exotika pres Novy rok / rozpocet 40tis.Kč-2os.vc. ubyt. atp.
Ahoj všem,
chtěli bychom ve dvou odlelět o Vánocích nebo krátce po ních na cca. 14 dní někam mimo Evropu (např. JV Asie, Sri lanka) či něco jiného (kanáry, Maroko, xy? ) a rád bych vás požádal o tipy a doporučení na místa a lety. Hlavní obavu mám, zda-li něco cenově přijatelného lze ještě sehnat kvůli vánoční přirážce.
celkový rozpočet (letenky,ubytování aj.): cca. 40-45 tis. Kč pro dvě osoby
termín: cca. 14dní, odlet někdy mezi 22.-26.12., návrat do cca. 11.1.2017
odlet je možný i z okolních letišť - ideálně Vídeň, ale Budapešť, Mnichov, Norimberk, či Katowice také mohou být.
Uvítám jakákoliv tipy a doporučení, předem díky.
Jakákoliv exotika během vánoc a nového roku na 14 dní s budgetem 22tis na os. je podle mě v podstatě nemožná. Ale můžu se mýlit . ( mé budgety mimo tyhle špičky na 14dní byly vždy 25-35tis a to jsem vždy chytil super letenky a měl jsem relativně levné ubytka )
Pokud nenaběhnout nějaké chybové letenky nebo nějaký akční Condor, tak za ty prachy bude asi nejlepší varianta něco v Emirátech. Zběžně jsem se díval, že zájezdy přes Vánoce a Silvestr začínají na nějakých 19 tisících. Možná s nějakým dobrým "last minute" by šly chytit i Kapverdy nebo Thajsko, ale na to bych úplně nespoléhal.
díky za reakce, bohužel mám také obavy, že za daný rozpočet se toho moc nenaskytně, možná, že nakonec zvolíme variantu nějakého eurotripu autem nebo lyžovačku v Alpách na týden.
Ještě upřesním, že vyloženě zájezd vč. ubytování není nutný, preferujeme jet spíše po vlastní ose, máme rádi přírodu a občasné spaní ve stanu také není problém.
když se dobře poskládají letenky tak si myslim, že je možnost vejít se do rozpočtu v Maroku nebo na Kanárech...
nejjednodušší a nejhezčí možnost : Došetří tak, ať máš 28 na hlavu a užij si krásné Thajskou, kde budes odpočatý duševně i fyzicky ... i s 26 by to už šlo ... ale musíš najít solidní letenku tak do 11K.
Každopádně good luck
Tak tohle jsem resil uz od zari, v poslednich letech jsme travili konec roku na Kanarech , stridali jsme Fuerteventuru a Lanzarote , protoze oba ostrovy maji nejlepsi pocasi v tuto dobu, pokud chces dobre jidlo , nejjednodussi pujceni auta , pekne ubytovani ,koupani i vylety zvol tohole , pokud preferujes plaze tak Fuerteventura oblast Jandia , pokud chces vylety i koupani tak Lanzarote oblast Puerto de Carmen , letenky na odlet kolem 26.12 + se obcas daji sehnat i za 50 euro jedna cesta ,,loni jsme takto leteli do Trevisa z Wizzairem za 30 euro a pak za 50 na Fuerteventuru , jinak Lanzarote muze byt vyhodne z Bruselu Charleroi . kam se dostanes z Prahy taky Ryanairem , ted nove ma Ryanair z Ostravy Bergamo a tam zase mohou byt ,stejne jako z Charleroi dobre ceny do Maroka Pripadne se divej na Polsko ,anebo taky na chartery s Nemecka . Cenove by jsi se do toho vlezt mel ,navic jestli ti nevadi prilet az nekdy kolem 10 letdna zpet.,. nejhur se shaneji letenky v ten prvni tyden po Novem roce ,, ja uz myslel ze z Fuerteventury zvolim 4 prestupy abych to dostal aspon za 100 euro nakonec jsme to vychytali pres Madrid , muze se ti podarit i Barcelona
Druha varianta , kterou jsem zvolil nakonec, protoze nemame ty dva tydny ,ale jen 10-11 dnu je Dubaj a Oman , letenky do Dubaje a zpet z Ostravy jsem koupil za 9000 Kc na 27.12 a 6.1. zpet ,na osobu, mozna pujde sehnat i neco levnejsiho , jestli pridas ty 4-5 dnu
No a Oman chci od 28.12, do 4,1 , taze to jsou 3 noci v Dubaji a 7 noci v Omanu i tam verim ze se do te ceny vejdu .
Kdyz mas ale k dispozici cas, uz drive i pak nejaky ten den, tak asi muzes zkouset hledat letenku do Thajska nebo ta Sri Lanka , loni jsem videl treba z Mnichova za 350 euro Maledivy ,jen odlet byl 22.12. letos jsem zase videl s Air Srbia a s Ethiad Seychely s Vidne tusim asi 26, 12 za 500 euro ,,,
Zalezi jak moc se ti chce nekam cestovat na odlet , kdy chces odletet a kdy se vratit , ja taky chtel do 40 tisic , pak jsem si rikal max 50 ,kdyz by to bylo neco zajimaveho , nakonec jsem sel do te Dubaje a do toho Omanu , proze je to jen o neco delsi let nez na Kanary a z Ostravy usetrim cestu nekam na odlet ,kdyz uz tam stejne na svatky jsem .. tak je to na tobe .ale za ty penize se neco vybrat individualne da ,,, u cestovky by to bylo horsi ,,,
Izrael-Jordánsko
Letenky do VDA aktuálne od 70€ s RYR z BTS, príp BUD alebo z PL + batožina. Ak bude dobré počasie, aj kúpačka v Eilate bude.
Ak nie, prenajmi auto, Izrael nie je veľký. Eilat, Mŕtve more, Tiberias, Jeruzalem, Tel Aviv atď.
Alebo kúp jordanpass - cca 70 USD, prejdi hranicu, požičaj auto a Wadi Rum, Petra, Madaba, Mŕtve more, Ammán.
Víza a pamiatky máš v cene jordanpassu. Viac o Jordánsku http://blog.vsetcinaplaz.sk/jordansko-dovolenka/.
Pozor - mimo mora bude kosa.
Ubytovanie nie je najlacnejšie, ale cena letenky to vykompenzuje, do 20 na osobu by si sa mal zmestiť bez problémov.
nějaké nápady na letošní Nový rok? exotika ideál, ale letenky 20-30k mě moc netáhnou… ideál okolo 15k, našel jsem jen Dubai za 16k s Emirates, případně o pár tisíc míň s těmi českými z*rdy
co navrhujete? díky..
Takhle v prosinci / lednu bych asi volil Karibik, Dominikánská Republika se mi líbila, konkrétně Samaná na severu.
Dobrý ceny a časy mělo Air France. Případně Air Canada, tam se dal nakombinovat delší stopover a zajet se podívat na Niagarský vodopády, ale nevím, jestli je to teď aktuálně možný (Covid).