Ostrava (OSR)
Roman napsal(a):by se musela Ostrava pokrájet, aby mohla alespoň stínovat (o konkurování není vůbec řeč).
Je to jako kdyby soused měl na zahradě akvapark a vy si koupíte bazén od Mountfieldu a budete se snažit mu "konkurovat".
Petr76,ano ,ale je to takovy zacarovany kruh ,Cestovky vyuzivajji v podstate jen Smartwings , najednou kdyz je problem s odstavenymi Maxy tak, to nektere cestovky zacaly resit s jinym prepravcem a proc by do toho Ostrava nemohla vstoupit tak , ze by chartovemu prepravci nabidla nejake zajimave vyhody ,porad je to o nabidcee a poptavce
Jen chartery Mosnov neuzivi , ale to je pak opet o jinych linkach ,ktere tady vetsina odmita ...v zimnim obdobi to asi je slozite , ale alespon letni provoz by nejak jit mel ,prece je dost letist kde nektre destinace funguji jen cast rokuBreathe napsal(a):Jestli správně sleduju tvoje myšlenkové pochody, tak je v pořádku, že se kvůli lidem, pro které je "velká výprava i cesta autem do Ostravy z 15km vzdálené vesnice" vyhodily za OSR stovky milionů a další stovky se ještě vyhodí. Ty peníze jdou z kapes všech daňových poplatníků a určitě by se daly investovat do dopravní infrastruktury na Ostravsku smysluplněji, než jejich pálením na letišti, které nemá budoucnost.
Ale já jsem nenapsal, že to je v pořádku nebo že to podporuju. Jen jsem napsal, že takoví lidé existují, není jich málo a mají také volební právo.
Co tedy s letištěm? Zrušit, runway vybagrovat? TWR odstřelit, naváděcí systémy zrušit a nechat to jen pro GA?
Jak psal Mikir je to o nabidce a poptavce. A v Ostrave poptavka neni a ani ve vzdalene budoucnosti nebude,staci se podivat na socialni a ekonomické rozdeleni regionu, o Polsku nemluve.
gg-bn,ano,ale o tom to .je, co vlastne porad dokola pisu i kdyz vetsina tu ma uplne jiny nazor ,pri socialni a ekonomicke situaci jak pises, nelze vymyslet Dubaj a predstavovat si, ze do OV budou jezdiy bohati Arabove , svym zpusobem nemohlo projit ani Bergamo . i kdyz spolu s Milanem je to vyborny hub jak pro Evropu ,tak i obcas i mimo ni , ovsem lidi s OV zajima treba Chorvatsko, proc nezkusili Split ? Zadar, ( Vitkovice tours , Kovotur ..atd ).. dalsi oblibena destinace v lete pro mene majetne kam vyvazi cestovky ve velkem je Solun
A druhy aspekt o kterem jsem tu uz taky psal mockrat, jsou mista kam jezdi lide z regionu pracovat , ani jedno vedeni letiste nezkusilo a ano . Polsko je blizko , ale kdyz muzou Polaci nabizet pro Cechy zdarma parkoviste , tak proc by Cesi nemohli zdarma nabidnout neco Polakum
A proc by se treba tedy neslo domluvit na spolupraci aby nektere linky letaly z Katowic /Krakowa a taky treba z Brna a jine zase z Ostravy
Chapu kdyz TUi fly leti na Jamajku tak, ze obslouzi zaroven i Dominikanskou republiku , ale u tezko pochopim kdyz Smartwings vyleti z Brna a za chvili klesa v Ostrave a pak tepve leti do koupaci destinace
Ale uz jsem psal . ze na tohle tema nechci diskutovat ,ale zase mi to nedalo ,
Od podzimu mi zacne litat linka Cork - Katowice, tak se treba naucim i to Polsko vic , zatim vyuzivam spis Wroclaw ,nebo pak Brno , parkrat jsem letel z OV Londyn Bylo i opacne Bergamo a dotovana Dubaj ,, ale to co chystaji jako dalsi pokus o rozlitani Mosnova si myslim ze to k nicemu nepovede ,ale necham se prekvapit a fandit Ostrave buduMikire, ja jsem nedosel dal nez k prvnimu odstavci: Chorvatsko pro méně majetné? :-o to jsi se snad zblaznil ne? Cesi tam jezdi mozna proto, ze to je blizko autem a tak nejak ze zvyku, ale LETECKA linka do Chorvatska zrizena pro mene majetne, to je tedy, promin, pekny bullshit :)
