Přestup v Dubaji - 15 hod
Ahoj, chtěla bych vás poprosit o radu. 18. března letíme na Srí Lanku přes Dubaj s Emirates. Do Dubaje dorazíme v 00:05, let je až v 14:50 tuším...
Na hotel od Emirates nemáme nárok, kvůli ceně letenky.
Asi bychom se rádi prospali, doporučili byste prosím nějaký hotel? Jedeme ve třech, zatím jsem našla tento - http://www.booking.com/hotel/ae/dubai-c ... -residence
- z letiště si asi je potřeba do hotelu vzít taxi, je to tak?
- chápu správně, že není nutné řešit víza?
Vyplatí se pak vstát třeba v 9 hodin a na 3 hodiny vyrazit do města? Určitě bychom se chtěli podívat, ale vůbec se neorientujeme, tak nechceme nic riskovat.
Moc děkuji za všechny rady!
Tereza
V noci len asi taxi z letiska - cca 35-40 AED. Na prespatie odporúčam Deiru - lacnejšia časť mesta, dobrý, lacnejší hotel vedľa metra je Comfort Inn Deira, alebo Orchid vue hotel - v Al Bashre, tiež vedľa metra, ráno okolo 8 šup na metro /bude preplnené...- kúpiť NOL card na stanici a za 3 hodiny uvidíte tak vežu a jej okolie... Pred obedom vybrať batožinu z hotel, osprchovať sa a metrom na letisko
Super, děkuji za info. Z letiště tedy asi vezmeme taxi do hotelu, pospíme a ráno vyrazíme na rychlou prohlídku.
Z Prahy máme cílovou destinaci až Kolombo, takže kufry nemusíme řešit, je to tak?
Mozna by se vyplatil Arabian Park Hotel , ted jsme tam spali a ma shuttle bus co 20 minut z terminalu 3 zdarma , nejsem si uplne ale jisty jesli i v noci . terminal 2 nebo 1 ma za 20 AED hotel ma i bazen je od 7 rano tak se da vyuzit , ale me se podarilo chytit ceny 58 euro +20% + mestska dan (76 dvouluzak ) ,jinak je drazsi , shuttle bus k zelenemu metru jezdi zdarma , da se to za par minut dojit i pesky
Taky neni spatny Ibis one central u Word Trade center, stanice cerveneho metra , kousek od Burj Khalifa , jsou tam vedle sebe dva Ibisy , tak ten vzdalenejsi od metra .. Nocleh byl i s uzasnou snidani ( svedske stoly do kruhu kolem cele restaurace ) ,ale vychazelo to i s temi 20 % a mestskou dani uz 88 euro
dvouluzak ,
Zavazadla se daly pak nechat u recepce
Ten Arabian ma pro cleny programu genius v booking. com i pozdejsi check out , ale v zavislosti na plnosti hotelu ...na letisti jsme pak byli ani ne za pul hodiny ,ale na terminalu 2 , nevim jak na 3 nebo 1
40 AED jsme platili i z 2 na 1 za taxi a jeli pak dal metrem prave do Ibis One central za 8 AED jedna jizda , takze mozna se vam vyplati i na tak kratkou dobu koupit NOI silver card za 20 AED s kreditem z Deiry to spolkne asi 5 za jedno nacteni jinde treba jen 3 ,odecita to i pri vstupu i vystupu
A jeste myslim , ze za 3 hodiny se da videt i vic nez jen okoli veze ale nesmite se zdrzet moc v Dubai Mall
Ty prechody jsou tam dlouhe kouknout na akvarium , neni treba chodit dovnitr , projit pak obchodnak k vodopadum a ven k jezeru a fontanam ,( ty jsou ale az vecer ) odtamtud nejlepsi pohledy na Burj Khalifa a rychle na metro
A mozna by se dala stihnout jeste Marina ,,i kdyz to uz by asi byla honicka
Nebo pak, kdyz byste byli v stare casti i s toho Arabian je to kousek ,tak pak tam, dopoledne bude jeste na trznici klid
S Arabian je i shuttle bus ale ty casy vam nebudou sedet a rekl bych , ze tim metrem to je i rychlejsi
Ahoj, ja jsem prespala v hotelu Delmon http://www.booking.com/hotel/ae/delmon. ... al;ucfs=1&, byl v pohode. Docela klid, relativne cisto a pokoj peknej. Recepce je takova arabska, ale to se da cekat Da se tam dojet metrem.
Akorat pokud priletite nebo poletite z Terminalu 2, tak tam je potreba vzit si taxik. Ja jsem dojela metrem na Terminal 1 a pak prejela na dvojku taxikem.
Kolik je vubec ta minimalni cena pri ktery nabidnou Emirates hotel zdarma? Nekde jsem cetl 1000 euro, ale kupoval jsem kamaradovi letenku do Colomba za 15 tis. a je moznost vyuzit hotel zdarma. Stejne tak u moji letenky za 19.500.
Kde vidíš, že máš možnost hotelu zdarma u té letenky za 15tis.? Mělo by to být 1.000 $ a vzhledem k lowcost vývoji v posledním roce mi přijde divný, že by ti to šlo.
Tam nehraje roli jen cena letenky, ale řada dalších věcí. Nevím, jak aktuálně, ale nárok na hotel byl vždy vidět ve správě rezervace na stránkách EK.
Mam tam v rezervaci Dubai connect.
Ve všeobecných podmínkách píšou tohle: "Minimální doba pro přestup u cestujících v Economy Class
Doba pro přestup mezi příchozím příletem do Dubaje a odchozím odletem z Dubaje musí být delší nebo rovna osmi hodinám a kratší nebo rovna 24 hodinám. Aby mohl cestující nabídku „Dubai Connect“ využít, musí mít rezervovaný nejvhodnější dostupný přestup, tj. přestup s nejkratší dobou tranzitu v Dubaji mezi příletem do Dubaje a odletem z Dubaje."
Přestup máme 12 hodin a nic kratšího nebylo.
Ahoj, bylo mi řečeno, že ta minimální cena při cestě do Colomba je 14 000 Kč bez DPH a poplatků.
Jinak je to prý 1000 dolarů, takže bohužel.
Nicméně rezervovali jsme přes Gotogate, kde psali, že je to právě let s noclehem, takže to bylo trochu matoucí..