"schválně" zmeškaný let
Dobré ráno,
prosila bych o názor někoho znalejšího a zkušenějšího, než jsem já. Moc nelétám, takže pořádně nevím co a jak
Sháním jednosměrnou letenku Praha - Athény a náhodou jsem při prolejzání srovnávačů objevila letenky z Prahy s přestupem v Athénách a s pokračováním zase dál. A cena je o více než polovinu menší, než let Praha - Athény, přitom jde o stejnou společnost a stejné lety. Můžu si tu letenku koupit a v Athénách prostě zůstat a nepokračovat?
A jak to mám udělat s odbaveným zavazadlem? Můžu si při odbavení v Praze požádat, aby mi ho vydali už v Athénách? Na ty navazující lety jsou docela velké prodlevy, třeba až do druhého dne, takže se mi zdá logické, že někdo bude potřebovat zavazadlo hned A když mi ho nevydají, můžu si ho nechat poslat do těch Athén?
Moc díky za rady
Najjednoduchšie je to samozrejme iba s príručnou batožinou, ale nevidím problém ani v kúpení letenky kde je naväzujúci let až ďalší deň - v takom prípade by nemal byť problém odbaviť batožinu iba do Atén.
Loni v červenci jsem také využil jen částečně letenku Praha - Atény - Alexandrie, na check-inu mě nedokázali odbavit jen do Atén, prostě to nešlo... Dostal jsem do ruky palubku, kde byly vypsány oba legy a hotovo. Cestoval jsem jen s příručním, takže nevím, jak to s odbavenými zavazadly probíhá. Být tebou, tak si vyberu něco s dlouhým přestupem přes noc, to se dá potom nějak ukecat
A nebylo by jednodušší (a možná i levnější) letět s Ryanairem z Bratislavy - přímý spoj do Atén? Do Blavy se z Prahy dostanete snadno a rychle...
Určitě se bavíme o Aegeanu, který nabízí skvělé ceny na jednosměrkách po Evropě s nocí v Athénách - tady jednoduše řekneš, že zavazadlo potřebuješ a oni ti jej v Athénách vydají.
Nejlevněji vychází Varšava, případně Německo / Vídeň.
Počítej ale i s tím, že v ceně je jen příruční. Doplatek je tuším 20 eur po vystavení letenky na webu dopravce aegeanair.com
To odbavené zavazadlo stejně hned nepotřebovat nebudu, když mi ho nevydají, klidně si na něj počkám. Poslat mi ho pak přece musí, ne? Spíš mi jde o to, aby to třeba netrvalo měsíce a nestálo to moc peněz...
O Ryanairu vím, ale takhle to stejně vychází levněji a hlavně časově se to nedá srovnat. To samé Berlín, Vídeň, atd, zkoumala jsem fakt všechno
inak pravda, ja som mal tiez layover v Moskve (SVO), cca 10 hodin, na ceste z Hongkongu, po prilete sme pri baggage claim zostali uz len dvaja, co sme sli z HKG...nic nechodilo, tak sme sli na info, ze kde je batozina...a batozina nas tam uz cakala vedla...ze prisla o par hodin skor inym letom z Moskvy
Jde o to, že jste o tom dopředu nevěděli. Tohle pravdilo bylo zavedeno, protože kdysi v osmdesátých letech teroristi v Kanadě nechali odbavit zavazadla s bombou a na let prostě nenastoupili. Ale věděli, že kufr poletí.
to boli profesionálni teroristi.
Inak čo tak sa pochváliť ktorá je finalna destinacia, toho zmeškaného letu?
To by me docela taky zajimalo jak se da letet do Athen levneji nez s Ryanairem nebo z toho Berlina atd...
neviem ako aegean, ale mozem dat ja tip, co som teraz nasiel, taky Kyjev oneway z prahy je lepsie ak je cielova destinacia istanbul
Přesně tak, zrovna tyhle dvě města jsou pro mě rozhodně o hodně výš než většina jiných evropských. Vždycky doporučuji odhodit předsudky a sám si ověřit a pak až dělat závěry.
Co čekat od ''cestovatele'' , který dokáže napsat Istambul už jen to značí, že o tom městě moc neví
to mikir
Hadám nie si teplý, lebo tak by si o Kieve nikdy nenapísal.
Také tigrice ako tam sú, hm, hrivna za 2 roky stratila cca 50% voči euru, a podniky kde kľudne minieš aj 3000 € za noc alebo aj 10€ za noc na drinky. Záleži od chuti a penaženky.
http://finance.yahoo.com/echarts?s=EURU ... teractive#{"range":"2y","allowChartStacking":true}
mikir
Kdyby jsi vedel co je vse v Istanbulu k videni a zaziti tak by jsi koupil letenku treba i za 10000
Tak pardon ted si teprve vsimam ze se tu do me obulo vice lidi.,.. no chybicka se vloudi vidim ze i podruhe do toho nazvu V Istanbulu jsem par dnu byl, dokonce i zasel do mesity, na velky bazar uzil si i toho chaosu v doprave ..nakonec i Kiev jsem kdysi projizdel byt jen vlakem , no verim za za hrivny bych si asi docela uzil ,navic kdyz nevydelavam v Kc ale v Eurech ,,,ale kazdy ma rad neco jineho ,,neni to jen o Istanbulu me tyto typy velkomest proste nelakaji...mam rad treba Island nebo Norsko .. ostrovy at uz v Recku nebo Chorvatsku ,...hory , more , v posledni dobe litam hodne na Kanary... takze proste kazdy podle sveho gusta ,,,
Jo a jinak jsme se ale porad nedozvedeli kam ze to teda je kdyz jsou ty Atheny o pulku takto levnejsi
Moravacky strci do kapsy celou Pussy Riot a spol )
pobavilo )))
Samozrejme pri všetkej úcte k Moravačkám.
ps: Pussy Riot sú Rusky