Berlín-Bangkok 1.-8. června - 151 EUR
Klasický OTA error, který skončí nevystavením letenek, jediný prodejce je eDreams, který má velmi špatnou pověst. Pokud prodejce letenky vystaví, nevyhne se mastné pokutě od aerolinky, což může následně vést k tomu, že je bude hromadně rušit - to už tady bylo
Presne tak, o podobnych akcich a nakupem pres eDreams bych mohl napsat knihu:-) Z tohoto mracku nezaprsi...
dorbe by bolo ze keby to mali zrusit, tak nech do par hodin, max. dni, nie ako ebookers za mesiac
u mě to snad zatím vypadá slibně, koupeno včera cca v 10 večer, eticket je k dohledání i přímo na stránkách AirSerbia
jak moc je podle vás velká šance, že to ještě zruší?
taky jsem koupil včera kolem 22h, peníze blokovány, dnes ve 13h přišly dva maily, "Travel document" od itinerary at amadeus.com a "Buchungsbestätigung: číslo rezervace" od no reply at edreams. V emailu je, že oba lety jsou potvrzeny. Už jsem se jal bookovat navazující spoje do berlína a po thajsku. Tak mám ještě počkat? Jak dlouho? Měl bych odletět 4.6.
I pokud máš etix tak bych min týden počkal.
Na tom flipo to sice chvíli bylo, ale zkoušel jsem to pro zajímavost a mně to nefungovalo, tak je otázkou, jestli to vůbec šlo koupit.
Etix je eticket?
No ještě počkám, na zahraničních fórech zrovna edreams moc nechválí
Zatím se to tváří confirmed..
Hele preju vam to, ale mne 2× eDreams zrusil po vice jak tydnu. A to jsem mel seating, jidlo atd. Takze opatrne:-)
Když má odlet 4.6. a zruší to až po sobotě, tak by už měl mít nárok na kompenzaci, ne? (14 dní do odletu)
Jasně, že měl strženo z účtu, když to bylo víc jak po týdnu a měl udělanej seating, jídlo atd. Jde o to, že ani to, že máš eticket ještě u těchto společností neznamená, že letíš (i když to taky neznamená, že to automaticky nedopadne). Nicméně bych přelety a další věci fakt v tomto případě řešil až nejdřív za týden.
tak ještě počkám.. pokud by to náhodou vyšlo a někdo letěl taky 4.6., tak můžem dát po cestě pivko, letím sám.
Když to stornují, jak dlouho pak obvykle trvá, než se peníze vrátí na účet? Nad tímhle jsem uvažovala, ale ten eDreams se mi tam moc nelíbil a úplně se mi nezamlouvala představa, že bych měla třeba další měsíc někde blokované prachy, tak jsem to neriskla a místo Thajska letím radši do Portugalska - na druhou stranu pokud by se peníze vracely během pár dnů, tak by nebyl problém příště zkusit i něco riskantního, no co, maximálně to nevyjde. Vím, jakou lhůtu vrácení peněz mají oficiálně, ale jak to funguje reálně (kdo jste to tu zažili)?
U mě poslední akce do LA, bylo vrácení během pár dnů, platba MC/EC. Ale pak mně každý den asi 14 dnů chodily identické nabídky s cca. 6x vyšší cenou:-) Ale s tímto rizikem jsem to kupoval, protože obecně eDreams je slušně řečeno poměrně problematický. Mám heslo "nedají dnes, dají příště..."
v pondělí příští týden budu mít tedy 12 dní do odletu (4.6.). Jak je to s těmi 14 dny a rušením letenky? Rád bych si koupil vlak a nějaký přelet s air asia a zase se mi nechce čekat úplně do odletu.. přemýšlím, jestli jim napsat.. peníze už mám odečtené, u nich v systému stále confirmed, tak nevím.. nebýt té pověsti edreams, tak už mám ostatní dávno zabookováno.
Tak aktuálně 8 dní od koupě, 6 dní do odletu, na Air Serbia i na Check my trip stále confirmed... Jen ještě pro jistotu takový hloupý dotaz, v případě, že nakonec odletím, tak už to snad zrušit nemůžou, že ne? Jakože bych třeba zůstala uvězněná na letišti v Abu Dhabi nebo Bangkoku s neplatnou letenkou... Když mě vrátí z Berlína, tak to ještě nějak zvládnu.
polonium210: kdyby byla nějaká změna, tak informuj, letím 4 dny po tobě.
Konečně pořádný zásah, bkk za 5800 Kč není špatný
Presne tak, odletel jsem bez problemu. Prvni dva lety do Bělehradu a abu dhabi plne ze 2/3. V B777 do bkk bylo tak 30 lidi. Takze to bylo jak v prvni tride, postel pres 4 sedadla