[OK] Praha <-> Ostrava za 2058 Kč
Kdyby to někoho zaujalo, tak od března dále (nekoukal jsem na přesné časové rozmezí) jsou k dispozici zpáteční letenky mezi Prahou a Ostravou (oběma směry) za 2058 Kč. Je to třeba vyzkoušet a někdy to dobře vyjde, že se dá letět jeden den tam, druhý den zpátky, někdy třeba na víkend, tj. v pátek tam, v neděli zpátky. Já to absolvoval v prosinci, kdy jsem si do Prahy zaletěl na setkání překladatelů a druhý den jsem letěl zpátky. Je to rychlovka, žádné dlouhé prodlevy na letištích.
To asi pro nikoho moc zajimave nebude RegioJet koupis za 380 Kc zpatecni a casove nic neusetris,, tyhle kratke lety by musely byt tak jak je treba let v Polsku mezi Warsavou a Gdanskem za par zlotych ,, v Irsku mel Ryanair let mezi Corkem a Dublinem za 5 euro a busy krachovaly , nakonec leteckou dopravu na 250 km useku zrusil a najednou je nekolik busovych prepravcu ovsem cena kolem 20 euro . v Polsku se to mezi tou Warsavou a Gdanskem zatim drzi .je to vubec nejlevnejsi letecke spojeni jake jsem kdy nasel ,,, 4 eura tam i zpet,,, k tomu ma CSA hodne daleko ))
Osobně už jsem využil a někdy se to opravdu vyplatí. Na letiště to mám kousek a ranní lety v 5:30 dobře navazují na ranní odlety z Prahy. Večerní odlet v 22:00 směr Ostrava je taky dobře nastaven. Člověku to může ušetřit dost času a někdy i dva dny volna. Nemusí spát v Praze.... Škoda, že už skončila éra Rumba, kde se to dalo koupit za 40e.
Tak to je asi stejne jako kdyz nekdo bude bydlet v Lichkove tak vyrazi na letiste do Wroclavi radeji nez do Prahy, nebo nekdo z Tesina ci Bohumina bude volit Katovice nebo Krakow ,, jasne pokud budu bydlet v Mosnove , nebo pobliz tak rekneme jeste ,, ale jinak asi moc ne ,, nechapu treba kdyz z Londyna prileti do Ostravy letadlo po 17 hodine ,proc je k tom ten novy vlak co tam ted je, az za hodinu,,,jinak kdyz jsem si dnes precetl Stropnickeho o tom jak chce zdrazit letenky a jak ctu jak CSA rusi jednu trasu za druhou ,tak brzo asi z Ostravy do Prahy zadne letedlo litat nebude ,,,
Tak ten vlak asi za hodinu je tam proto řekl bych, že to letadlo může mít zpoždění a je lepší si na letišti 40 minut počkat než aby ten vlak odjel prázdný. A trošku podle mě pleteš hrušky s jabkama, z Wroclavi, Katowic ani Krakowa nelítají linky do Prahy a tady se jedná o specifickou linku do Prahy jejíž spádová oblast je ostravsko, nic víc, nic míň.
No osobně si myslím, že vlak odjíždí kvůli cestujícím, takže by měl být na cca 20 minut max po příletu s tím, že v rámci letového provozu zahustit jak příjezdy, tak odjezdy a zbytek dne +- bambus. Ostrova není nic, co by nešlo na A4 naplánovat.
Beru to tak, že tam těch příletů a odletů je za den pár, takže těch vlaků asi taky nemůže jezdit mraky. A 20 min po příletu je v případě jakýhokoliv zpoždění prázdnej vlak a čekání na další.
Treba pres momondo.ie vyhledavac a pote presmerovani na tripstu, to jde koupit za 61 eur return.
Kdyby to nekdo chtel koupit s MC credit nech se ozve. Asi si to proletim, tohle jsem letel jen s A330. Diky za tip.
mam taky MC kredit, takze muzu nabidnout pomocnou ruku. Pres tripstu jsem kupoval s tou kartou nejmin 30x
Vysokou cenu jednodenní zpátečky jde obejít, pokud potřebujete letět aspoň dvakrát.
Jedna letenka bude například PRG-OVA 1.3.-7.3. a druhá OVA-PRG na stejná data a rázem z toho jsou dvě levnější otočky.
Aerolinka si řekne: vrací se ve stejný den? Platí to firma, osolíme to, stejně to zaplatí, když tam musí; Zůstává přes neděli? To je to turista, ten nám tolik nedá.