Ryanair prestup 60minut
Ahoj, chci se zeptat, mam na prestup hodinu od ryanairu v Londyne, pokud by bylo zpozdeni z Prahy a nestihl bych to, dostanu automaticky moznost letet dalsim spojem za 3 hodiny nebo ne ? Nebo doporucujete pro priste si dat rezervu 3 hod, ktera je jistota ?
Zpoždění jsem s nimi zažila určitě častěji než v poměru 1:10, hodina na přestup je zbytečný risk.
Přesně tak, moje zkušenost je podobná, z posledních 10 letů na čas tak 2 a zrovna v Londýně na Stanstedu je hodina nic a v žádným případě bych do toho nešel.
Těch 60 minut už je dost limitních. Na Stanstedu není trasportní zóna, takže je potřeba vyjít ven a znovu projít přes bezpečnostní kontrolu.
Minule jsem hodinu stihnul mela byt hodina a 25 minut v Praze strikali kridla , pristali jsme o 10 minut pozdeji nez jsem se dostal z letadla , prosel i s biometrickym pasem ven tak zbyvalo 50 minut,, je tam ted fast track a pusti te tam , pokud prokazes zpozdeni predchoziho letu a mas do dalsiho odletu malo casu na tu frontu, nakonec jsem byl na gate 30 minut pred odletem a jeste nepousteli do letadla ...kdysi jsem stihl v Londyne i 40 minutovy prestup, ale zrejme jen diky tomu ze jsme pristali o 10 minut driv a odlet dalsiho letu byl o 10 minut opozdeny ..takze tam ta hodina byla ...
Pokud to je nejaky levny let a nejde o let mimo Evropu sel bych do toho... jestli to je ale let nekam dal tak bych to neriskoval
Letenku mi Ryanair v Londyne uz vymenil ale slo o prokazatelne zpozdeni autobusu co uvizl v zacpe a jel dvojnasobek casu , vymenili mi ji i pri vybuchu sopky na Islandu a zrusenem letu... mam ale dojem ze u toho busu to zdarma nebylo a mohl jsem pak tu castku zadat po autobusovem prepravci u Islandu to bylo zdarma
Zrovna jsem se koukal na statistiky posledního letu: tam 1:41, dříve o 16 minut, zpátky 1:25 minut, dříve o 23 minut. Ale vzhledem k těm frontám nejdříve u pasu a pak bezpečnostní kontrole a vzdálenostem bych do toho nešel. Jen chůze zabere přes dvacet minut.
On hlavně je ten dotaz měsíc starý, tak předpokládám, že let už proběhl nebo byl objednán, moc nevím, proč se "obnovujou" takovéhle "technické" témata po měsíci