United Airlines - doplatek sedadel
Ahoj, cca před měsícem jsme koupili letenky od UA z NY do SF a dneska, když jsme zkoušeli vybrat sedadla, tak už nejsou volná ta bez příplatku, ale pouze s příplatkem cca 170 dolarů na osobu - nelze vybrat žádné v United economy, ale pouze economy plus. Žádná příplatková sedadla nechceme. Co v tuhle chvíli dělat? Bude nutné něco doplatit na letišti, pokud teď ty sedadla nevybereme?
Děkuji za odpověď
Má někdo aktuální zkušenost, na kolik (orientačně) vychází seating na tatlu s united v economy basic?
Normalne si udelejte rezervaci v economy basic a prejdete na treti krok. v nem to nabidne seating vcetne cenovky.
napr na letu muc - ewr to bylo 64 usd za kazdy smer.
Ahoj, dnes jsem koupil letenky z Mnichova do Las Vegas. Letíme 2 dospělí a 3leté dítě, je nějaká šance na to, že budeme sedět pospolu? Nebo pokud si to nezaplatíme budeme rozesazeni?
A v tarifu Basic Economy je k dispozici jedno nebo dvě kabinové zavazadla? Někde se píše že jedno, někde je napsáno, že při letu přes oceán jsou to dvě. Nějak se v tom ztrácím.
Děkuji za pomoc.
Pocet prirucnich zavazadel vam to pise ve sprave rezervace.
Muzete si vzit jedno klasicke prirucni zavazadlo a jeden “personal item” - vec velikosti cca notebooku.
Dite bude sedet s jednim dospelym, zbytek bude rozesazen.
United cíleně nerozsazuje, i s Basic Economy dost často končíme spolu buď rovnou nebo na letišti po dotazu na check-inu. (Netuším, jestli hraje roli *A Gold.)
Nevim jestli si to pamatuji dobre, ale myslim ze slo volit sedadlo normalne pri online checkinu. Pokud se tedy povedlo online checkin dokoncit, nebyl to uplne jednoduchy proces..
Ale to nejspis nebyl Basic Economy tarif, ale normalni Economy.
U basic economy je zmena seatu zadáčo (oficiálně) nezměnitelná.
Úplně nemám zkušenosti s rozesazením, stalo se nám to jenom jednou, ale to bylo když jsme byly s přítelkyní ještě dva a po 4 dnech spolu v Anglii to tolik nevadilo.
V případě že nás rozesadí, je možné se domluvit v letadle s tím kdo bude sedět u nich a prohodit se, nebo se to nesmí udělat?
Přeci jenom platit sedadla na každý z těch 4 letů tu cestu celkem výrazně prodraží..
Děkuji.
No ... celkem casto zazivam, ze po ukonceni nastupu se par expertů, co otravuje ostatní s tím, jestli si nechtej presednout, objeví.
Posádky to neresi, pokud to nezdrzuje a neprekazi, obcas i aktivne pomuzou, aby pak nejaky prudic nedaval na twitter, ze spoelcnost XY jsou pitomci, ze je ani nenechali si vymenit mista.
Nicmene - neuznavam to. Pokud chcete sedet vedle sebe, zaplatte si místa. Pokud si je nezaplatíte, tak holt sedte tam, kde vas to posadilo.
S economy lístkem se taky necpu do businessu se slovy, ze se mi za to C nechtelo platit.
Tady kde i trochu o toho druhého pasažéra aby nemusel celý let trávit vedle našeho 3-letého dítěte...
Pokud je aerolinka co k čemu (a já si včas udělám checkin), tak má zajistit sezení pohromadě rovnou. Nevěřím, že si tolik lidí kupuje místa dopředu, aby to nebylo možný přeházet. Zrovna United mi i měnili (zdarma) vybrané sedadlo bez změny letadla a bez toho, aby se zeptali, tak přeházet další lidi, co si to navolili, zřejmě není problém. Když to nezvládne, přijde mi naprosto legitimní si to zařídit na palubě - v rozumný míře. Dost často to bývá ve stylu 24B + 26D, tak prostě směním ekvivalent za jinýho jednotlivce. Ale udělám to hned, jakmile ten člověk dorazí, ne po ukončení nástupu. Pokud je ale politikou aerolinky rozsazovat a já se rozhodnu nezaplatit si místa u sebe, tak by mě ani nenapadlo něco měnit. A myslím, že s dítětem je to naprosto legitimní a pro dobro všech zúčastněných.
Mimochodem posledních 6 letů v United Basic Economy jsme na 4 dostali místa vedle sebe rovnou a na pátém nám je v pohodě dali u checkinu; u šestýho už jsem se s pánem hádal o kufry, tak jsem ho nechtěl víc dráždit :D