Zdravím, které z letišť uvedených v předmětu byste preferovali co se týče času a ceny dopravy do centra Londýna? Liší se to výrazně, nebo vše vychází podobně? Díky .

Gatwick/Luton/Stansted?

Založil ve fóru Letiště

20 reakcí

Zdravím, které z letišť uvedených v předmětu byste preferovali co se týče času a ceny dopravy do centra Londýna? Liší se to výrazně, nebo vše vychází podobně? Díky

0

Jednoznačně Gatwick.

0 Citovat

Obnovim tema. Mam v planu deti vzit do Londyna, nabizi se Luton a Gatwick asi cenove nejlip. Byli jsme v Londyne asi pred 13 lety, na STN, takze tyhle ostatni dve letiste nevim vubec…. Co se tyka dopravy do centra/ceny/cas. Co byste doporucili? Vim, ze jizdenka nas tenkrat stala vic, nez letenka a ted to bude obdobne….. 

0 Citovat

Heathrow

0 Citovat

Za mě Luton. Super spojení vlakem za 25 min na St. Pancras za cenu 8 GBP, když se koupí lístky včas. Luton mi přijde klidnější, než Gatwick a Stansted.

1 Citovat

To je úplně jedno, rozdíl je minimální.

Záleží na časech letů, vše ostatní je podružné, ideální je přilétat ráno a odlétat večer, ušetříš tak jednu noc v hotelu, která v Londýně není nejlevnější.

5 Citovat

GATWICK i LUTON je super, levné vlaky když se koupí v předstihu tak pa pár liber a doprav za pár desítek minut přímo do centra. z GATWICKU je to kousek i do Brightonu :)

0 Citovat

Určitě Gatwick. Za 3.75 GBP busem do města. Stansted by se taky asi dal kolem 5-6 GBP, Luton nevim, tam jsem asi deset let nebyl, a nemyslím si, že je o co stát.

0 Citovat

Celkový náklady budou takový, že je to úplně jedno....

2 Citovat

Tenkrat jsme jeli easyBusem… to uz asi neexistuje (zatim jsem na to nekoukala)… muzete me nekdo trosku navigovat co a kdy cca kupovat za bus/vlak🌞?

0 Citovat

Cestování do Velké Británie se komplikuje. Nově bude nutná ETA

https://1url.cz/Y1suc

0 Citovat

Mandre napsal(a):

Tenkrat jsme jeli easyBusem… to uz asi neexistuje (zatim jsem na to nekoukala)… muzete me nekdo trosku navigovat co a kdy cca kupovat za bus/vlak🌞?

jó, zlaté časy :) ze Stanstedu za jednu libru..

2 Citovat

No tak já nevím, to chceš aby ti to někdo kopíroval? Máš tady všechna ta letiště i se způsobem a cenou dopravy do centra, stačí si to jen přečíst. 

Ty rozdíly mezi nimi jsou minimální.  Wizz prodává ty letenky s klubem asi za 11 euro ow, levněji to asi neseženeš.

3 Citovat

Audit napsal(a):

Uvidíme co bude. Ta první vlna zas tak úspěšně neproběhla, protože i pouhý poplatek 10 liber znamenal výrazný pokles cestujících z Middle Eastu. Takže dost lidí si rozmyslí transit přes UK a nebo levnější variantu přes jinou zemi. 

0 Citovat

Audit napsal(a):

jj vim, asi bych to narozbovala na zimu.

0 Citovat

Zvážil bych aerolinky i podle výše poplatků za děti. V tom umí být pěkné rozdíly.

British zejména přes zimu umí mít hezké ceny. V lednu s nimi letím za 1200 do Londýna a LHR je nejpohodlnější na dopravu z letiště.

0 Citovat

Mandre napsal(a):

existuje, ale už jen přeprodává, a není levnější než jiné kanály.

Co kdy kupovat záleží na variantě. U těch nejlevnějších se jedná o 2 GBP fare cap, kde předprodej není, většinou jen pípneš kreditkou u řidiče. Když budeš brát něco rychlejšího, nejdřív musíš stejně znát letiště, odkud pojedeš, a pak projet weby dopravců. Možná budou mít nějaký rodinný akce, jestli jedeš s dětmi...

0 Citovat

Jestli ti je de facto jedno termin, letel bych na Heathrow a jel metrem. Slo letel s BA rano tam a vecer zpet do 2 tisic. Stansted je hub Ryanairu a je preplneny a je to takova vetsi vystavni hala. Muze se tam jet busem ze Stratfordu hodinku anebo vlakem, ktery je drazsi. Na Gatwick jsem letel jednou a bylo to busem dost daleko. Luton si uz nejak nepamatuju, je to asi 12 let🤣 Hwathrow 20 minut do centr v ramci metra a Oysteru 🫡

0 Citovat

Do centra z LHR je to metrem spis hodina, ale za me nejlepsi

0 Citovat

Já to jednou jel taxíkem. Jeli jsme 4 a bagáž a jeli jsme do hotelu Grange Tower, je to až u Toweru, takže přes celej Londýn. Museli jsme přestupovat, protože první taxikář řekl, že je mu blbě a jde si koupit paracetamol🤣🤣🤣 Vyhodil nás asi na půlce cesty na stojánce taxi a my tam odchytli asi pátej v řadě “sir, could you please take us, Grange Tower Hotel, near Tower…?” “To máte daleko, a támhle máte taxi první na stojánce” “ale ten je malej, jsme 4 a máme luggage” “jo tak pojďte…” “on Vás vyhodil, to je vůl, takový rito” “Nám to je jedno, to platí firma, my jsme na služebce” no vyšlo to asi na 120 nebo 130 liber, snad víc jak letenka 🤣🤣🤣

0 Citovat

Ahoj, má někdo prosím funkční slevu na trainline? 

0
20 reakcí