Sydney v lednu 2018
Dobrý den,
ráda bych vás požádala o radu, kdy je nejvhodnější termín pro nákup letenky a zda je možné se v tomto termínu dostat na rozumnou cenu.
Mám omezení. Cestovat bude pouze čerstvě plnoletá osůbka bez cestovatelských zkušeností, hýčkaná vždy CK. Proto jsem limitována počtem a délkou přestupů, které by sama zvládla a samozřejmě její bezpečností.
Děkuji za každý dobrý tip.
Leden 2018, takže za 2 měsíce a rok ?
Mraky času. Určitě budou nějaké akce. Nedávnao z MUC s Etihadem za 15,5k. S jedním přestupem.
Můžu doporučit BA přes Londýn s mezipřistáním v SIN, nebo samozřejmě Emiráty.
Levněji se dá s číňany z Prahy.
Letenky budou k dostání nejdříve v únoru 2017, protože se neprodávají dřívem než rok dopředu. Důležité je taky, jestli zpáteční, nebo jednosměrné.
Běžná cena z Prahy je přes 25k, zpáteční, ale dá se sehnat levněji v nějaké akci. Emiráti moc akcí nemají. Pokud by příští rok začala létat Air Asia, mohlo by to přinést zajímavé ceny. Každopádně máte spoustu času.
Pokud nemáte na den přesně dané termíny tak je většinou v podstatě jedno, jestli koupíš letenky 8 nebo 3 měsíce dopředu, potom s blížícím se odletem cena spíše stoupá. Nejpohodlnější letenka bude s jedním přestupem někde na blízkém východě nebo někde v JV Asii (příp. v Číně), všechny tyto přestupy jsou asi bezpečné (pokud se vyhnete Rusku, Turecku apod. kde je to sice asi úplně stejně bezpečné ale psychicky to působí hůř). U takové letenky je ale potřeba počítat s tím, že se její cena lehce vyšplhá k 30tis Kč. Doporučil bych letenky pravidelně sledovat a pokud by se objevil optimální za cenu řekněme pod 25tis Kč, koupil bych ji.
Pokud ze svých požadavků slevíš (budeš akceptovat 2 přestupy a delší čekání na letišti), pak je docela velká šance, že se objeví nějaká chybka nebo akce. Že by se objevila chyba/akce na něco s dobrými přestupy je poměrně malá.
Pak taky záleží na délce pobytu - běžné tarify mívají často omezení např. na 30 dní (delší pobyty jsou pak za více peněz), pokud by se jednalo např. o půlroční pobyt tak je to spíše na jednosměrnou letenku nebo nějakou drahou flexibilní...
Dobré odpoledne, děkuji za rady.
Já potřebovala vědět, zda mám koupit co nejdříve nebo čekat. Sleduji ceny v těchto dnech na leden 2017 a vidím vše přes 30 tis.
Čekat na výhodnou cenu. Teď sama víte, že je standard 30 tis. Takže při 25 tis. se dá už vyndavat kreditka.
Ještě bych doporučil Korean Air, jsou boží při cestě nazpět je v ceně letenky 5* hotel. Při cestě tam by díky registraci do jejich teamu (sbírání milí) měla mít nárok na vip lounge - kterej mají opravdu Luxusni
Sent from my iPhone using Tapatalk