly letenky, i kdyby treba jen pred 10 lety.
Nominalne staly prakticky stejne, jako nyni - jenze diky inflaci atd. je to vlastne mene a mene. A to casto vyrazne.
Zdravím, teď jsem přeměřovala ideální kufr, který bych chtěla vzít, ale přijde mi, že je o 1,5 cm vyšší. Večer před odletem stejně budu v Praze, tak si říkám, že bych to zkusila na letišti, kam se dostanu bez letenky, dát do té kovové konstrukce. Má je Ryanair i někde takhle ve veřejné prostoře nebo až za tou kontrolou? Předem díky moc za odpověď.