CheckMyTrip a podobné služby
je to teda naprosto tristní - je ještě pár let zpět možná někteří pokročilejší uživatelé pamatují funkční různé alternativní přístupy přes straré rozhranní (checkmytrip classic, pak japonské e-itr, kde šel udělat kompletní výpis jakékoliv rezervace v GDS Amadeus, dalo se tak jít poměrně hluboko do systému (čísla IATA agentů, kompletní vyúčtování OTA vs aerolinka, apod.
To pak postupně všechno znepřístupnili a zůstala jen verze donedávna funkční základní platforma checkmytrip, kde už šlo vidět jen základní údaje, ale pořád šlo aspoň ověřit, že je letenka vystavená, pořád tam byly čísla e-ticket, vedle PNR Amadeus šlo zjistit přidržené PNR aerolinek, to už byl slabý odvar, ale pořád aspoň něco.
Poslední změna teď kompletně zařízla webovou verzi a nechali jen mobilní aplikaci, kterou nově ještě výrazně omezili. Teď jdou oficiálně přidávat jen rezervace, kde se jméno cestujícího a registrovaný email v rezervaci shodují s tím, co máte v registrováno v účtu u checkmytrip - takže už se ofiko nepodíváte na rezervace, které děláte např. pro někoho z rodiny apod., apod.Navíc ten systém blbne, takže občas něco přidat jde, některé rezervace nejdou vůbec + u všeho se zobrazuje ještě omezenější okruh informací, např. už ani nezjístíte ty e-ticket numbers (jestli je letenka v pořádku vystavená, nebo je to jen prázdná rezervace..).
Ve výsledku je to naprosto k ničemu. Škoda.
Uvidíme, jestli to ještě nějak upraví, nebo se objeví nějaký nový alternativní kanál.
Konkurenční GDS Sabre má pořád docela dobré tripcase.com,
a u nás poměrně zřídka využívaný Galileo travelport má sice archaické, ale stále celkem funkční https://viewtrip.travelport.com/
U Amadea je to tedy naprostý fail, jaký nemá u konkurence obdoby, uvidíme, jestli se objeví nějaká alternativa..
Tripcase ještě ujde, ale appka je strašně ořezaná. Viewtrip měl kdysi i appku, ale tu už relativně dávno zařízli.
checkmytrip dopadlo ako al.com :(
aj ked mi odpovedali v recenzii v Play Store, ze robia na update, aj ked to uz bolo par tyzdnov...
tak po skoro dvou letech oprašuju svůj příspěvek (viz o dva výše) a přidávám zprávu, že mi v mailu přistálo info o konci tripcase od 1.4.2025, takže pro další GDS (Sabre) končí dobře fungující řešení a nevím, že by tam byla nějaká nádraha. O Amadeu (kdysy checkmytrip) ani nemluvím.
Nebo víte někdo o nějakých alternativních přístupech, jak se k datům z rezervací dostat, kromě webu aerolinek?
uplne me to zasahlo a skoro jsem zacal brecet, misto toho aby se vsechno zlepsovalo tak jde vsechno do kytek tvl... clovek pak nevi jak je na tom rezervace, zda jsou letenky prevystaveny nebo ne, kdyz weby aerolinek jsou nic nerikajici.
Občas zahlédnu na FB nějaké reklamní kydy Travelportu, ale že by prozradili, proč zařízli Viewtrip, to ne. Amadeus je vůči kritice nové, naprosto zkriplené, verze Checkmytrip docela imunní a když teď čtu o konci Tripcase, o kterém jsem netušil, tak už fakt nevím, co si myslet. Můj kdysi oblíbený program FLIO dostal "upgrade", který ho už před několika lety dokonale znehybnil a jeho sesterská appka SOStravel má taky k dokonalosti daleko. Taky si musím zanadávat na Flightradar24 a jeho letový deníček, jehož správci naprosto ignorují hlášení chyb a zjevně je hodlají akorát množit. Vypadá to, že dnes už nikomu na ničem nezáleží. 🤪
ad letovy denicek na flightradaru - je skoda, ze se my.flightradar24 zasekl :( a nikam se neposouva - ale za nej je aspon nahrada, ktera je asi 1000000x lepsi - Flighty
je to teda jenom ve forme aplikace pro ios / macos, ale je to asi o miliardu kilometru dal
On se nejen neposouvá, ale ani se neopravují chyby a nekomunikuje se ani s platícími zákazníky fr24.
Tak mi dnes ta hláška o "sunsetting" TripCase došla taky. Ti už nevědí, jak eufemisticky napsat, že na to pečou. Docela smutný trend...
přemyšlím, co za tím je?
Nátlak OTA, aby se zákazníci nemohli dostat k podrobnostem o své rezervaci a byli víc odkázání na ně?
Proč by si Sabre/Amadeus sami rušili oblíbené a fungující služby, kdyby v tom nebyl nějaký tlak zvenku?
Podobně vnímám stále větší osekávání funkcionalit správy rezervací u aerolinek.