Dubaj začátkem prosince
Ahoj, hledám zpáteční letenku do Dubaje pro 5 dospělých a jednoho ročního prcka. Odlet asi Praha, Vídeň, Budapest.
Hledám přes KIWI.COM
Mám čekat, nebo koupit co nejrychleji?
kickass1: Moc dík za rozšíření obzoru
Fly Dubai od 7350 Kč, nízkonákladovky (SW a Wizz) od 5100 Kč. Asi chci kvuli malýmu přímej let. (ukrajina tedy padá)
Jj rozumim tomu primemu letu - nicmene muzu ti max dat radu chytre horakyne EK uz pravdepodobne zadnou slevu nenasadi, takze to pujde akorat nahoru.. U FlyDubai jeste nejaka sance na akci urcite je, nicmene muze to jit o 1000 - 1500 dolu u tech nejlevnejsich letenek - a zaroven o 5k nahoru, jak budou letenky pomalu mizet..
Z Vidne se da obcas chytit naka akce od FlyNiki do Abu Dhabi, jinak letenky timhle smerem jsou obecne drazsi nez z Prahy..
Budapest nemam moc podchycenou, ale co si vzpominam tak tam nic zajimaveho do DXB nelita kvuli konkurenci Wizzu - ten pravdepodobne koupis za podobny penize jako FD, ale kdyz k tomu pripoctes zavazadla a 6 hodin utrpeni v letadle pro liliputy + benzin z CR (jeste s prckem na palube), tak to asi zadny terno nebude..
Asi bych to koupil rovnou - max 2 tydny zkusil pockat na akci FD (zkus se mrknout jak byly akce FD minuly rok)..
No zasadni rozdil je v tom, ze let CSA bude operovany Travel Servisem - tzn. ocekavej neprijemnou posadku, spinave letadlo a hodinu frontu na checkinu.. Jedina vetsi vyhoda CSA/TS letu je to, ze odleta z Prahy jako jediny celkem brzo rano a z Dubaje odleta (pokud se to nezmenilo od kvetna kdy jsem letel timhle smerem naposledy) a vraci se z Dubaje pozdeji odpoledne - takze si tim vylet protahnes na maximum - oproti FD pri odletu ve stejny den to davalo jeden vecer navic + posledni den Dubaj de facto navic..
Ja bych urcite bral i presto FD, ale pokud nejses vybiravy, tak klidne zkus CSA/TS..
Tak flyDubai dneska zahajili vyprodej business class letenek na zimu - BKK za 29k, Maledivy za 24k a Dubaj za 15,5k.. Eco zatim nic..
Tim padem letim v listopadu na to volno do Dubaje
Ahoj vyuziju tohoto aktivniho vlakna..letim s FD ted v sobotu, musim delat nejaky check in predtim nebo klasicky prijdu na check in?:)
dekuji
Jirka
Tak nevím, těch 100% ti nějak nesedí. Jelikož dělám na letišti a vidím několik TVS letadel denně a rozhodně nejsou zvenčí ani uvnitř špinavější, než jiná, tak sis to zjevně vycucal z prstu. A minulý týden jsem s nimi absolvoval i dovolenou a o nepříjemné posádce nemůže být ani řeč. Měl by ses trochu mírnit, i když vím, že nadávat na TVS je móda A vysvětli prosím, co myslíš tím oblepováním neobsazených sedaček? Nějak nechápu, co tím myslíš...
Ja jem ted letel s travel do londyna a let byl normalni - na 2 hodinky v pohode - akorát do dubaje bych volil emirates - ta 380 je prijemnejsi a urcite to tolik nehazi jak ty mala letadylka - akorát se musí par penez priplatit - ale urcite to za to stoji. S fly dubai jsem byl jednou donucen cestovat - a za me je to nejhorsi letecky dopravce mezi prahou a dubaji.
Na kiwi píšou, že let ČSA je obsluhován Smartwings. To je TrevlServis?
Tak otázka zní jestli SM nebo FD. Pro co byste se s ročním miminem rozhodli?
Emirates už vychází na nějakých 11500 Kč. To moc.
já bych to vzal podle ceny a časů odletu a příletu. S FD nebo TS to nebude žádnej šlágr ani v jednom případě....
To víš, lidi dnes očekávají přebalovací pulty, hlídací službu, animační programy a automatickou regulaci turbulencí...
Vyuziju tohle vlakno k takovemu dotazu hledam neco na Silvestra a nasel jsem ze Smart Wings ma odled DBX z Ostravy 27.12 za cca 4500 Kc jeden smer protoze na svatky jsem v Ostrave ,ale pak po Novem roce by me vyhovovalo i treba Londyn nebo cokoliv zapadneji tak me to zaujalo i kdyz mam k Smart Wingsu celkem vyhrady a radu let jsem s nimi uz neletel ..zeptam se je ta cena moc nebo malo ? a je Smart Wings stale stejny ve zpozdenich zmatcich na cizich letistich (myslim z hlediska informaci gate atd i kdyz vlastne pokud jde jen o let z Ostravy tak vlastne jen zpozdeni a cena ) no a pak tedy nejaky tip na let ci cestu s DBX ...DBX bych videl jen na ktatkou prohlidku chteli bychom spis nekde prirodu koupani ,...atd,,,napadlo me to jako casova uspora a vyhoda toho data ktere me vyhovuje
Ahoj, našla jsem letenky do Dubaje teď v říjnu za cca 6100,- a chtěla bych se zeptat někoho, kdo tam už byl - zda je říjen v pohodě? A potom, zda je Dubaj vhodné místo na dovolenou cca 8-9 dní. Už dlouho jsem nebyla na "válecí" dovolené, většinou máme akční a objevující nová místa. Prostě nechci, abychom se nudili a zároveň utratili víc než je nutné . Díky moc za odpověď. A.
V rijnu je to parada - more vyhrate jak lazne - proste bomba - a o zabavu vecer také v dubaji není nouze - rijen ptroto na koupani moc doporučuju !!!
Děkuji za odpovědi! Jaká je podle vás lepší letecká společnost - FlyDubai a nebo SmartWings?
Aurea:
Lepší v čem? Obojí je low-cost. Ale Smartwings jsou češi, takže osobně dám přednost jim. Navíc mají pro mě výhodu v tom, že na rozdíl od FD za svoji poměrně dlouhou historii a velké množství uskutečněných letů, neroztřískali žádné letadlo a nezabili žádného cesťáka. Takže za mě rozhodně raději SW, než FD
Tak nakonec jsem koupil od ČSA potažmo Smartwings a Travel servis (nechápu
Asi hlavně kvůli časům. Zpáteční 7.12.2016 7500 Kč.
Co nechápeš? ČSA jsou spolu vlastněny Travel Servicem, proto si vzájemně své lety operují letadly obou dopravců podle potřeby.
Jj, jen na léto. A letos ani mongoli nebyli, jen lotyši a tunisani Ale Dubaj lítají jen vlastní letadla a posádky TVS.