[UA] United Airlines
Ahoj, máme zakoupenou letenku od United Airlines Paris-Lihue je to docela dlouhá cesta, tak bych ráda nasbírala nějaké míle mohl by mi někdo poradit jak na to ? Jsem uplný začátečník
Dost dobře záleží na tom, jakou tarifní třídou letíš
http://www.wheretocredit.com/united-airlines
Letová třída K, díky za link pokusím se to nastudovat jen se ještě zeptám tam je potřeba registrace na Mileage Plus Enrollment?
Tady by mě nějaké info taky zajímalo. Mám z místní akce NY s AirBerlin, letová třída W. Když koukám na ten odkaz, tak např. pro AirBerlin dávají 50% mílí a např. pro British Airways 25%. Znamená to, že si je můžu nechat připsat i do nějakého programu od British Airways? Omlouvám se možná za hloupé otázky, ale vůbec netuším jak to funguje
A jak vůbec postupovat? Musím se někde online zaregistrovat nebo se vyžaduje ještě nějaká akce přímo na letišti či někde jinde?
Zkuste letenky UA v momentální chybce, dají se poskládat i pěkné open jaw ve stylu Great American Cross-Country Road Race východ-západ pod 200,-EUR
Dalo se najít, krátké lety 14-16 h, návazné lety nejvíc z CPH, tedy žádný overnight. Některé lety s LH přes Mnichov, tedy možný výstup tam. Škoda, že to trvalo tak krátce. Nestačil jsem to v matrixu pořádně projít, ale šlo toho mnohem více.
Ahoj,
nedávno jsem musel zrušit letenky na United Airlines a mám tam teď kredit cca v hodnotě 15 000 CZK. Už je nestihnu využít a musí se vyčerpat do února 2020. Měl by někdo zájem?
Dušan napsal(a):Ahoj,
nedávno jsem musel zrušit letenky na United Airlines a mám tam teď kredit cca v hodnotě 15 000 CZK. Už je nestihnu využít a musí se vyčerpat do února 2020. Měl by někdo zájem?
Da se vyuzit na lety s LH? Letenka musí byt koupena do 02/20 a proletena kdykoliv? Cena?
Ahojte, nevíte prosím jak probíhá případné zrušení letu u United v souvislosti se zrušením letů do USA? Mám let z Mnichova do SF na 6.5.2020. Z přehledu mi už vypadly atlantické lety, ale vnitro po USA tam stále svítí. Jak je to s refundací v případě zrušení? Díky moc
Zdravím, mám dotaz. United má při letu ORD - FRA -KTW 2 kabinové zavazadla zdarma. Let KTW - FRA je provozován Air Dolomiti, který má pouze 1 kabinové zavazadlo 8kg. Bude platit při letu FRA - KTW podmínka United, tedy 2 kabinové zavazadla zdarma? Díky moc za info.
Teď jsem volal ještě do Pelikána a řekli mi, že při letu KTW-FRA platí podmínka AIR Dolomiti, tedy 1 zavazadlo do 8kg. Nekupuji přímo u UA, protože letenka není pro mě. I tak díky moc za odpověď.
To je dost zvláštní tvrzení.
V těchto případech platí (obecně) pravidlo MSC - most significant carrier -, kdy se na celý let aplikují pravidla dopravce, který letí nejdelší část cesty.
U letu z/do USA je z toho pravidla vyjímka, a aplikuje se to tak, že se aplikují pravidla "prvního dopravce" daného směru.
V obou dvou případech jde ve vašem případě o United, takže se aplikují pravidla unitedu.
(toto tedy platí, pokud je to na jedné letence. Pokud to je nějaké zběsilé kombo na dvou samostatných letenkách, výše zmíněné neplatí)