@ Libor , Wizzair Katowice - Split 30.7. 129 zlotych ( club 86 zlotych ) OW , to je drahe ? ,U Laudamotiom tedy u FR se daji letenky do Splitu najit za 21 euro na konci prazdnin z Nemecka a to je Split jako takovy drahe letiste
Je sice pravda. ze tyden ubytovani pro dva pod 350 euro moc k nalezeni neni ( booking.com ) ale je i plno soukromi , jidlo je v Chorvatsku asi drazsi nez v Recku, nebo Spanelsku ,ale kdyz tam tolik lidi jede autem ,tak porad to je prece jen levnejsi a hlavne oblibena destinace konkretne specialne k Ostrave
A neverim , ze by pri cene 129 kc Ostrava - Split ( jako je Brno - Berlin ) a i kdyz by 520 Kc nelitalo .alespon ty 3 mesice plne letadlo treba 2x tydne . rozhodne rozumnejsi dotace nez Dubaj , bez ohledu na tu konkurenci Katowic a nakone tam tech 86 zlotych je spis vyjimka a par vcasnych letenek , Navic se da letete treba Zadar , nebo sever ci jih .. a pokud je treba cesta busem do 2500 Kc ( zpatecni ) tak se letenky za 100 euro ( zpatecni ) taky prodaji
@ Karel , ano tyka se to Solune , ale nebudu se za to schovavat ,myslel jsem v tom zacatku Chorvatsko , az pak me napadlo , ze ve velkem delaji cestovky sever Recka , asi by slo litat v sezone z Ostravy i Bulharsko
Mikire někteří lidi berou dovolenou jako celek, sám si napsal že ubytování i jídlo je tam drahé. To, že vyškrábneš letenku za 129zl (cesta zpět 299zl při týdením pobytu) opravdu "méně majetné" nevytrhne.
Při ceně 129kc Ostrava-Split by to letadlo lítalo plné 2týdně maximálně tak dva týdny na přelomu července a srpna, kdy na Ostravsku mají všichni volno. A i tom pochybuju, protože se 9 z 10 lidí bojí/je líno jet na vlastní pěst.
Víc než chartery tu nemá smysl. Už to pochop.
PS. Jsem z Ostravy a za 0,0nic lítám rád. Ale než by se do té žumpy měli lít další peníze pro linky OSR-VIE/MUC tak ať to radši nasypou někam jinam. A názory, že se ty peníze stejně musí někde spálit si prosím nechte. Prvoplánově počítat s tím, že moje daně někdo roz*jebe je jako volit zjeba protože "všichni kradnů"
jakob napsal(a):Mikire někteří lidi berou dovolenou jako celek, sám si napsal že ubytování i jídlo je tam drahé. To, že vyškrábneš letenku za 129zl (cesta zpět 299zl při týdením pobytu) opravdu "méně majetné" nevytrhne.
Při ceně 129kc Ostrava-Split by to letadlo lítalo plné 2týdně maximálně tak dva týdny na přelomu července a srpna, kdy na Ostravsku mají všichni volno. A i tom pochybuju, protože se 9 z 10 lidí bojí/je líno jet na vlastní pěst.
Víc než chartery tu nemá smysl. Už to pochop.
PS. Jsem z Ostravy a za 0,0nic lítám rád. Ale než by se do té žumpy měli lít další peníze pro linky OSR-VIE/MUC tak ať to radši nasypou někam jinam. A názory, že se ty peníze stejně musí někde spálit si prosím nechte. Prvoplánově počítat s tím, že moje daně někdo roz*jebe je jako volit zjeba protože "všichni kradnů"
+1
Do kamene tesat
Mikire, to ze je Chorvatsko oblibene je proste dane tim, ze to je velmi blizko AUTEM. Pokud se budeme bavit o letecke lince, kde uz nehraje vzdalenost takovou roli, tak zrovna Chorvatsko neni uplne vhodne jako levna destinace. Kdyz se podivam, kam low costy letaji dnes, tak treba takova Gruzie, ktera je sice o mnoho dal a uz ma nadech lehci exotiky, me vyjde stopro levneji nez nejake Chorvatsko a budu si tam moct vice "uzivat" (ted neresim kvalitu resortu jako takovou, v Chorvatsku je samozrejme vetsi vyber). Co tim chci rict, neohlizej se jen na cenu letenky, to je marginal :)
Nemá cenu vymýšlet LC P2P linku do dovolenkové destinace - ta nemá šanci na celoroční úspěch a v sezóně je poptávka pokrytá chartery.
