TAP Air Portugal
Cestuji s jediným batohem na palubu a opakuji, že za téměř 25 let a hádám už skoro 200 letů se mi to nestalo. Pravda je, že lety po Evropě tvoří tak 5 procent. Několikrát se slušně ptali a já to jednou využil. Jinak jsem slušně odmítl a nikdy nebyl problém. Jestli je to specialita BA brát palubní zavazadla do podpalubí, nevím. Podle příspěvků asi ano. To s tou kompenzací jsem přestřelil.
Necestuji s kufrem, kde to je asi větší problém, protože ten nezmáčkneš. Tramin s BA ani s LH neletí, když to dal pod TAP. Pokud chce riziko minimalizovat, at si vezme batoh a nastupuje mezi prvními. Podle mě se nemusí bát. Podle Breathe se bát má. Tak ať pak dá vědět, jak to dopadlo :-)
To, že nízkonákladovky mají specifický přístup, jsem zmiňoval.
Dík za odpovědi, půjdu raději do letadla mezi prvními. A tak trochu Off topic. Co do toho odbaveného kufru na zpáteční cestě z Lisabonu kromě olivového oleje a portského...
Hele s tím jít jako první taky nemusí být výhra 😁. Teď v červenci jsem letěl s TAPem a kdo šel na palubu jako jeden z prvních, tak přišel o kufr (ti co měli priority boarding nebo economy extra byli myslím v pohodě). Když jsem letěl zpátky, tak to zase brali náhodně, který kufr se jim zdál moc velký. Na druhou stranu si myslím, že kdyby nešel jako poslední a slušně bys je požádal, že potřebuješ mít kufr u sebe z nějakého důvodu, tak by ti snad vyšli vstříc, pokud bys nebyl arogantní blbec, kterému by už z principu nechtěli vyhovět. 😁
Nevím jak TAP, ale do letadla běžně volají podle skupin, které jsou na boarding passu. Takže občas nestačí si říct, půjdu mezi prvními.
Mně se to stalo letos, nevím už jestli s Ryanem nebo Wizzem, že mě na bráně dali na batoh placku s tím, že ho mám dát do podpalubí, tak jsem neprotestoval, ale za rohem jsem tu placku sundal a byl klid.
Taky jsem zažil, že BA nekompromisně na gatu odebírali kufry. Bylo to na Heathrow a personál z bývalých kolonií se tam choval hodně nevybíravě a neslušně. Na klidnou žádost, že mám v kufru cennosti a že bych opravdu ocenil, kdybych si ho mohl na palubu vzít, okamžitě vyhrožování vyloučením z přepravy.
Šel jsem na palubu tak v první polovině, později se do letadla lidi s kufrem dostali. Vážně jsem nepochopil, co to bylo za komedii. O to hůř, že je to podle komentářů tady u BA docela pravidlem.
Teď jsem zkoušel zaplatit sedadlo za voucher, ale žádná taková možnost nebyla. Pouze kartou. Skvělá společnost...
Ahoj funguje vám my booking u Tap, vůbec se mi nezobrazuje můj let, a to se mi normálně zobrazoval. Diky
Na webu to jede. V appce nevidim nic. Asi aktualizuji lety...vidim u sebe posunuty let z Funchalu z 04:30 na 11:00, coz mi spise vyhovuje.
Martin _82 napsal(a):Na webu to jede. V appce nevidim nic. Asi aktualizuji lety...vidim u sebe posunuty let z Funchalu z 04:30 na 11:00, coz mi spise vyhovuje.
My odlet 29.9.22 a apka ani net NIC. Mám jen strach,aby let neposunuli a nebo nezrusili a já se to nedozvěděla, jelikož TAP neposila email ani SMS o změně, také letíme Madeira.
jakože se vám na webu taky nenačítá vůbec PNR a píše to, že máte zavolat? :D já myslel že už mi zrušili moje errory fary.
fridgy napsal(a):jakože se vám na webu taky nenačítá vůbec PNR a píše to, že máte zavolat? :D já myslel že už mi zrušili moje errory fary.
