British Airways
Jak se staví BA k rebookingu na jinou trasu? Mám BER-LHR-PHL a úsek do Philadelphie mi posunuli o hodinu (mám kratší přestup tam a pozdější odlet zpět). Chtěl bych letět z Prahy, půjde to?
Dost pochybuju, že se ti to podaří. Zvlášť, když je to v nejlevnějším tarifu. Mohlo by to teoreticky projít na na odlet z jiného letiště v Německu.
I v návaznosti na to, jak se tu řešil rebook u Iberie se podělím o pozitivní zkušenost při rebookingu letů BA a AA, které jsem koupil na stránkách BA. Měl jsem BER-LHR-PHL a zpět, lety přes oceán operovány AA. BA posunuli let z Berlína, tak že bych nestihl let do Filadelfie. Přišel mi email o cancellation.
Napsal jsem tedy na chat, jaké mám možnosti. Nabídli mi rebook s tím, že je možné měnit letiště v okruhu 350 mil, když mám zrušený let. Později jsem tedy napsal, že bych chtěl letět z Prahy do Washigtonu a zpět z NYC do Prahy. Cesta tam měla být s BA přes LHR a cesta zpět s Iberií přes MAD. Nejdřív mi nová agentka na chatu tvrdila, že takto rebook nelze, protože toto je pouze změna času a tak se na mě nevztahuje možnost změny letiště. Neustoupil jsem a tvrdil, že je to cancellation.
Doslova víc než půl hodiny ověřovala, jestli je můj požadavek možné provést. Nakonec mi do rezervace moje lety přidala a řekla, že se mi ozvou jak to dopadlo. V rezervaci tedy byly oba routingy jak z BER tak z PRG. A teď koukám asi po týdnu od komunikace, že původní lety z BER jsou pryč a svítí mi v rezervaci pouze multicity lety z PRG včetně letů operovaných Iberií. Takže velká spokojenost, za 6k o prázninách z Prahy multicity na východní pobřeží!
Dobrý den.
Dnes cca 11:00 jsem si u BA koupil let z Vídně do Tampy.
Teď už na drátě nikdo není, ale myslíte, že se to ráno povede změnit?
Místo Vojtěch je psáno Vojta. Nebo to ani neřešit a tenhle překlep projde.
Moc moc děkuji za pomoc
Nejsou překlepy jako překlepy. Nevím jak to má BA, ale tady jsou to 3 písmena, takže polovina jména. To není úplně překlep. Někdo umožňuje zdarma změnu jednoho, někdo dvou písmen. Ale třeba je BA benevolentní. Nikdy jsem s nimi neletěl, takže nemůžu tvrdit, že je to nejde. Každopádně bych to řešil co nejdřív.
Uvidím, snad se to povede. Píší do 24 hodin no.
Jsou tam jenom 8-17, takže dnes už nic nevyřeším.
Sice 3 písmena. Ale Vojta, Vojtěch...je jasný, že to je stejný jméno. Jenže tam nás můžou pustit a zpět už ne
Tak stejné jméno je to pro tebe :-). Jestli píší do 24 hod, tak je to v klidu.
PS. Hlavně napiš Vojtech bez háčku :-))
No, českému zastoupení a lidem v Praze na boardingu asi jo, ale anglicky mluvící podpoře už ne. Na to pozor. Ti neznají jméno Vojtěch ani Vojta.
Tak ono to řeší např. Vojtec nebo Vojteh. To by měli na boardingu uznat taky, kdyby nešly změnit 3 písmena.
Záleží na aerolince. Známí řešili před pár lety to, že cestovka udělala chybu a aerolinka (nevím už jaká) následkem toho vystavila letenku na jméno objednatele zájezdu a nikoliv na jeho ženu, která cestovala s dětmi. Tedy např. místo Jana Novakova byl na letence Jan Novak. Zjistilo se to až na letišti. Na přepážce letenku operativně opravili na Jana Novakov, tedy 3 písmena. Na let zpět jí pak vystavili pro jistotu už správnou letenku.
Hlavně, nechapu proč s tím mají takový problém. Kor když si to koupíme několik týdnů, měsíců dopředu. Zítra dopoledne budu chytřejší. Snad se povede a dám vědět
Většina společností bere typo do 3 znaků, což je i tento případ. Na webu mají, že na opravu překlepů není žádná lhůta. Každopádně až na odlet bych to neodkladal.
floodland napsal(a):Většina společností bere typo do 3 znaků, což je i tento případ. Na webu mají, že na opravu překlepů není žádná lhůta. Každopádně až na odlet bych to neodkladal.
Fakt, kde to píšou? Já právě našel , že do 24 hodin jinak smolík. Tak jsem dosti ve stresu ted právě kvůli tomu. I ženská v letušce mi to právě říkala
Tak jmeno nezměnili. Že už to nelze. Paní z letuška.cz řekla, že se tam dovolala až odpoledne. Což bych i věřil. Zkusil jsem tam volat a po 3 hodinách na holdu jsem to vzdal. Tak požádala o refundaci letenky, na co prý mají 8 týdnů, a já musel ihned koupit novou. Tak snad ty peníze vrátí
Ty familiární tvary jmen zradily už kdekoho. Mně naposledy nahlásil klient jméno dcery Bára, ani jsem to nějak neřešil, rovnou koupil letenku a pak mi zatrnulo. Naštěstí se ukázalo, že se skutečně jmenuje podle dokladů Bára a ne Barbora/Barbara.
