Pegasus Plus
Náhodou jsem přičichl k věrnostnímu programu Pegasusu, kterému jsem doposud nevěnoval žádnou pozornost a mile mě překvapil.
Za nasbírané body lze kupovat letenky, zavazadla, sedadla či jídlo během letu.
https://www.flypgs.com/en/plus
Princip je jednoduchý:
- 1 bod = 1 TRY (cca 8,50 Kč)
- body se sbírají za útratu v počtu 2% z celkové částky
- zřejmě i bonusové body za úseky, např. (PRG-SAW mi připsalo 2 body, SAW-TBS 1 bod)
- jeden účet může sbírat body za všechny cestující v rámci rezervace
A teď to nejlepší, za on-line check-in jsem obdržel 25 bodů! Nevím, zda se jedná o jednorázový bonus - zjistím v pondělí.
Suma sumárum za jednu cestu Praha - Istanbul - Tbilisi mám na kontě 35 TRY, což mi pokryje jedno jídlo na cestu zpět
Ahoj, zajímá mě jak to dopadlo. Připsali ti body i za druhý online check-in?
Má smysl se registrovat, když letíme pouze Gruzii..?
Zpátky mi nešel provést check-in na TBS a z IST jsem se na to vyprdnul.. Takže nevím :/
Každopádně jsem si na cestu zpět objednal zdarma plato s řízky a celkem to ušlo - rozhodně lepší než nic Také jsem letěl jen Gruzii.
Jídlo se objednává ve správě rezervace předem.
Ahoj Dave,
nevíš prosím tě jak přesně funguje to připisování bodů?
Letíme 4, letenky na 1 rezervaci, já jsem registrovanej v tom jejich programu, ostatní zatím ne.
Když udělám check in jen za sebe tak dostanu těch 25 bodů, když za všechny tak taky jen 25 nebo 4 x 25?
Když se i ostatní zaregistrují a uděláme si každej zvlášť online check in, tak dostaneme každej těch 25 bodů?
Kdy se připisujou ty body, když letíme do Tbilisi a zpět, tak ty body za Praha-Tbilisi se připíšou až po proletění a můžeme je tak využít až na zpáteční let nebo se připíšou hned po check inu a můžou se využít už na Praha-Tbilisi?
Pokud až po proletění, tak když se v Gruzii někde přihlásíme do toho jejich programu, tak půjde objednat třeba to jídlo na zpáteční let?
Předem díky za jakýkoliv info,
Michal
Ahoj Michale, moc jsem tomu připisování neporozuměl a hlavně mi na cestu zpět dělali rebooking, takže jsem zřejmě přišel o další body.
Jinak se všechny body připíšou na tvé konto a uvidíš je hned po proletění - využiješ je na cestě zpět.
Ten check-in netuším, budu rád za tvé info
theo2 napsal(a):mě vyšly nejlíp turecký liry, dělalo to asi o kilo míň (ale platil jsem jenom asi 1800 CZK), než USD, EUR, GBP ....ahoj, v jaké měně karty je nejlepší platit u Pegasus letenky? USD, EUR nebo je to jedno?
Nevím, jestli jste si toho někdo někdy všimli, ale v den vašich narozenin je na Pegasus Plus účtu vždy 20 % sleva na všechny trasy. Nevím, jestli by se to dalo nějak "ociganit" tím, že by člověk podle potřeba měnil datum narození, aby mohl čerpat slevu :-)
Lukáš Horák napsal(a):Nevím, jestli jste si toho někdo někdy všimli, ale v den vašich narozenin je na Pegasus Plus účtu vždy 20 % sleva na všechny trasy. Nevím, jestli by se to dalo nějak "ociganit" tím, že by člověk podle potřeba měnil datum narození, aby mohl čerpat slevu :-)
Lukáš = travelhacker :D
btw. no kontrolovat by to mohli těžko, dobrej tip ;)
ociganit - to si musím někam poznamenat :D
norbic napsal(a):btw. no kontrolovat by to mohli těžko, dobrej tip ;)
Kontrolovať by to mohli práveže veľmi ľahko :o)
No pochybuju, ze by si delali poznamky u vsech rezervace, ktere byly Birthday 20% off, a u gatu kontrolovaly s pasem...
Skôr môžu kontrolovať počet zmenených dátumov narodenia alebo limitovať počet generovaní/použití narodeninového kupónu za 1 rok