Nene nezobrazuje se mi moje rezervace - my booking. Psala jsem na Tap a oni mi odpověděli, že mají poruchu. Jenže Tap neinformuje o změnách emailem ani SMS, tak proto mi to štve.
Zaregistrujte se na check my trip v appce, natahnete si tam tu rezervaci a bude Vam chodit info o zmene. Vcera jsme meli hodinku spozdeni a poslali jak zpravu pres appku, tak i do emailu, prestoze TAP nic neposlal.
Mandre napsal(a):Zaregistrujte se na check my trip v appce, natahnete si tam tu rezervaci a bude Vam chodit info o zmene. Vcera jsme meli hodinku spozdeni a poslali jak zpravu pres appku, tak i do emailu, prestoze TAP nic neposlal.
Diky za tip.
Kdyby měl někdo zájem o voucher v hodnotě 41.79 EU a využil by ho do 31.12. tak ať na píše do SZ. První ho dostane. Jinak v pátek při odletu z Lisabonu na bráně vážili kufry. Stačilo půl kila navíc a už se cálovalo...
My leteli v pondeli z Lisabonu a pohoda, vsechny 4 kufry jsme meli cca 600g nadvahu😂. Vazila ksem je pred odletem.
tramin napsal(a):Kdyby měl někdo zájem o voucher v hodnotě 41.79 EU a využil by ho do 31.12. tak ať na píše do SZ. První ho dostane. Jinak v pátek při odletu z Lisabonu na bráně vážili kufry. Stačilo půl kila navíc a už se cálovalo...
Ahoj já bych měla zájem chceme v únoru do Fara, kolik by jsi za voucher chtěl?
Čerstvá zkušenost s cestou s TAP na trase Vídeň-Lisabon-Ponta Delgada:
Při přímém vstupu a přihlášení na stránkách TAP na My reservation vždy kontrola a informace o podrobnostech fungovali. Při vstupu na stránky kliknutím na odkaz z rezervačního emailu se ale výše zmiňovaný problém s nefunkčností a informací a zavolání také objevil.
Odbavení online kliknutím na příchozí email s informací o zahájení online odbavení - rychlý, bezproblémový, letenky možno generovat v mnoha podobách.
TAM:
Vídeň - kontrola rozměrů kabinových zavazadel zběžná, cestující pouze upozorněni na možnost přepravy zavazadel v zavazadlovém prostoru - odlet cca 20min opožděn
Lisabon - na přestup byla 1 hodina - přípojné letadlo čekalo na zpožděné lety z nichž byla návaznost a bylo cca 40 minut opožděno na odletu - bez kontroly rozměrů
ZPĚT:
Odbavení online opět bez komplikací klikem na informační email
Ponta Delgada - bez kontroly rozměrů odlet včas
Lisabon - delší čekání tedy čas pozorovat cvrkot - na některých letech skutečně poctivé přeměřování a vážení kabinových zavazadel s následnými doplatky, na letu do Vídně pouze přeměřování obrysnicí a pouze u zavazadel evidentně podezřelých = skořepiny, čtyřkolky, krosny atp, evidentně to měli v oku - doplácení myslím se nekonalo, ale zavazadla bez pardonu sešupem do podpalubí. Let načas.
Ahoj čerstvá zkušenost Tap, odlet 29.9.2022 Praha-Lisabon-Madeira, žádné vážení žádná kontrola rozměrů, žádné šup s příručkou dolů. Což je pozitivní zpráva. Pak už jsou jen ty negativní , 60 minut zpoždění, navazující let na Madeoru jsme nestihli , nebyli jsme sami, bylo nás asi 20. Vyfasovali jsme voucher na občerstvení 16 Euro, a letenku na let ve 23.20, původně jsme měli odlet v 16.50h. Z 23.20h. bylo zpoždění na 1.15 h.,takže na Madeiru jsme místo dne 29.9. v 18.30h. dorazili 30.9. ve 3h.rano. Odškodnění prý ani náhodou, chyba nebyla u Tap, nýbrž preplneny vzdušný koridor nad Evropou. Takže tak.