V prodeji již letenky na období do března 2014 ! Informace ke společnosti easyJet .

Letenky - easyJet

Založil ve fóru Letecké společnosti

Čerstvá zkušenost s easyJetem: přesunuli nám asi měsíc před odletem let tam skoro o hodinu dopředu a let zpět skoro o 8 hodin dopředu. Pročetl jsem si jejich podmínky a jediná zmínka o podstatné změně v nich byla, že uvědomí zákazníka. O nároku na změnu nebo zrušení zdarma jsem tam nic nenašel. Tak jsem se nejdřív podíval na web do Manage bookings, jak mi radili v mailu, vybral si jiný termín letu tam a nabídlo mi to změnu zdarma, ale když jsem vybral i jiný let zpět, už chtěli několik stovek. Tak jsem to zrušil a vydal se chatovat. Agent mi vysvětlil, že mi to nejde zdarma, protože ten druhý let nebyl změněn, tak jsem ho upozornil, že byl, a požádal o ruční změnu letů zdarma na termín skoro o 10 měsíců později, v čemž mi bylo vyhověno (zrušení a plný refund by zřejmě taky šel - to jsem původně chtěl, ale pak jsem si uvědomil, že změna je menší otrava než čekání na refundaci a kupování možná levnější letenky později 😊).

8 Citovat

Pokouším se koupit letenky, dojdu až k placení a tam mi to zařve, že používám neplatnou platební metodu. Zkouším VISu i Mastercard. Předpokládám, že rozbitý je to u nich, stalo se to už někomu? Jestli to třeba neznamená, že za chvíli zdražej?

1 Citovat

Dělá mi to totéž. 

0 Citovat

Zdá se, že má easyjet obecný problém se systémem.  Tak snad to nějak zprovozněj.

0 Citovat

Zatím to stále nejde.

0 Citovat

Bojovali jsme s tím od čtvrtka. Protože jsme potřebovali letenky už na dnešek, nakonec jsme je vybojovali tak, že jsme veškeré informace zadávali přes chat... Kontrola byla poměrně složitá a tak jsme se pak nemohli do rezervace dostat, až jsme zjistili, že chybí v příjmení jedno písmeno. Nakonec dcera odletěla i přesto, ale peníze byly strženy až když nastupovala do letadla, předtím nebyly ani blokované... Byl to poměrně psychicky i časově náročný proces, snad se jim podaři funkci stránek brzy obnovit...

0 Citovat

Řeším to teď na chatu s nějakou Kindou, tak jsem zvědav...

0 Citovat

Napiš prosím, jak to dopadlo. Díky.

1 Citovat

Tak po hodině chatování s Kindou mám letenky 😀 Dokonce za původní cenu, kterou jsem chtěl, protože na webu mezitím stihly zdražit.  Kinda byla opravdu ochotná a všechno jsme vyřešili,  ale byla to fakt zábava na hodinu. Takže kdo potřebujete letenky od easyjetu, šup na chat a pořešit to s agentem.

2 Citovat

Co je to s tím easyJetem? Rezervace stále nejdou zaplatit, vždy při validaci platby vyskočí chyba s odkazem na helplinku. Když to tu čtu, problémy trvají už několik dní - to to té společnosti nevadí, že jí doslova hoří byznys? Půlka lidí to vzdá a druhá půjde ke konkurenci. A tam, kde není konkurence, tam holt chat s Kindou. 

Máte tip na druh platení karty, kterou je systém schopný schroupnout? Zkoušeli jsme debetku i kreditku, VISA i Mastercard. Fintechové karty nemám, ale kdyby nějaký Revolut nebo jemo podobné fungovaly, snad si to i založím  :-D

0 Citovat

Já zkoušel VISU mSvět korunový účet, VISu FIO eurový účet, obě debetní. Potom kreditku od Rajfky, to je MasterCard. Nic. Revolut jsem nezkoušel, nechtělo se mi na něj cpát peníze.  

0 Citovat

Psal jsem si na podpoře s Felicií. Ta mi tvrdila, že platby normálně přijímají, takže ve mně klíčí podezření, že mají problém pouze s platbama z určitých zemí. Zkoušel jste někdo přes VPN změnit svoji zemi na jinou? Možná by to byla varianta, asi se k ní uchýlím.

0 Citovat

Nový postřeh - přes VPN to taky nefunguje. Ať jsem simuloval připojení z Holandska, z VB, z Německa, USA... úplně jedno, systém nerozezná moji kartu.

Takže jsem šel o level dál a požádal kolegu, který dlouhodobě žije v Rakousku. Nefalšovaná rakouská IP, rak.bank.účet, bank.karta.... Stejně nic, bez úspěchu, systém hlásí pořád stejnou chybu.

Nemá ten rezervační portál problém s odletem z Prahy? Jinak mě už nic nenapadá  :-)

0 Citovat

Já měl odlet z Berlína, takže Prahou to nebude.

0 Citovat

Prdim na ně, už mě nebaví vymýšlet krkolomné způsoby rezervace. Na Luton lítá i Wizz, tak to vezmu u nich. 

Po dlouhé době jsem chtěl letět s EZY a tedy hluboké zklamání.

0 Citovat

Zkoušela jsem to znova a znova přes chat, už 2 asistenti, nejsou schopní mi poradit

1 Citovat

..Kinda je asi jediná, kdo si s tím umí poradit, ale k té jsem se nedostala. Jen Naďa a Tarik

0 Citovat

Kinda mi rovnou řekla, že to není problém, že mi rezervaci udělá sama v jejich systému. Podalas jim to takhle? Ať to vytvořej a pošlou ti platební bránu?

0 Citovat

Já to vzdal a koupil u Wizzu o pár stovek dráž. Hned na první pokus. Než tyhle komedie...

Mně je spíš divný, že s tím už týden nikdo nic nedělá, evidentně nás není málo.

1 Citovat

Ahoj, nemáte někdo efektivní tip, jak to u nich koupit. Zkoušel jsem vše možné a až teď jsem kouknul sem na fórum, bohužel už mám jednosmerku s eurowings a potřebuji zpáteční :D nezkoušel to někdo koupit přes předprodejce, byť za přirážku?

0 Citovat

Kupoval jsem 4 letenky, platil kartou Curve a žádný problém.

0 Citovat

Díky. Z jiné země to nakonec fungovalo. Tím netvrdím, že to je ten problém.

0 Citovat

Z jiné země - tím je myšlena simulace přes VPN? Tu jsem zkoušel, a ani v kombinaci s Revolutkou platba neprošla.

0 Citovat

Nn přímo přes osobu, která žije v zahraničí. Zkoušel jsem x variant a mj:

1) pokud byla rezervace z ČR placená její zahraniční kartou, tak to nefungovalo

2) pokud udělala rezervaci komplet se vším všudy, tak to již fungovalo. 

To je snad poprvé v historii, kdy se mi nepodařilo jakoukoliv službu (nejen letenky) zaplatit jednou z mých karet

Docela amatérismus z pohledu easyjetu

0 Citovat

Nevím, jestli to už opravili (v předchozích týdnech jsem platit nezkoušel), ale teď jsem bez problémů zaplatil kartou Wise (na webu na počítači z ČR).

0