Chci letět z Prahy do NYC v business třídě. Mám už dost mil na nejméně jeden směr. Podle podmínek by mělo stačit 15000 mil a týká se všech knihovacích tříd v economy. Takže chci koupit economy a pak udělat upgrade na long haul segment. Akorát se bojím, abych něco nezvoral a upgrade nešel provést. Je nutné koupit letenku přímo přes leteckou společnost, nebo lze koupit i přes agenturu (třeba vaši)? Když jsem letěl v akci do Peru s BA (což mi přineslo 16 tisíc mil do KLM .
Chci letět z Prahy do NYC v business třídě. Mám už dost mil na nejméně jeden směr. Podle podmínek by mělo stačit 15000 mil a týká se všech knihovacích tříd v economy. Takže chci koupit economy a pak udělat upgrade na long haul segment. Akorát se bojím, abych něco nezvoral a upgrade nešel provést.
Je nutné koupit letenku přímo přes leteckou společnost, nebo lze koupit i přes agenturu (třeba vaši)? Když jsem letěl v akci do Peru s BA (což mi přineslo 16 tisíc mil do KLM ), tak upgrade vůbec nebyl možný.
Jak mám postupovat? Mám si nejdříve vyhledat, zda v daném letu je volné místo v businessu? Je to zárukou, že půjde provést upgrade? A mám upgrade udělat co nejdříve po zakoupení letenky? Hraje čas nějakou roli?
Treba si pozriet podmienky u konkretnej leteckej spolocnosti na upgrade. Pri niektorych napriklad nie je mozne upgradovat economy discount ale musi to byt nejaka vyssia trieda economy....
No to sice umožňuje, jenom upozorňuji, že kromě full fare economy tarifu(Y), kde to stojí do USA oněch zmiňovaných 15 000 mil one way, to je u normálních discount economy tarifů za 35 000-45 000 mil one way.
Pravda, koukal jsem na Show advanced options, a když zvolím jinou třídu, míle prudce narostou. Btw dá se nějak vybrat ve vyhledávání, jakou chci booking class? Abych viděl, jaký je mezi nimi cenový rozdíl.
Hledám na KLM, ceny se pohybují od 11 do 25 tisíc za zpáteční let a všechno jsou to třídy L, R, kde upgrade stojí 45-55 tisíc mil. Proč dvakrát dražší letenka má stejnou bookovací třídu? Nechápu.
Já bych v tom nehledal žádnou logiku, tak to prostě je a jinak upgrade awardy pomocí mil jsou u většiny společnosti totálně nevýhodné podobně jako lounghauly v economy.
Porovnání upgradu přes nakoupení mílí vs přímá koupě business:
economy zpáteční let 12 tisíc - třída L + 90 tisíc mil na 2x long haul 1650 € (50% bonus) = 12+44,5 tisíc = 56,5 tisíc kč business zpáteční let 63 tisíc
Takže pokud byste oželeli přískok v economy, tak se díky akci 50% mil vyplatí spíše upgrade přes economy. A úplně nejvíc se vyplatí raději letět 4x v economy