Brusel Zaventem (BRU)
ahoj,
v červenci letím do OPO a přestupuju v Bruselu na hlavním letišti a mám na přestup 40 minut. Jak je toto letiště velké? Neletím s lowcost, nýbrž s Brussels Airlines a mám to vše jako jednu letenku.. Kdybych to čistě náhdou nstihla (jsem klikař ), budu mít nárok na novou, žejo? Díky!
Mělo by to tak proběhnout, ale nebyl bych si jistý tím jednoznačným nárokem, spíš dobru vůlí neboť pro letiště Brusel platí:
Min. Connection Times Intl-Intl: 30mins, Dom-Intl: 45mins
Ahoj ahoj,
tak jsem si to fakt zkusila Díky tomu, že je letiště Zaventem v režimu rozsáhlých rekonstrukcí, měli jsme zpoždění již na letu OPO-BRU a tím pádem mi spoj BRU-PRG uletěl. Už v Portu mě na přepážce Lufthansa (A Star Alliance) informovali, že svůj další let nestihmu a že mi pak v Bruselu vystaví nový boarding pass z BRU do PRG... Čekala jsem v BRU celkem asi 4 hodiny (prý bez nároků na kompenzaci v podobě voucherů na jídlo, nebyla jsem si istá, zda mám nárok, tak jsem se jich ani nijak zvlášť nedožadovala a dostali jsme aspoň vodu, kafe a sůšu) a zpáteční let jsem absolvovala s ČSA. Musím říct, že i přes nas*anost spousty lidí, kteří přestupovali v BRU dál a díky zpoždění nestihni lety, tak se Brussels airlines snažili všechno zachránit. Profesionální přístup a milý personál a hezké letiště Zaventem.
Plusem letiště je přehlednost a velikost menší než Pha,řekla bych. Mínusem budiž to, že se na něm nedá ani pořádně sednou do kavárny, je tam teď (rekonstrukce) asi tak 5 obchodů, které jsou otevřené. Jako největší minus je určitě možnost free wifi pouze na hodinu, takže pak se tam nedá opravdu nic dělat...
Ahoj,
mam let s 5h dlouhym prestupem v Bruselu a jelikoz nejsem uplne zkuseny cestovatel, tak bych se rad zeptal na par veci:
1) Muzu behem prestupu opustit letiste? Pokud ano, jak to probiha? Let mam v ramci Evropske unie (cil je Gran Canaria)
2) Jak se nejlepe a nejrychleji dostat z/zpatky na letiste?
3) Nejake zajimave tipy, co behem teto kratke zastavky navstivit?
Diky moc za pripadnou pomoc!
Ahoj,
1) Bez problému. Předpokládám, že lety jsou na jedné letence, v Praze tedy dostaneš palubní vstupenky na oba lety, pokud poletíš se zavazadly, ta budou automaticky přeložena. Takže v Bruselu prostě odejdeš z letiště a včas (ideálně alespoň hodinu a půl před odletem) se zase vrátíš.
2) Info o dopravě z/na letiště tu: https://www.cestujlevne.com/leti...na-letiste
3) 5 hodin opravdu není moc, to je akorát tak na proběhnutí Grande-Place a návštěvu čurajícího panáčka. Počítáme-li, že budeš hodinu a půl na letišti před odletem, cesta tam i zpět zabere 40 minut + nějaké čekání a než se dostaneš z letadla, to dá další celkem půl hodinku, takže čistého času zbyde na návštěvu nějaké 2 až 2,5 hodiny.