Poskytne nekdo porovnani mezi Fly Dubai , Omam air a Sviss air ? Jedna se o let z Dubaje do Muscatu za podobne ceny .

Oman Air

Založil ve fóru Letecké společnosti

28 reakcí

A proč to neřešíte s Pelikanem? Má někdo zkušenost?

0 Citovat

Onan aktuálně:

- OLCI má podle webu fungovat 48 hodin předem s výběrem místa zdarma, nefunguje vůbec, na letišti se mi smáli, že to přece každý ví
- tři přepážky na narrowbody, a málem to nestihli odbavit (FCO)
- nemaj na checkinu ani duct tape na zalepení krabice
- boarding začal lehce po čase odletu (letadlo přiletělo včas)
- cabin crew: otřesná kombinace Arabů a Rusek, tj. nikdo, komu by se chtělo pracovat, starat se o cestující, nebo se aspoň tvářit jako člověk...celou cestu aktivně schovaní a zatažení v galley, buď na férovku chrápající, nebo hrající hry na telefonech, požadavek čehokoli přináší silně rozladěnou reakci
- všude (v nefunkčním OLCI, u check-inu i u gatu) se ukazuje full plane, na palubě zjistíte, že je asi 20 míst volných, cabin crew odhánějící cestující od pustých exitů, ač by tam stejně měli někoho posadit (tuhle zoufalou snahu vydojit co nejvíc jsem zažil jen u westjet, a to bylo hodně dno)
- seat belts neřešíme (tohle mi neva, ale někomu by mohlo) 
- mám rád jídlo v letadlech, ale tohle se poprvý v životě nedalo žrát. Na výběr suchá pasta s trochou zeleniny, smrdící nějakou podivnou chemikálií, nebo suchá rýže s kouskem suchýho kuřete. "Salát"? Suchý cizrna. Když to chcete spláchnout, zjistíte, že maj jen 250 ml pivo. Jako bonus nakonec dostanete dva kousky suchýho těsta. Jedno mělo být asi jakože slaný (na náplň zřejmě zapomněli), druhý asi sladký, s textem "cherry cake". Tam ovšem nedali ani cukr, takže to byla jen rozblemcaná kostka těsta s nebezpečným E129 barvivem. Oboje evidentně určeno k rozpečení, ke kterému nedošlo, tak tady máte suchý, syrový těsto, hajzlové....
- na hajzlu chybí ručníky i mýdlo, dveře zásobníků nad a pod umyvadlem volně plandají, miniaturní 10x3 cm umyvadlo, ucpané zvratky, to už vůbec neusnadňuje...

....opravdu radost, s tímhle letět...

2 Citovat

To čumím tedy:-( Byl to můj favorit, před covidem jednoduchý match na zlato, k tomu 2 vouchery ročně na upgrade, za 390 eur z MUC/MXP to bylo do BKK parádní cestování v C. Pak to už bohužel nešlo udržet.

img-20200202-213702.jpg

0 Citovat

Naš palubní personál z Frankfurtu do Maskatu taky stál za prd. Jakože fakt hodně špatný. Z Maskatu do Frankfurtu už ale naprosto v pohodě. Na vnitrostátním letu Maskat - Salála taky personál v klidu. Ale zaslechl jsem hodně negativních recenzí na ně.

Taky jsme měli malé zpoždění, ale nic hrozného.

Jídlo hodnotit nemůžu, economy jsem neletěl, v Businessu hodně slušné. Byl jsem se podívat za jedními Čechy a jídlo si moc chválili, zatímco mi ukazovali asi 5 plechovek coca-coly, které dostali. 

A s Check-inem taky problém nebyl, ale už to tady někdo řešil v jiném fóru a taky měl problém s kombinací s Lufthansou. Mně se to (asi) zázrarek v říjnu 2024 netýkalo. Ani v kombinaci s Lufthansou, ani čistě Oman Air problém nebyl.

Takže si myslím, že můžou být fakt super na úrovni lepších aerolinek (ne těch nejlepších), nebo naopak dost propadnout, jak píšeš. 

Tak snad let zpátky bude s Onanem lepší. :)

0
28 reakcí