Letiště Vídeň - vlakové nádraží
@tonic, no ale co sa vyplatia viac, kebab za 2-4€ (ne viem co si presne jedl u toho Inda) alebo ALL you can eat za 6€? ;)
Na Favoritenstrasse muzu doporucit Lucky Noodles, kazdopadne cena je stredni... 3,.. za testoviny s a bez kurete. Jinak prave ted este Burger King ma nabidku s Chicken Nuggets, 6 ks za 0,99€ - a to taky na hlavnim nadrazi.
@panda - záleží akú máš odolnosť. Vo všeobecnosti sa dá povedať že s klesajúcou cenou all you can eat rastie dĺžka toaletného papieru
Hahaha, ale to neni klasicky All You can eat, prave to je duvod preco odporucam to misto :P Tam jedaji hlavne zamestanci letiska a ne turisti. Baaaa, prakticky nikdo kto ne je casto na tim letisku ne najde tejto restaurace. (Je nutne nalezt shuttle bus, odcakat az prijede, zavolat do vodica bud hovorit mu kam na/vystupujeme (jinak ne zajede na zastavku). +ne je to cinske jedlo a hlavne rakouske. ;)
Děkuji za odpovědi. Ještě jsem se chtěla zeptat. Nešlo by poslat to jedno zavazadlo vlakem jako spěšnina ? Nevím, jestli máte někdo takové zkušenosti. A jde to udělat přímo na tom letišti, když budu kupovat lístek na vlak?
Tak rakouské dráhy mají celkem zajímavou službu na zaslání zavazadel na domácí adresu, bohužel platí pouze pro DACH+Südtirol:-( http://www.oebb.at/de/leistungen...us-gepaeck
[citace="panda"]
Hahaha, ale to neni klasicky All You can eat, prave to je duvod preco odporucam to misto :P Tam jedaji hlavne zamestanci letiska a ne turisti. Baaaa, prakticky nikdo kto ne je casto na tim letisku ne najde tejto restaurace. (Je nutne nalezt shuttle bus, odcakat az prijede,
Nevis nazev restaurace? :)) Dekuji za Tip
Asi ne :/ Kazdopande ne bude problematicky ji nalezt, a to z duvodu ze v tam neni vic nez ta 1 restaurace (mluvime celej cas o terminalu GAC )
Ahoj, mohu někoho poprosit o aktuální informace k dopravě na letiště ve Vídni? V listopadu plánujeme cestu z Ostravy. Zde sem četl, že není špatné koupit u ČD jízdenku rovnou až na Flughafen Wien, ale když to porovnám, tak cesta Ostrava - Vídeň hbf je pro 2 osoby (1x inkarta) za 472 Kč a když dám zrovna až na letiště, tak je to za 996 Kč. Jestli jízdenka z nádraží na letiště ve Vídni je za 4 EUR, tak je lepší to udělat zvlášť ne?
Případně máte někdo alternativu dopravy z Ostravy do Vídně na letiště? Letíme v 15:20.
Děkuji
Do Vídně je nejlepší volba určitě vlak. Lístek na letiště si pak bezproblému koupíte na nádraží v automatu.
Záleží, jak dopředu jízdenku kupujete. Co jsem vypozoroval, tak u ČD jízdenka Ostrava - Wien Hbf. začíná na 236Kč. Ostrava - Flughafen Wien na 498Kč. Minimální rozdíl v ceně je 5€.
Jak moc dopředu to jde vůbec koupit? Asi čím dříve, tím je to levnější, ne? Taky bych potřebovala vědět, jak budou ty vlaky jezdit o Vánocích, konkrétně 25.12. z Vídně, ale na je je asi ještě brzy, že?
Minimum je tři dny před odjezdem. Pak už nejde koupit přes internet a navíc je výrazně dražší.
Roiman4 napsal(a):Dva mesice maximum by melo byt
Letíme 2.11. a jízdenky na ČD již jdou minimálně dva týdny koupit, takže maximum je určitě více než dva měsíce ;-)
SDAN napsal(a):Záleží, jak dopředu jízdenku kupujete. Co jsem vypozoroval, tak u ČD jízdenka Ostrava - Wien Hbf. začíná na 236Kč. Ostrava - Flughafen Wien na 498Kč. Minimální rozdíl v ceně je 5€.
5€ by mělo být cca 130Kč, takže minimální rozdíl bude určitě větší než 5€ (cca 260Kč, tedy 10€) :-)
Šlo mě spíše o to, zda má nákup jízdenky až na letiště nějakou výhodu oproti nákupu jízdenky nádraží - letiště až přímo ve Vídni?
johnypohorka napsal(a):Šlo mě spíše o to, zda má nákup jízdenky až na letiště nějakou výhodu oproti nákupu jízdenky nádraží - letiště až přímo ve Vídni?
Nemá, kup zvlášť. Na tickets.oebb.at je za 4.2€
johnypohorka napsal(a):Ano u nejnižších možných tarifů je rozdíl 10€, u vyšších může být rozdíl jiný, co jsem koukal, tak i 3€.5€ by mělo být cca 130Kč, takže minimální rozdíl bude určitě větší než 5€ (cca 260Kč, tedy 10€) :-)
Šlo mě spíše o to, zda má nákup jízdenky až na letiště nějakou výhodu oproti nákupu jízdenky nádraží - letiště až přímo ve Vídni?
Jízdenku Letiště - Wien Hbf kupuju v aplikaci ÖBB. Jízdenku z Wien Hbf obvykle kupuju v eshopu ČD jednu do Břeclavi a druhou pak z Břeclavi dál, většinou to vyjde trochu líp takhle rozdělené.
Dělit jízdenku v Břeclavi není výhodné. Ceny včasných jízdenek jsou určovány podle pásem, která jsou závislá na kilometrech od státní hranice. Pro vlaky přes Břeclav je hranice mezi pásmem 1 a 2 na české straně tuším 100km, proto stojí jízdenka z Břeclavi stejně jako třeba z Brna. Rozdělení je tedy vhodné v jiném bodě.
johnypohorka napsal(a):Letíme 2.11. a jízdenky na ČD již jdou minimálně dva týdny koupit, takže maximum je určitě více než dva měsíce ;-)
Je to mozny, ja posilal email kvuli Berlinu a mne napsali, ze to jde max 60dnu dopredu koupit. Nevim, jestli to nejak nezavisi na destinaci? 🤔