Přestup v Dillí (DEL)
Mám dotaz ohledně přestupu v DEL. Máme letenky s AIR INDIA do TRV a přestup v DEL trvá 8 hod. Mám v plánu jet metrem do centra. Nebude v Indii problém s opuštěním letiště pří přestupu? A ještě dotaz na seating u AI. Dá se udělat v předstihu? Předem moc děkuji.
Letiště, resp. transitní prostor, budeš stejně opouštět, protože přesedáš na "vnitrostátní" let. Takže opuštění areálu letiště určitě nevadí.
Zdravím, za 2 mesiace ma čaká 17 hodinový prestup v DEL. Prílet je 07:40 ráno, odlet 01:10 ďalší deň, takže prakticky celý deň. Ako najrozumnejšie využiť tento čas? V Indii som ešte nebol.
Premýšľam nad 2 možnosťami:
1. ostať priamo v Dilií, na večer kúpiť na pár hodín hotel
2. navštíviť Taj Mahal - najrozumnejšie mi vychádza vlak do Agry - 11:25-13:55 (skorší, ktorý by som stihol som nenašiel), späť 17:40-19:30, dáva to zmysel takto na pár hodín? Autobus / taxi vyzerá žeby cesta mohla trvať ešte dlhšie.
Tímhle vlakem jsem loni v listopadu jel. Měli jsme 2 hodiny zpoždění. Neříkám, že to musí být takhle vždycky, ale v Indii vlaky zpoždění mívají. Za mě to nemá cenu se takhle honit.
Varianta 2 je naprostá bláhovost.
Já bydlel týden v hotelu blízko letiště. Bookni si tam hotel, nech si tam po příletu zavazadlo, zajeď si do centra nasát “atmosféru” a věř mi, že budeš rád, že se můžeš vrátit do toho hotelu u letiště :-). Je to jako bys cestoval v čase :-). Jen cestuješ metrem místo auta 😂
Cestovat do Agry je blbost. Jeď metrem na stanici Jama Masjid a zajdi si do stejnojmenné mešity. Pak Red Fort a do sikhského chrámu Gurudwara Sis Ganj Sahib, kde si můžeš dát, pokud máš odvahu, zdarma oběd. My jsme si dali a přežili. Je to všechno v docházkové vzdálenosti. Potom si ještě vem cyklorikšu a nechej se povozit po starém Dillí. To by na den mohlo stačit, počítej ovšem s tím, že zažiješ skutečný kulturní šok. Indie opravdu není pro každého, nám se moc líbilo a příští rok se chystáme znovu. Bacha na různé naháněče a podvodníky, osvědčilo se mi, absolutně je ignorovat.
Nebo zajeď do Humajúnovy hrobky, to je taky mughalská architektura, máš to jako trailer na Tádž Mahal. Pak dej Red fort, a už to bude skoro jak Agra.
Jet do Agry takhle na otočku je nesmysl. Fakt jako úplnej.
Sice máš odlet v noci, ale počítej s fakt velkým zdržením na letišti. Security bylo masíčko. V dopolední špičce otevřeli jedinou bránu a neustále předbíhali lidé, kterým údajně mělo letět brzy letadlo.
Ďakujem všetkým za postrehy a rady! Potvrdili ste čo som si aj myslel a teda ostanem pri variante č. 1.
niemandos_1 napsal(a):Já bydlel týden v hotelu blízko letiště. Bookni si tam hotel, nech si tam po příletu zavazadlo
Ešte otázku k tomuto, je nejaký dôvod prečo by mi zacheckovaná batožina nešla priamo do cielovej destinácie (Phuket)?
Já myslel příruční, abys ho nemusel tahat po městě. Odbavené by mělo letět až do cilové destinace, ale s Air India jsem nikdy neletěl, kromě vnitrostátních letů, takže jak to mají při takto dlouhém přestupu nevim. Nejpozději na letišti se to ale dozvíš :-)