Ryanair - Nenastoupeni na let
Zdravim,
mel bych takovy "blby" dotaz k nenastoupeni na zakoupeny let. Planovali jsme 5 denni vylet do Norska s tim, ze uz mam zakoupene letenky
pro 4 osoby vcetne parkovani na letisit ve Wroclawi. Problem je, ze nemuzeme letet a tedy nenastoupime do letadla. Stornovat let nikde nemuzu
a o nejakem vraceni penez se bavit nemuzu to chapu. Je ale nutne dat nejak vedet Raynairu, ze nenastoupime, at s tim pocita a letenky
zkusi treba znovu prodat nebo neni nutne nikde nic hlasit? Jde mi o to, at se treba nedostanu zbytecne na nejaky "black list"....
Dik
Ahoj, mám podobný dotaz. Zakoupili jsme letenky pro 13 lidí, ale nyní chceme využít u Ryanairu jen zpáteční let a první let si zakoupit nový o den dřívější let opět s Ryanairem (Vratislav - Madrid v lednu 2017). Lze tedy využít zpáteční let, pokud nenastoupím cestu "tam" ? díky za odpovědi
Ano, u nízkonákladových společností typu Ryanair jsou všechny letenky brány jednotlivě jako jednosměrné, takže cesta tam i cesta zpět jsou zcela samostatné, i když jsou koupené najednou. Proto můžete kterýkoli úsek nechat propadnout, aniž by to mělo vliv na ostatní úseky.
díky. jinak jak je to s check inem? mám ho řešit a dělat i u toho prvního letu, když letět nechci? a poslední otázka (pokud bych šel touto cestou), kamarád na supportu ryanairu vyzjistil, že lze zaplatit 30 eur a rozdíl mezi letenkami (pokud bude levnější) , ale nevím, jak by se to řešilo, pokud ta změna letu není za stejný (wroclaw - madrid) , ale za jiné dva lety (wroclav - londýn, londýn - madrid)
snad už jen poslední detail, koupil jsem tedy novou cestu do Madridu (přes Londýn) už na pátek - za to díky
a jen na uklidnění... Nevadí, že ten kód rezervace (např. ve tvaru OH2XDF) je stejný pro cestu tam (původní cesty v sobotu) i zpět? Bude mi fungovat i na cestu zpět, když nebudu dělat check-in původní cesty tam..? ps. neptal bych se jak ÚD, kdyby mi šlo o sebe, ale letíme tam nakonec ve 12-ti lidech
Obecne plati, ze kazda cesta je zvlast a tedy nemusis nastoupit prvni cestu, z tveho prispevku neni jasne co jsi s Ryanairem domluvil, kdyz vas leti tolik , nerozumim, proc by mel byt stejny rezervacni kod, navic kdyz jde o dva samostatne lety Wroclaw-Londyn a Londyn - Madrid,na to mas prece na kazdy let jiny kod,ale mozna jako skupina je to jinak to nevim ,...nebo jsi to nekupoval primo u Ryanairu a koupil spolecne oba lety ?
Jinak zase vseobecne i kdyz neletis tak se nic nestane kdyz check in udelas, protoze vlastne nemas zadnou povinnost check in delat ( je to pak o penezich navic kdyz prijdes na letiste a delas ho az tam ) a kdyz se nedostavis na odlet, tak je to stejna situace, jako kdyz check in neudelas
Problem s rezervaci by tusim byl, kdyz by jsi mel 2 rezervace na stejne jmeno, stejny let ve stejny den
Ale tohle se tyka jednotlivce, nevim jestli pri skupine nejsou nejake odlisne podminky
Ne, to jsi mě špatně pochopil. Nejdřív jsem koupil Wroclaw - Madrid a zároveň Madrid Wroclaw - to má jeden kód a z těchto letů chci využít jen zpáteční. Cestu tam mám novou , o den dříve a přes Londýn - to je v poho. Jde mi, zda opravdu není problém v tom, že mám jeden kód na cestu WRO-MAD a MAD-WRO a aby mi to např. den před odletem nenapsalo, že kód mi propadl, když jsem nenastoupil apod. Aby zkrátka ten kód fungoval i pro cestu zpět, když neudělám checkin na cestu tam. S Ryanairem jsem nic neřešil ve smyslu, že nás letí 12. A ani to není zakoupené jako skupinka 12-ti lidí, jsou tam jednotlivci a dvojice, tak jak se lidi postupně přidávali k tripu - max. dvojice nebo trojice. Kupoval jsem to přímo na stránkách Ryanairu.
Zdravím,
Mám udělanou rezervaci pro 4 osoby, 2 osoby uvedené v rezervaci nebudou moci letět, Pokud se nedostaví na letiště, budu platit nějaký poplatek? Jak mám udělat chek-in, když už teď bohužel vím, že nepoletí? Mám je odbavit všechny?
Zdravím,
chtěl bych se zeptat co se stane když po check in online 2 dny předem se v den odletu rozhodu že nepoletím. Je to nějaký problém z hlediska bezpečnosti nebo budou po mě vyžadovat zaplacení nějakých poplatků? Vím že když check in neudělám tak se nic neděje když nenastoupim, ale co když ho mám už online?