TAP Air Portugal
A nebude to taky tím, že Tap lítá na Madeiru osmkrát denně a systém ti nabízí let, který je aktuálně nejlevnější?
Dobrý den,
Získala jsem cestovni voucheru v hodnotě 700 eur jako náhradu za zpožděný let od TAP portugal. Netuším ale, jak voucher použít a jak jím zaplatit letenky. Máte někdo s tímto zkušenosti? Budu nesmírně vděčna za jakoukoli pomoc. Jsem už bezmocná.
Dobrý den, měl by na voucheru být nějaký kód, že? Ten se zadává po výběru konkrétních letů na webu TAP do tohoto políčka: https://imgur.com/ZUzYItW
Pri kupovaní letenky na www.flytap.com v kroku, kde sa zadávajú mená cestujúcich, je kolónka na zadanie voucheru.
Rezervace sedadel je možná až po online odbavení? Nikde jsem to nenašla dříve. Hledám blbě? :-(
Aluška napsal(a):Rezervace sedadel je možná už dlouho dopředu, ale placená. Bezplatně lze až v self check-in kiosku na letišti. Pozor, ohlasy říkají, že jakmile už si jednou online vybereš sedadlo a není to třeba ani nějak potvrzovat, už musíš jedině k přepážce a bez zaplacení nelze udělat check-in.Rezervace sedadel je možná až po online odbavení? Nikde jsem to nenašla dříve. Hledám blbě? :-(
Lubomír Flídr napsal(a):příruční nikdy, 20+ letů za poslední 3 roky, ale nikdy jsem toho nevozil tolik, abych byl podezřelýChcem sa opýtať akú máte skúsenosť s kontrolou hmotnosti batožiny?
Poslední dobou se na fórech objevují informace, že už to taková pohoda není :-D já letím za měsíc tak uvidím...
Lubomír Flídr napsal(a):Chcem sa opýtať akú máte skúsenosť s kontrolou hmotnosti batožiny?
Vie-Lis v lete vazia preventivne vsetkych pred vstupom do security.
Lis-Pdl na gate nevazili,ale priatelke merali takou kartonovou krabicou.Stacilo trosku potlacit a vsetko bolo ok.
počítají u toho vážení i s druhým 2kg menším zavazadlem, které má TAP ofiko v podmínkách?
jak často na gatech taky měří? (máme batohy 40l, rozměry taktak, na výšku jsem asi 2cm přes, dá se to zmáčknout.. do klece se vejde, ale papírová krabice by nepotěšila..
A ještě dotaz k tomu seatingu, jestli se někdo orientujete, jak to přesně funguje.. Máme každý svou letenku VIE-LIS (a zpět PDL-LIS-VIE), už je otevřený online checkin, nabízí nám to sedadla jinde a nebo placený výběr, kde je upozornění, že to je nevratný, bez zaplacení pak nejde udělat checkin.
Nevíte, jestli mne to pak pustí k odbavení na kiosku ve Vídni? Nebo bych musel na přepážku? Nebudou pak trvat na zaplacení? Děkuju za rady..
Taky by mě to zajímalo, sedadla mám koupený a někdo tu psal, že pak nejde udělat online checkin? Takže pak až na letišti v kiosku nebo jak? Popř., jak dopředu otvíraj online checkin?
Na předem zakoupená sedadla samozřejmě odbavení online udělat lze !
U Tapu zdarma sedadlo vybrat nejde ani při online odbavení pokud místo přehodíte tak už to nejde vrátit,takže musíte buď zaplatit nebo to vyřešit až na letišti u přepážky.
malé zavazadlo nevážili
meranie veľkosti zavazadla (nie všetkých) robia pred vstupom do lietadla, nadrozmerné dávajú do pdpalubia
miesta na sedenie som si nekupoval. pri checkine online na 4 lety nás posadilo vždy vedľa seba
pred letom som sa registroval do TAP miles&Go, na 4. let v priebehu 10 dní nás posadili do lepšej "triedy"
a bolo aj lepšie občerstvenie
Zdravím. Jsem tady nový, takže se omlouvám za případný hloupý dotaz. Nicméně sháním letenky Praha - Lisabon v termínu 29.3. tam a 6.4. zpět. Už jsem to málem koupit na GotoGatu (let s TAPem), ale tady jsem si přečetl, že to je zbytečný risk. Chtěl jsem to koupit tedy tady přes vyhledávač, ale bohužel jsem nemáme pas pro juniora (1 rok) a tudíž asi jedině až ten pas bude, že? Obávám se, aby se pak ceny mezitím nezhoršily. Nebo to lze nějak obejít?
Vladimír napsal(a):Oficiální stránku TAPu už jsi zkoušel?Zdravím. Jsem tady nový, takže se omlouvám za případný hloupý dotaz. Nicméně sháním letenky Praha - Lisabon v termínu 29.3. tam a 6.4. zpět. Už jsem to málem koupit na GotoGatu (let s TAPem), ale tady jsem si přečetl, že to je zbytečný risk. Chtěl jsem to koupit tedy tady přes vyhledávač, ale bohužel jsem nemáme pas pro juniora (1 rok) a tudíž asi jedině až ten pas bude, že? Obávám se, aby se pak ceny mezitím nezhoršily. Nebo to lze nějak obejít?
Prapůvodně ano, ale jak jsem zkoušel kde co, tak jsem tak daleko dostal akorát na GotoGatu a tady .GotoGate nepožadovalo, tady ano. Ale faktem je, že tohle se nabízí. Zkusím, díky. Je to logické, ale faktem je, že jsem nezkoušel. Jdu na to.
Číslo pasu můžete napsat libovolné, klidně vymyšlené, cestovat pak lze bez problémů na jiný doklad, resp. změnit číslo při check-inu.
Kryštof Hájek napsal(a):Číslo pasu můžete napsat libovolné, klidně vymyšlené, cestovat pak lze bez problémů na jiný doklad, resp. změnit číslo při check-inu.
OK, díky. Nikdy jsem nic takového nezkoušel. A když jsme jezdívali jen s manželkou, tak jsme pas vždycky měli ;) Ještě jednou moc díky za radu!
Má TAP na Ruzyni možnost odbavit se v těch kioskách? Myslím, že jsem je tam hledala a nenašla. Takže když by mi nešlo on-line odbavit, tak prosím, jít kam? Do teď jsem to nikdy nepotřebovala.