Lufthansa
Řeším kompenzaci od Lufthansy přes Claim Cloud od loňského července a stále nic- prý vyčerpali veškeré dostupné mimosoudní možnosti k vyřešení a bylo to předáno k soudnímu projednání. Celkové zpoždění do cílové destinace bylo více jak 8 hodin.
No, a ... co my s tím? když neřeknete detaily nic...
S LHF jsem měl za poslední rok tu čest asi dvakrát, možná třikrát, a hodně se zlepšili - peníze na účtu za 2-3 týdny.
[citace="Renata "]
Řeším kompenzaci od Lufthansy přes Claim Cloud od loňského července a stále nic- prý vyčerpali veškeré dostupné mimosoudní možnosti k vyřešení a bylo to předáno k soudnímu projednání. Celkové zpoždění do cílové destinace bylo více jak 8 hodin.
Už to tady jednou bylo, prosila jsem, jestli mohu dostat tu "žalobu" nebo jak se to jako předalo k soudnímu vymáhání. Fakt by mě to moc zajímalo (z profesních důvodů). A jak píše @Lord - nevíme detaily. A proč přes nějaký claim cloud, to také nechápu.
Lord Pitzbudka napsal(a):No, a ... co my s tím? když neřeknete detaily nic...
S LHF jsem měl za poslední rok tu čest asi dvakrát, možná třikrát, a hodně se zlepšili - peníze na účtu za 2-3 týdny.
Fakt je to mnohem lepší, pravdu díš:
internetovy recenze jsou dost irelevantni. tam se vzdycky vyzvraci toxíci.
nema smysl to ani číst.
Vlakový segment s Lufthansou byl řádný adrenalin.
Itinerář "Köln-Frankfurt" rychlovlakem ICE a "Frankfurt-Praha" s Lufthansou. To vše na jedné letence. Čas na přestup - 70 minut.
O den dřív mělo dané ICE sekeru 100+ minut. Většinu dnů mezi 5-20 minutami. Dost často kolem hodiny.
Na Köln Hbf přijelo ICE se zpožděním 7 minut. Na frankfurtské letiště se zpožděním 3 minut.
V propagačních materiálech je popsáno, že na security jste ani ne za 5 minut. V reálu to trvalo 10 minut. Fronta na security dlouhá a pomalá.
Dá se zkrátit přes FRA SmartWay (bezplatný fast track po registraci). Ze zavazadel se nemusí vyndavat věci, ale stejně každé druhé jde na extra kontrolu.
Co jsem za těch pár dnů viděl v Německu kolem Kolína nad Rýnem na železnici, neskutečné. V lepší kondici jsou i ČD. Skoro každé ICE má zpoždění více jak hodinu. Regionální vlaky jsou zpožděné taky. Půlhodina, žádná míra. Nejspolehlivěji jezdí tramvaje, byť na jízdní řád se spolehnout nedá. Jen na displeje, za jak dlouho přijedou. I tak tam byly někdy půlhodinové díry, ačkoliv měly jezdit co 10 minut.
Proč jsem bral železniční segment? Chtěl jsem to vyzkoušet, projet se ICE a trošku srazit náklady pro zaměstnavatele. V balíčku to bylo o pár stovek levnější.
Vzal bych to znovu? Možná. Ale rozhodně ne ve směru vlak -> letiště. V opačném možná ano a dal bych si pozor, kde ten vlak začíná. Můj ICE 2413 začínal až v Hamburgu.
Německé železnice jsou peklo. Všechna zpoždění Západního expressu šla za nima a vůbec se Švýcarsku nedivím, že přestaly zpožděné německé vlaky pouštět na své území.