Letenka Langkawi
@David - jezdí celoročně, ale bohužel ne napřímo v low season. Možná jsi to tak myslel.
This package is available during the Low-Season when direct boats are not available. To go to Lipe in one day you must depart Kuah Jetty by ferry at 10:30am Malaysian time. Ferry boats to Tammalang Pier in Satun Thailand take about 1 hour. You will check-in to immigration and arrive in Satun at 10:30 Thai Time. Vans depart when you arrive and will take you to Pak Bara, about 1 hour, in time for the 13:30 or 14:30 speedboat to Lipe arriving around 15:00 or 16:00 Thai Time.
@Daniel: Taky jsem kašlal na evropské plážové destinace, kam jsem mohl každé léto s kamarády v termínu, který mi stejně nepasoval. Radši jsem si užíval oblíbený fesťák s pivem a slivovicí v ruce. :-) Ale holkám přítelkyně, které byly za život jen jedinkrát v Chorvatsku a na výletě ve Vídni, udělá o prázdninách i týdenní Mallorka velkou radost. Všiml jsem si tady, že hodně cestovatelů, kteří proletěli celý svět, opovrhují Evropou. Třeba zrovna tu zmíněnou Mallorku odmítají i ti, kteří tam nikdy nebyli. A přitom je to moc hezký ostrov. Ale profláklý. To mi připomíná bráchu, který přestal poslouchat kapely, které začali hromadně pouštět v rádiích. :-)
Na Langkawi se taky chci podívat, něco jsem už o tom nastudoval a proto taky vlezl i do této diskuze. Ničím důležitým jsem sem ale nepřispěl, jen trochu bránil Evropu a tak potom napíšu aspoň report. ;-)
osobne si myslim, ze vsetky Laudamotion kupacske destinacie su super...ale off season :) ak nemas skolopovinne deti, alebo celozavodnu dovolenku, nie je najmensi dovod tam ist cez letne prazdniny.
doteraz je u mna najlepsia kupacka na Krete zaciatkom oktobra.
@Tony 68. Ty budeš někde od nás z Moravy, co? Soudím dle slivovice, nikoliv spisovné češtiny. Já ničim neopovrhuji, to je nedorozumění. Jen si prostě říkám že na Mallorce mi naprosto nic neuteče a můžu tam jezdit v pozdějším věku. Kdežto spousta destinací, nejenom, v JV Asii se překotně mění z ráje na masové turistické destinace. To co se stalo před mnoha lety s Pattaya, posléze Samui, Phi Phi, Langkawi atd, co jsem před pár měsíci viděl v Sihanoukville.... ne že by bylo k pláči, ale radost mi to nedělá. Před asi deseti lety jsem jel poznávačku Vietnamem, soudruzi se rozhodli že z jakéhosi místa udělají vietnamskou Pattayu, teprve se tam tehdy začaly stavět hotely, jinak lidé tam žádní nebyli a dnes je to fakt vietnamská Pattaya. Loni nebo kdy jsem měl obrovskou radost z ostrova 20 minut od Phuketu, kde o masovém turismu neslyšeli, ostrov muslimský, když ses ptal na pivo, tak všichni vzorně sklonili hlavu, jen hoši z české potápěčské základny neomylně navedli k místnímu pašerákovi piva, který nám dal bedny do černých neprůhledných pytlů a my si je vezli na skůtru zpět do resortu. Na Mallorce si myslím bude vše stejné i za 20 let, kdežto JV Asie bude skoupena a okupována Čiňany. A kam pak do "levné" plážové destinace? Brazílie byla OK, Kuba zklamala, čínské pláže kurevsky zklamaly. Dál moc nevím
Ja bych jako levnou plazovou destinaci doporucil treba Andamany na zaklade sve zkusenosti pred 3 tydny. Neni to tam vse tak snadne jako v Thajsku, ale aspon se clovek vsude dobre domluvi anglicky. Je tam i dost zbyleho puvodniho pralesa, treba i primo u asi nejhezci 4 km dlouhe plaze nejturistictejsiho ostrova Havelock. Na teto plazi bylo nekdy i par stovek Indu (v kvetnu a cervnu maji prazdniny) mezi vlajkami, ale na poslednim km na zapade i vychode jsem byl sam a pripadal si jak v raji. Prvnich 5 dni, kdy jsem jel na sever (tam bus 12-13 h., zpet nocni trajekt), jsem nevidel jedineho belocha (za dalsi 4 dny celkem asi 25) a v rodinnem resortu jsem byl sam ( i na Havelocku u plaze Radhanagar byli asi jen 4 Indove v mem ubytovani). Na severu je mj. krasny pisecny pas mezi ostrovy nebo moznost pekneho a snadneho treku pralesem (nejdrive podel more) na nejvyssi horu 729 m. Zdravim z Lamayuru.
Jinak pro tazatele je dobré uvést, že na Langkawi nejsou zase tak krásné pláže v porovnání s jinými v JV Asii. Doporučuji půjčit skútr a projet jich několik a nezůstávat jen na jednom místě.
My jsme byli na Langkawi loni asi na 5 dní a tady jsme sepsali takové ty klasické turistické lakadla: https://etabroad.com/cs/co-delat...5-aktivit/
Já bych řekl, že na Langkawi jsou pláže nádherné, jen to moře není takové... to platí ale v přímém srovnání, jinak je plně ok.