Máme dvě letenky na jednom potvrzení v trasování PRG–IST-xxx/xxx–IST–PRG a spolucestující potřebuje ukončit cestu už během zpátečního přestupu v IST. Nebylo by co řešit, ale jde o to, že já potřebuji letět dál dle plánu do PRG… Při boardingu v IST jednoduše oznámit, ať na druhého nečekají? Nebo když jeden nenastoupí, propadá letenka celá? Booking name jsem já, dopravce Turkish, zapsaná zavazadla kolega mít nebude. .
Máme dvě letenky na jednom potvrzení v trasování PRG–IST-xxx/xxx–IST–PRG a spolucestující potřebuje ukončit cestu už během zpátečního přestupu v IST. Nebylo by co řešit, ale jde o to, že já potřebuji letět dál dle plánu do PRG… Při boardingu v IST jednoduše oznámit, ať na druhého nečekají? Nebo když jeden nenastoupí, propadá letenka celá? Booking name jsem já, dopravce Turkish, zapsaná zavazadla kolega mít nebude.
no ja si len nie som istý, či Dave odpovedal na položenú otázku. Tá totiž znela, či može jeden zo spolucestujúcich skončiť skor a druhý pokračovať ďalej.
Podobný dotaz, dvě letenky na jednu rezervaci. PRAHA - FRANKFURT - MADEIRA// MADEIRA - FRANKFURT - PRAHA, budeme mít jedno odbavené zavazadlo na jméno cestujícího, který proletí všechny lety. Je možné, aby druhý cestující vystoupil ve Frankfurktu a dál už nepokračoval? Díky za odpověď
Ahojte, mala som taky pripad uz davno (10-15 rokov dozadu) a tiez sa jednalo o letisko FRA. Treba to oznamit pri check-in a poslat kazdu batozinu (ak existuje) s jej majitelom (teda jedna skonci uz vo FRA ako jej majitel a druha poleti dalej s druhou osobou). Sama batozina v lietadle bez majitela sa planovane nikdy neposiela z bezpecnostnych dovodov. Potom je dobre to oznamit aj na prestupnom letisku (teda FRA) pri nastupe do lietadla, ze podla rezervacie by mali nastupit sice 2 osoby, ale nastupi len jedna.
Však tazatel píše, že budou mít jedno odbavené zavazadlo, které poletí až do cíle, tak není třeba řešit nějakou cestu samotného zavazadle v letadle bez cestujícího.
Pokud správně vidím, tak původní tazatel " budeme mít jedno odbavené zavazadlo na jméno cestujícího, který proletí všechny lety." Takže bez problému :)