mikir napsal(a):Polsko je blizko , ale kdyz muzou Polaci nabizet pro Cechy zdarma parkoviste , tak proc by Cesi nemohli zdarma nabidnout neco Polakum
Já nevím mikire, co třeba: abys mohl poskytovat "zdarma" (v reálu jen s velkou slevou) vedlejší službu, tak si na to nejdříve na to musíš vydělat? Aby v KTW mohli Čechům poskytovat slevu na parkování (což není vyloženě core business letiště), tak nejdřív musí mít x milionů domácích zákazníků, kteří zaplatí letištní taxy a pak teprve mohou lákat Čechy a Slováky, kteří jsou jen zákazníci navíc, kteří taktéž zaplatí letištní poplatky a těch několik desítek tisíc zákazníků se vyplatí natolik, že jim lze poskytnout slevu na parkování.
Poskytovat slevu Polákům v Ostravě, kam aerolinky nemají zájem létat ani s dotacemi (nízká poptávka a kupní síla) a tudíž nemají příjem z ničeho ani z hlavní činnosti letiště, tj. poplatky za provoz letadel a odbavení cestujících, je ekonomický nesmysl na druhou. To snad pochopí i úplný dement.
mikir napsal(a): A proc by se treba tedy neslo domluvit na spolupraci aby nektere linky letaly z Katowic /Krakowa a taky treba z Brna a jine zase z Ostravy
Možná proto, že si ty letiště do jisté míry konkurují? Jaký zájem má KTW s 5 miliony na spolupráci s OSR a jejími ukoptěnými 350,000 cestujícími ročně, když spádové oblasti obou se vzájemně překrývají. Proč nemůže Tesco spolupracovat s Kauflandem, který je hned přes ulici?
mikir napsal(a):proc by do toho Ostrava nemohla vstoupit tak , ze by chartovemu prepravci nabidla nejake zajimave vyhody ,porad je to o nabidcee a poptavce
Proč by to dělala, respektive z jakého titulu bude OSR vstupovat do obchodního vztahu CK - charterová aerolinka (klíčové slovo je charterová). Dokud se zákazníci nebudou při koupi zájezdů zajímat o to s kým je poskytována doprava nic se nezmění. A pokud bude změna směrem Onur Air a jiné pofidérní aerolinky, tak je otázka jestli to bude změna k lepšímu. Chartery navíc letišti přináší - na rozdíl od lowcostů - nějaké reálné peníze.
Libor napsal(a):Mikire, to ze je Chorvatsko oblibene je proste dane tim, ze to je velmi blizko AUTEM. Pokud se budeme bavit o letecke lince, kde uz nehraje vzdalenost takovou roli, tak zrovna Chorvatsko neni uplne vhodne jako levna destinace. Kdyz se podivam, kam low costy letaji dnes, tak treba takova Gruzie, ktera je sice o mnoho dal a uz ma nadech lehci exotiky, me vyjde stopro levneji nez nejake Chorvatsko a budu si tam moct vice "uzivat" (ted neresim kvalitu resortu jako takovou, v Chorvatsku je samozrejme vetsi vyber). Co tim chci rict, neohlizej se jen na cenu letenky, to je marginal :)
To, že je to blízko autem, je pouze jedná výhoda. Další důvody jsou - už to tam známe + domluvíme se i česky + není tam nejlevnějí, ale něco vemem z domu + mají tam nejkrásnější moře (nejčastější argument těch, kteří jinde nebyli)...ti nepoletí do Gruzie, ani zadarmo :-)
Přesně tak, toto téma již radši uzamknout a probrat pořádně Brno (BRQ). Že by se už konečně rozlétávalo? Nebo opět uslyšíme litánie o blízkosti VIE či BTS :-D
Jakub Langer napsal(a):Přesně tak, toto téma již radši uzamknout a probrat pořádně Brno (BRQ). Že by se už konečně rozlétávalo? Nebo opět uslyšíme litánie o blízkosti VIE či BTS :-D
Počkej až ty dotované linky pořádně rozlítají a v OSR přeroste i JFK ;-)
@ Jakub Langer , no co Brno ,ale pockej az zacnou litat Ceske Budejovice to Ostrava spadne z lopaty -) Fortuna by mohla ale otevrtit sazeni jak dlouho vydrzi Brno - Berlin ..zatim podle tech 129 Kc to na dlouho nevypada ..ale aspon neco , doufam , ze se ozivi po prazdninach i Pardubice
Jinak zdravim z Wroclawi ..taky jedno s velice prijemnych letist ( Dublin za 96 zlotych )
to je pravda ale tentokrát je to dobře nastavené, u AMS jsem v úspěch nevěřil, teď by to klapnout mohlo :-)