Priština Airport (PRN)
2 roky zpět nás stálo taxi z hotelu na autobusové nádraží 5E i se spropitným (co jsem teď koukal je to cca 4 km), vzhledem k tomu, že letiště je nějakých 15 km od města, počítal bych s cenou kolem 15 - 20E. Jen bacha, je třeba smlouvat a klidně i odejít, když bude chtít víc jak 20. Bude jich tam čekat dalších x, takže žádný strachy
Monika a Mendi vozia, aj ked len 3x do dna.
http://www.balkanviator.com/en/bus-time ... 7.03.2016-
ak by som to chcel riesit lowcostovo, asi sa prejst k hlavnej ceste M9 a tam stopnut nieco
Já bych na balkanviator moc nespoléhal, takže reálně bych řekl, že ty busy fakt nejezdí. Jinak je to docela "normální" balkánský město, takže žádnej stres
Aktuálně cena taxi 15 eur pokud jej chytnete za jízdy, jinak 20 eur u již stojících. Bus stále nejezdí.
Ahoj, mohu se zeptat, odkud jste leteli do Pristiny? Zadne rozumne spojeni z okoli CR nemuzu najit..
A co pujcenym autem z Makedonie, bude to problem? A stoji za to projet i jine casti Kosova? Prave uvazuju, na jak dlouho koupit Makedonii, jestli 4 dny nebo cely tyden, ktery by byl i s tim Kosovem.
Kosovo je tak malý, že kvůli němu nemá cenu řešit auto a tolik tam toho k vidění není. Navíc když tam z Makedonie jezdí často busy, který jsou pohodlný, prakticky stejně rychlé jako auto a levný. Další věc je, že jsme se byli třeba podívat v Gračanici (srbská enkláva v Kosovu, kde je monastyr na seznamu UNESCO) a hodně jsme se tam necítili, byli jsme rádi, že jsme zpět v Prištině a pak ve finále, že jsme z Kosova zpět v Albánii (jeli jsme Albánie, Makedonie, Kosovo, Albánie). Kosovo je daleko konzervativnější než Albánie a třeba holka v šortkách mimo Prištinu je jistota neustále nevítané pozornosti.
Diky za odpoved, Eremi. Jeste se zeptam, zda jsou z tveho pohledu ty 4 dny s autem v Makedonii dostatecne?
Jak psal tonic, je to v pohodě, i pokud by jste auto neměli. Takový ty must see jsou Ohrid a Skopje + Matka a Vodno, osobně si myslím, že to auto je i zbytečný. Busy jsou tam fakt v pohodě.
no my sme auto poziciavali az v Ohride, tam sme to pobehali ( Ohridske jazero a cez priesmyk k Prespanskemu jazeru, mini plaz pri greckej hranici Dupeni a este naspat aj Struga)..vsetko za jeden den. Inak veelmi odporucam cestu do Ohridu vlakom zo Skopje (kombinacia vlak do Kiceva a odtial bus) - trat je velmi scenicka..tunely, viadukty..paradicka, vlak lacny a prazdny.
Na letiště se lze dostat busem ze zastávky zde https://mapy.cz/s/1QUs2 buse jede směrem na Harilaq, Vrelo, Medvec - na buse byl nápis - asi Arena nebo tak něco. Místní poradí :) nás tam dovedl řidič z blízkého autobusového nádraží. Zastávky jsou cca 2-3 km od letiště. Označené aeroport. Stačí se zeptat (řidič, pokladník nebo lidé v buse) . Cena je 0,5E :) Někde jsem viděl i bus označený aeroport, ale jen mi to probliklo ve sledu událostí. Takže nemohu 100% říci, že tam jede.
Na letišti je free wifi teď nevím jestli Ipko nebo Vala :) odzkoušeno několik hodin 7.7.2017
pekny pansky trip ste zadelili :) ja sa radsej uz k byvalej Juhoslavii nevyjadrujem, kvoli par nacionalistickym debilom s pohnutkami Velkeho Srbska vs. Velkeho Albanska + podpora z Ruska vs. podpora Zapadu rozbili asi najzaujimavejsiu krajinu v regione. Tam nic nie je ciernobiele.
Furt stejné, z letiště taxi do Prishtiny za cca 20e. Mají tam také tabulku s cenama do ostatních měst po Kosovu, bohužel mě nenapadlo jí vyfotit (ale tuším, že Prizren byla přes 100e). Info z 14. 5. 2018
Diky za info, v lete sa bude hodiť :) do kedy prosim ťa jazdí ten bus do Pristiny? Priletíme až večer letom z Budapešti tak či si budeme musieť zobrať taxi, ktorý asi nebude najlacnejší..
Jano napsal(a):Diky za info, v lete sa bude hodiť :) do kedy prosim ťa jazdí ten bus do Pristiny? Priletíme až večer letom z Budapešti tak či si budeme musieť zobrať taxi, ktorý asi nebude najlacnejší..
Vždyť je tu napsané, že žádný autobus nejezdí a ceny taxi tu jsou také :D