S dítětem do 2 let do Londýna (Wizz air a Ryanair) - dražší
Zdravím. Letadlem jsem nikdy neletěla. Chtěla jsem letět se synem do Londýna z Brna (bohužel super akci Ryanairu jsem těsně prošvihla). Jsem ale překvapená, že dítě platí stejnou cenu jako dospělý, ačkoliv nemá nárok na zavazadlo (jen na kočárek). Je to tak?
U Wizz air - cena do 2 let stejná jako od 2.
U Ryanairu - cena do 2 let vyšší! než u dospělého (píše to dospívající - nemají tam chybu?), cena od 2 let stejná jako u dospělého.
Připadá mi hloupé,že batole má platit dokonce víc než dospělý a přitom nemá nárok ani na sedadlo a má být na klíně. To mi připadá lepší nahlásit ho jako dítě od 2let výš a sedadlo mít (možná i zavazadlo?). Jde to?
Jaké máte zkušenosti s cestováním dětí? Na požádání mají nějakou sedačku, ale pás musíte mít svůj, to fakt nemám a vypadá, že je to za další příplatek? Jako by nestačila ta cena letenky
Škoda, škoda, kdybych tušila, že i batole platí plnou pálku, skočím po té akci Ryanairu (265Kč) bez váhání
Je nějaká šance, že bude ještě podobná akce tento rok?
Díky za případné odpovědi
Podobnou akci nečekej, tohle byl extrém.
Klidně kup pro batole letenku jako dospělému - je to jedno. Spíš naopak, ušetříš a budeš mít i více prostoru pro sebe.
Co se týče cest, batole musí sedět na klíně a pás pro připoutání ti samozřejmě půjčí bez poplatku. Sedačky při takto krátkých letech nemá smysl vůbec řešit a na dálkových jsou pak zdarma dostupné.
To fakt jde? Koupit dítěti letenku pro dospělého? To bych pak mohla mít 2 příruční zavazadla, ne? To by dost vyřešilo můj problém jak a do čeho nás s malým pobalit. Ale je otázka, jestli by mi pak ještě uznali nárok na bezplatný kočárek. To je fakt škoda s tou akcí, ale došla jsem, až když už to bylo značně rozebrané.
Nemusíte přímo kupovat jako dospělého, ale jako dítě od 2 let. Tak či onak, nikdo to na letišti řešit nebude - 2 zavazadla budete mít a kočárek se nikam nepíše, automaticky se přepravuje zdarma.
tiež sme takto leteli s Ryanairom a nikto to neriešil, dokonca okrem kočiara si môžete zobrať aj autosedačku zadarmo, len kto by to vláčil
You can carry 2 items of baby equipment free of charge per child - 1 pushchair plus one of the following items: car seat or booster seat or travelcot.
https://www.ryanair.com/gb/en/useful-in ... hould-know
Dobrý den,
v letošním roce chce jet na dovolenou s malým dítětem ve stáří 1,5 roku. Můžete mi prosím někdo napsat,zda mohu mít do letadla dětskou stravu,popř v jakém balení je povoleno vnášet do letadla? Děkuji za odpověď
Petr
internet je mocna vec :)
http://www.prg.aero/cs/odbaveni-...vazadlech/
Tekutiny a gely, které můžete mít v kabinovém zavazadle BEZ OMEZENÍ objemu jednotlivého balení
dětské, kojenecké jídlo na dobu cesty
léky a dietní jídlo na dobu cesty (Doporučuje se mít lékařský předpis nebo potvrzení)
neporušená bezpečnostní balení z letištních obchodů (tzv. STEB)