Ostrava (OSR)
Mandarinka , tim , ze Cork -Wroclaw lita 2x tydne a byva plny a nebyvaji casto letenky za 20 euro v jednom smeru a Katowice ani Krakow z Corku nejsou , pricem Muntster je region kde polaci docela dost pracuji a je tu i dost slovaku a oblast Ziliny by Ostrava urcite zaujala ,dokud byvaly naklady na prestum minimalni a letnky stavaly 5 euro a fungoval i let Cork-Dublin ,tak prosim , ale pri dnesni situaci ma tato linka perspektivu a nerikam to proto., ze by se me hodila
Bez tecky jsem se vyJadril i pod ten rozhovor Unucky, tak doufam, ze jsem poskytl dostatek inspirace a jinak bez obav 3 tydny se tu moc vyskytovat nebudu i kdyz se budu snazit poreferovat jak na me pusobi Thajsko -)
Mikire... proč by měla Ostrava/MSK dotovat Polákům nebo Slovákům (nic ve zlém) leteckou dopravu do Irska?
Ja pridám aktuálnu skúsenosť - potreboval som prípoj z Londýna niekde do okolia Žiliny. Okrem iného boli k dispozícii Ostrava, Brno a Pardubice. Podobné časy odletov, všetko Ryanair. Ostrava a Brno za 50 libier, Pardubice za 15 libier. Aj keď by mi Ostrava polohou určite vyhovovala viacej, ušetrených 35 libier mi stojí za 2 hodiny strávené naviac vo vlaku z Pardubíc oproti Ostrave...
Takže o tom to celé asi je... ak to z Katovíc letí za 5 euro, tak aj keď mám ostravské letisko 200 metrov od domu, za 70 euro z neho nepoletím. Cena (spolu s vlakovým / bus prípojom) je pre 95% ľudí priorita, tú hodinu / dve naviac väčšina ľudí vôbec nerieši.
mikir napsal(a):Bez tecky jsem se vyJadril i pod ten rozhovor Unucky, tak doufam, ze jsem poskytl dostatek inspirace a jinak bez obav 3 tydny se tu moc vyskytovat nebudu i kdyz se budu snazit poreferovat jak na me pusobi Thajsko -)
Mikire, zamakej v tom Thajsku a trumfni Andreje s "jeho Air Asia" spojením. Věřím, že když zalobuješ, tak Bkk/Pha s Ryanem je otázkou týdnů :D
Petr76 a proc Katowice dotuji Cechum a Moravakum parkoviste na letisti ?
Nemusi tp byt nutne do Irska , ale tam ,kde jich je nejvic si lety uz zorganizovali sami .a kdyz uz Irsko, tak Dublin maji osetreny sami , kdezto Cork ma jen Wroclaw ,Gdansk a od jara Poznan
Karel napsal(a):co BKK-PRG, ale mikir zvládne i ova-krabi bez přestupu 😎Mikire, zamakej v tom Thajsku a trumfni Andreje s "jeho Air Asia" spojením. Věřím, že když zalobuješ, tak Bkk/Pha s Ryanem je otázkou týdnů :D
tvl miluji dojmologii:
Myslim si, ze se linka Mosnov - New York uzivi. Nechapu, ze z Mosnova jeste neni mezinarodni HUB. Preci jenom ma zeleznici, ma novou halu, ma nejdelsi drahu. Planuje se vyhlidkova plosina, v centru Ostravy bude tabule s prilety/odlety. Proste vsechno je pripraveno.
Bye, bye OSR... To dokazuje jenom neschopnost vedeni letiste
Edit: Koukam, ze neni nahran letovy rad, takze ta linka klidne jeste muze existovat.
jakob napsal(a):No a poslední hřebíček do rakve:
Od 11/2019 v kalendáři žádné lety na Standsted.
A byly tam? Není to jen tím, že ještě není zimní letový řád?
Proky napsal(a):A byly tam? Není to jen tím, že ještě není zimní letový řád?
Neni nahranej zimni letovej rad jeste u vsech linek, jak jsem to projel vic.