Mě to vůbec právě divné nepřišlo. I na pracovní prukazce má napsáno Vojta.
No, tak letenky koupím, pošlu foto, že je mám a přijde odpověď, že je Vojtěch. Jsem myslel, že mě vrzne.
Jo a že proč to nejde. Let spravuje marketingově BA,ale lety má zaštiťovat Finnair a American Airlines a proto prý jmeno změnit nelze
maxi.cartmen napsal(a): Jo a že proč to nejde. Let spravuje marketingově BA,ale lety má zaštiťovat Finnair a American Airlines a proto prý jmeno změnit nelze
Toto souvisí s TSA Secure Flight , které platí od 2009 a které vyžaduje, aby jméno přesně odpovídalo jménu v pasu. Že Vojta je Vojtěch víš ty, Abullah na Heathrow nejspíš ne.
Jan Vidim napsal(a):Jak se staví BA k rebookingu na jinou trasu? Mám BER-LHR-PHL a úsek do Philadelphie mi posunuli o hodinu (mám kratší přestup tam a pozdější odlet zpět). Chtěl bych letět z Prahy, půjde to?
Zeptám se v podobném duchu: Mám itinerář celý pod čísly AA VIE-LHR-MIA-BOG. Úsek LHR-MIA letí hardware BA (BA209) a přílétá do Miami velmi často pozdě, často natolik pozdě, že stihnout přestup je možné jen teoreticky. Další let do BOG letí jen o 50 minut později a je to A319, takže mám obavu že zůstanu přes noc v MIA.
Zkoušel jsem přes call centrum AA požádat, zda by nebylo možné letět dřívějším spojem do MIA, který se letí s letadlem AA (AA57). Zamítnuto.
Má smysl to zkoušet ještě při odbavení ve VIE?
Petr76 napsal(a):[citace="Jan Vidim"]
Jak se staví BA k rebookingu na jinou trasu? Mám BER-LHR-PHL a úsek do Philadelphie mi posunuli o hodinu (mám kratší přestup tam a pozdější odlet zpět). Chtěl bych letět z Prahy, půjde to?
Zeptám se v podobném duchu: Mám itinerář celý pod čísly AA VIE-LHR-MIA-BOG. Úsek LHR-MIA letí hardware BA (BA209) a přílétá do Miami velmi často pozdě, často natolik pozdě, že stihnout přestup je možné jen teoreticky. Další let do BOG letí jen o 50 minut později a je to A319, takže mám obavu že zůstanu přes noc v MIA.
Zkoušel jsem přes call centrum AA požádat, zda by nebylo možné letět dřívějším spojem do MIA, který se letí s letadlem AA (AA57). Zamítnuto.
Má smysl to zkoušet ještě při odbavení ve VIE?
[/citace]
Ve Vídni to budou resit jen tehdy jestli uvidi, ze BA 209 ma plánované zpoždění. Za jiných ooolnosti ne. Nemají důvod. Neslyšel jsem ze by někomu měnili let na základě statistiky o zpoždění.
Máte někdo zkušenosti s věrnostním programem British Airways a s dostupností bonusových letenek za Avios, zejména tedy v C nebo F na nějakých dlouhých letech (do Severní nebo Jižní Ameriky, do vzdálenější Asie)???
Díky předem za informace.
BAEC je ok/super na short haul lety po Evrope. Na longhauly to uplna hitparada neni diky velkym pozadavkum na Avios plus napalene taxy pri odletu z UK. Stran dostupnosti na longhaulech je to celkem katastrofa - pro predstavu doporucuji seatspy.com. Sydney,JAR ci Singapore se bookuji 350ci kolik dnu pred odletem, prakticky ihned po uvolneni do prodeje a lidi volaji hned po pulnoci. Severni Amerika ok a zvlast na linkach, kde litaji nekolikrat za den (NY,LAX etc) . Pro detailnejsi predstavu doporucuji nacist BAEC Forum na Headforpoints. Aviosy ale spis doporucuji utavit u partneru (qr,ib,aer lingus)
jokker napsal(a):Máte někdo zkušenosti s věrnostním programem British Airways a s dostupností bonusových letenek za Avios, zejména tedy v C nebo F na nějakých dlouhých letech (do Severní nebo Jižní Ameriky, do vzdálenější Asie)???
Díky předem za informace.
Odporúčam Aviosy použiť na letenky od Iberia. T.j. preposlať si míle na Iberia konto a použiť tam. Majú oveľa nižšie poplatky, ako BA. Dostupnosť ale nič moc. Len ak bookuješ veľmi, veľmi skoro vopred.
Od příštího roku se k Avios přidá i Finnair, jejich dostupnost na award letech není nejlepší, ale dá se najít. Aktuálně mám award letenky 2× VIE-HEL-SIN a zpět + 208 Eur v C a 2× PRG-HEL-BKK zpáteční + 400 Eur taky v C. Poplatky se sice zvyšují ale pořád málo proti BAEC.
Zatím se čeká na podrobnosti převodu a podmínky.