Istanbul - Turkish přestup 1h 10min
Ahoj,
letím s Turkish FRU-IST-ARN a v Istanbulu mám na přestup 1h 10min.
Dá se to stihnout?
Značka: mám mladý nohy a pár krátkých přestupů jsem už zažil.
Díky moc!
Honza
Tak pokud to porovnám s mým posledním přestupem v Istanbulu tak by 1:10 bylo na krev a kdoví jestli by to stačilo a to to přilétlo na čas,ale istanbulská klasika bus,okružní jízda po letišti,kontrola letenek do tranzitu tj od dosednutí letadla to trvalo bezmála hodinu než jsem se ocitl v letištní hale ..
tak ked uz to mas kupene, nic s tym neurobis, bud to stihnes alebo nie Ale ja som vzdy pozitivny pri takychto situaciach (predsa by to asi tak nepredavali, keby nebola minimalne 90% sanca ze sa to stihnut da) a tak by som sa toho nebal.
Měli jsme 1:20h přestup na vnitrostátní let PRG-IST-Antalya (oboje TK) a vše stihatelné na pohodu. Stíhal jsem i vybrat nějaký liry z bankomatu a chvíli posedět před gejtem.
no to ti nikto asi nepovie, nebude to uz nahodou lietat vtedy na nove istanbulske letisko?
Je to aspoň na letu zpátky? Já bych do toho asi nešel. Obzvlášť, když jim tam loni napadl i sníh :D
Je to na letu tam, měla jsem 6,5 hodiny, ale obě společnosti mi posunuly lety k sobě, že zbylo 80 minut.
Varianta je, čekat v IST 2 dny na další let....
Dík, 6:40 měl být odlet a šoupli to na 9:30.....no asi nebudu riskovat když je to na cestě tam a ještě v zimě.
Vidím to na 2 dny v Istanbulu, snad se nějak zabavím. Ještě bych mohla šoupnout ten druhý let, ale to je zase 75 minut přestup v Kyjevě...
Som teraz na telefóne, ale UIA codesharuje s Turkish, tak skús im napísať na jeden z tých letov keď to vyhovuje. PS číslo letu s Turkish si ľahko dohľadáš.
To není codeshare. Mám na výběr 2 varianty - s přestupem v Kyjevě 75 minut, nebo s přestupem v Istanbulu 80 minut. Risk je obojí a žádný let mezi tím už není. Může být také metr sněhu....a je to na cestě tam. Ještě jednám s Royal Jordanian, ale je problém, že tam nelétají každý den a nejsou zatím ochotni změnit trasování (letím KUL vracím se z BKK a požadavek byl let do BKK a návrat z KUL). Což by znamenalo čekání v IST jen 24 hodin.
Ahoj.
Manželka by měla v Pátek letět s Turkish z Prahy a v Istanbulu má taktéž jen 1 hodinu a 10 minut na přestup na let do Rostova.
Let z Prahy přistává skoro vždy cca o 15 minut dříve. Ale spoléhat na to nejde.
Nebyl tam někdo v poslední době? Jak to tam teďka funguje? Trochu se bojím aby to stihla. Když nestihne let, tak další letí až druhý den a to už by ji propadl test na virus který musí mít do Ruska s sebou.
Díky za každou odpověď.
Jan Hosek napsal(a):Ahoj.
Manželka by měla v Pátek letět s Turkish z Prahy a v Istanbulu má taktéž jen 1 hodinu a 10 minut na přestup na let do Rostova.
Nebyl tam někdo v poslední době? Jak to tam teďka funguje? Trochu se bojím aby to stihla. Když nestihne let, tak další letí až druhý den a to už by ji propadl test na virus který musí mít do Ruska s sebou.
Díky za každou odpověď.
S prestupom ti velmi nepomozem, jedine co mi napada je, ze by som na infostanku poziadal o zmenu letu do Moskvy alebo na ine blizke letisko z toho dovodu, ze sa potrebujem dostat do krajiny kym este plati test. Podla mna jej to zmenia.
Mozes prosim ta napisat viac o tom, ako sa manzelka dostane do Ruska? Ma rusky pas alebo trvaly pobyt v RF? Alebo zacali pustat do krajiny aj cudzincov?
Jan Hosek napsal(a):Ahoj.
Díky za každou odpověď.
od pristatia po vystup v IST pocitaj tak okolo ~30 min (aspon za normalnej premavky) a to letisko tiez nie je najmensie, da sa tam nachodit celkom slusne.
No bude to muset stihnout. :-)
Jinak asi hotel nedávají kdyby musela letět až následují den, že.
Nakonec se ještě do limitu testu vejde i kdyby ji to nedejbože uletělo a měla letět až za 24 hodin dalším letem.
Vlk: Manželka má ruský pas a trvalý pobyt v čr. Snad mi ji bez větších problémů pustí zpátky domů. Nevím co bych si tady sám počal. Asi bych hrozně zvlčel. :-D
Jan Hosek napsal(a):No bude to muset stihnout. :-)
Jinak asi hotel nedávají kdyby musela letět až následují den, že.
Nakonec se ještě do limitu testu vejde i kdyby ji to nedejbože uletělo a měla letět až za 24 hodin dalším letem.
Vlk: Manželka má ruský pas a trvalý pobyt v čr. Snad mi ji bez větších problémů pustí zpátky domů. Nevím co bych si tady sám počal. Asi bych hrozně zvlčel. :-D
Ak zmeska pripoj, ktory oni garantuju, musia jej dat hotel + transfer + stravu/vreckove. Plus nadalej plati kompenzacia podla smernice EU. Treba ist na letisku k pultu Turkish Airlines a tam to vybavia.
Manzelka moze byt rada: stale lepsie nez keby si ty mal zvlciet v Rusku zatial co ona by ostala trcat v CR :)))))
Sobotní let Praha-Istanbul zpoždění 40 minut v Praze. Nevěřili jsme že to stihne.
Ale z Prahy letělo prý několik desítek lidí do Rostovu. Tak ten Rostovský let z Istanbulu posunuli o 20 minut a při výstupu z letadla na ně čekal člověk co je rychle provedl. Takže to stihli i přes zpoždění. :-)