Jaj, tak to sorry za hoax. Díval jsem se jen na KTW a tam to nahrané je. Více jsem nezkoumal
Jestli někdo letíte poslední rotaci 31.3. BGY-OSR, můžeme symbolicky třeba zapálit svíčku před terminálem nebo uspořádat nějaký jiný adekvatní smuteční obřad :-D
Jedinou vyhodu to jeste ma , ze z Londyna do Ostravy budou k mani letenky kolem 15-20 euro ted treba byla vcera letenka na sobotu za 13 liber ,,,,to 3 dny pred odlem Praha ,Pardubice ani Brno nemaji , jeste jak vse ovlivni Brexit to bude taky zajimave
Mám prílet do Ostravy v sobotu 4.5. o 16:40. Skutočne je jediný spoj MHD o 16:50 - čo je na 99% nestihnuteľné a potom až vlak o 18:44?
Je aj nejaká iná alternatíva ako taxi za +- 25 euro? Keď tam naraz príde 200 pax Ryanairu, bude sa tam vôbec dať niečo zohnať? Potrebujem sa dostať na vlak smer SK - t.j. Svinov / Hl. nádraží. Ideálne by som rád stihol Regiojet o 18:10.
MoonEclipse:
Není tomu tak. Všechny lety RYANAIR mají v Ostravě návaznost na spoj linky 333 do Ostravy. Autobus odjíždí po 30 minutách (Schengen) resp. 45 minutách (non-Schengen) od přistání letadla. V případě zpoždění letadla do 60 minut spoj vyčkává a odjíždí zpožděný o stejný čas jako letadlo.
To, že jste takový spoj nenašla ve stávajícím JŘ je způsobeno tím, že změna letového řádu probíhá v jiný termín, než je oficiální změna jízdních řádů autobusů. Letos tedy proběhne mimořádní změna JŘ linky 333 k 1. 4.2019 a sobotní spoj bude odjíždět v 17:25 h. Tento JŘ však ještě není oficiálnbě schválen na CISu.
Nicméně jízdní doba na ÚAN je z letiště cca 30 minut, takže s Regiojetem 18:10 bych raději nepočítal...
Projížděl jsem jízdní řády, a skutečně není jiná možnost, než si počkat na ten vlak v 18:44. Ono to i tak rychle uteče, pasovka v OSR je extrémně pomalá.
Koukni na gettransfer.com, ukazuje mi to ceny od 7 euro za jízdu, tak možná se někdo chytí. V Egyptě jsme přes ně absolvovali několik delších přesunů.
To je bida tam, pokazde jsem vetsinou nadaval, ze to nemaji sehrane k vlaku a trcis tam ..nedival jsi se na neco do Studenky ? ale asi nejlepsi varianta se domluvit s nekym v letadle na taxi a podelit se o tech 25 euro , nebo pro hodne lidi tam jezdi auty a tak nekoho ukecat at te vezme
Jinak proste cekat na ten vlak ,jestli neco rychle neudelaji ,tak to skonci v Ostrave vsechno i ten Londyn a muzou ten vlak zrusitDog napsal(a):MoonEclipse:
Není tomu tak. Všechny lety RYANAIR mají v Ostravě návaznost na spoj linky 333 do Ostravy. Autobus odjíždí po 30 minutách (Schengen) resp. 45 minutách (non-Schengen) od přistání letadla. V případě zpoždění letadla do 60 minut spoj vyčkává a odjíždí zpožděný o stejný čas jako letadlo.
To, že jste takový spoj nenašla ve stávajícím JŘ je způsobeno tím, že změna letového řádu probíhá v jiný termín, než je oficiální změna jízdních řádů autobusů. Letos tedy proběhne mimořádní změna JŘ linky 333 k 1. 4.2019 a sobotní spoj bude odjíždět v 17:25 h. Tento JŘ však ještě není oficiálnbě schválen na CISu.
Nicméně jízdní doba na ÚAN je z letiště cca 30 minut, takže s Regiojetem 18:10 bych raději nepočítal...
Díky za info. Na oficiálnom webe letiska nie je ani zmienka o tom, že 333 je nejaký špeciálny bus a čaká na prílety lietadla. Po googlení podľa čísla linky som to už vypátral.
Každopádne mi je to aj tak na prd, z UÁN by som sa ešte musel dostať na Hl. nádraží a to nie je šanca stihnúť. A ďalší spoj na SK po tom Regiojete o 18:10 ide o 5 a pol hodiny. Kašlem na Ostravu, radšej to kúpim do Bratislavy za trojnásobnú cenu :))