Rezervace u WizzAir
Ne, každý let je zvlášť, vždycky 48 hodin předem. Naštěstí skoro všude stačí elektronický boarding pass v mobilní aplikaci a nemusí se tisknout papír (stačí zkontrolovat v jejich seznamu letišť, nebo je to vždycky někde u toho konkrétního letu napsané).
😂🤦♀️ no u Abu Dhabi pisou, ze se musi vytisknout😂… jinak jsem to koupila na jarnaky 2024. Takze budeme resit papirovy BP, snad to v hotelu nebude problem😇🙄.
Já mám taky na jarňáky 2024, tak doufám, že to nebude podle toho sejčkování, že všechno ruší. Tisk papíru jsem zatím nikde neřešila, ale teda doufám, že s tím žádný problém nebude.
My uz jsme tiskli na Malte BP v hotelu🤷. Snad to bude u Arabu ok. Letime (budu doufat, ze poletime) do Dubaje a zpatky z Abu Dhabi.
Online check-in nestaci ani na Islande a v Jordansku. Na prepazke Wizz bez poplatku vytlaci papierovu letenku.
Snazim sa najst spolocneho menovatela a ak ste tlacili aj na Malte - zeby pre lety non-Schengen?
"Online check-in nestaci ani na Islande a v Jordansku. Na prepazke Wizz bez poplatku vytlaci papierovu letenku."
Na to bych se tedy moc nespoléhala, mají jasně napsané, že pokud letiště neumožňuje elektronický boarding pass, tak je potřeba si přinést vytištěný.
U Ammanu mají umožněný boarding pass v mobilní aplikaci, ale když jsem udělala v aplikaci check-in, tak místo obvyklého BP mi to napsalo něco ve smyslu "toto není platný BP, dostavte se před odletem na check-in přepážku", ale bylo to kvůli kontrole pasů nebo něco takového, tam nám pak chlapík ten BP vytiskl a ještě sám od sebe nabídl, že nás posadí k sobě (i když předtím jsme měli ty náhodně vygenerovaná místa rozdělená).
Potom pre info vcera som nasiel ze cestujuci s wizz air maju zdarma z abu dhabi bus do dubaja. Tiez som sa nechal zlakat 03/2024 letenky a okorenil som to kupou na Maledivy snimi cca 250€ to vyslo na osobu( vienna-abu - male). Stym ze ratam zmeny a prisposobim tom potom casovo ako sa mi bude hodit.( Pripadne 120% refund a kupa novych ak budu lacnejsie)
Muzes na ten bus dat odkaz? Dekuji
Jinak pozor 10.3.2024 zacina Ramadan na mesic. Jinak Maledivy jsou taky nekdy v planu, da se to koupit.
Reni85 napsal(a):Online check-in nestaci ani na Islande a v Jordansku. Na prepazke Wizz bez poplatku vytlaci papierovu letenku.
Snazim sa najst spolocneho menovatela a ak ste tlacili aj na Malte - zeby pre lety non-Schengen?
Na Malte to chtela Air Malta🤦♀️😂.
Diky. To se hodi.
Jeste, kdyby jste byli tak hodni, nekdo a napsali mi, jake jsou moznosti v pripade ruseni nebo zmeny u wizzu, jak funguji ty flexibilni letenky?
Presne. Kdo je pripraven, neni zaskocen. Komu neni rady, tomu neni pomoci, jestli mam pokracovat….
summit.finland
Jj, nám přišlo upozornění o posunutí letu o 2 hodiny později cca 12h předem.
Fakt paráda. S Wizzairem letím podruhé a pravděpodobně naposledy.
Můžu poprosit o radu protřelejší. Odlet z Phy dnes, byl před časem přesunut na 21:35. Dnes ráno mi přišlo posunutí na 23:35. A teď další posunutí vlastně už zítra 00:10.
To je strašně pozdě. :-/
Co teď? Kdybych koupila letenku třeba jeste na dnešek u jiné společnosti? Tak mi to WA zaplatí? Anebo jen kdyby došlo k úplnému zrušení letu?
A případně mám nárok na nějaké odškodnění? Délka letu cca 1500km.
Na kompenzaci máte nárok, pokud Vám změní let méně než 14 dní před odletem tak, že přilet do destinace bude pozdější o více jak 3 hodiny. Rozhodně Vám Vámi koupenou jinou letenku nezaplatí.
Pavel.Planespotter: děkuji. No a mně teď přišlo, že ten let zrušili úplně. :-O
To je ,,dobrý ", protože já tam mám už hotel zaplacený.
Popravdě, vůbec teď nevím, jak to vyřešit .... 😥
Za zrušený let by mělo být 600 € a měli by uhradit rozdíl mezi cenou původní a nové letenky.
Ale vyrazit to z nich bude chtít hodně trpělivosti a asertivity. A nejspíš to stejně skončí u nějaké vymahačské agentury.
- více jak 14 dní před plánovaným letem, nebo
- mezi 14 a 7 dny před plánovaným letem a je vám nabídnuto alternativní spojení s odletem maximálně o 2 hodiny dříve a příletem nejpozději o 4 hodiny později, nebo
- méně jak 7 dní před plánovaným letem a je vám nabídnuto alternativní spojení s odletem maximálně o 1 hodinu dříve a příletem nejpozději o 2 hodiny později
Pokud splňujete tuto podmínku, pak máte nárok na finanční odškodnění až do výše 600 € za osobu. Konkretní suma je rozdělena do tří kategorií dle vzdálenosti vypočtené ortodromou mezi počátečním a koncovým letištěm vaší cesty bez ohledu na to, zda a kde během cesty přestupujete.
Výše kompenzace je následující:
- 250 € při vzdálenosti do 1.500 km
- 400 € při vzdálenosti od 1.500 km do 3.500 km
- 600 € při vzdálenosti nad 3.500 km
V případě, že byl let zrušen a došlo k přesměrování na jiný let, který do cíle doletí od 2 do 4 hodin později oproti původnímu času, aerolinka má nárok na snížení částky o 50%.
P. napsal(a):Pavel.Planespotter: děkuji. No a mně teď přišlo, že ten let zrušili úplně. :-O
Hlavně nepanikařit a spíše se snažit odletět a pokud bude zpoždění, máte nabito na vymáhání kompenzace. Do hotelu napište, že let má zpoždění a dorazíte později.
Mıchal napsal(a):Za zrušený let by mělo být 600 € a měli by uhradit rozdíl mezi cenou původní a nové letenky.
Ale vyrazit to z nich bude chtít hodně trpělivosti a asertivity. A nejspíš to stejně skončí u nějaké vymahačské agentury.
Ehm, tak to opravdu ne. Je to 250€ (Řím je blízko). A žádný rozdíl v ceně letenky hradit nemusí - to je nějaká lidová tvořivost.
Jediné, co musí, tak vrátit peníze za neproletěné letenky (+ zmínená kompenzace).
P. napsal(a):Pavel.Planespotter: děkuji. No a mně teď přišlo, že ten let zrušili úplně. :-O
Pokud to opravdu zrušili, tak toho moc nevyřešíte - jedině zrušit ubytováni. Pokud ale máte nerefundovatelnou rezervaci hotelu, tak i to je zbytečné.
A pokud do toho říma opravdu potřebujete, tak si koupit jinou letenku (bude drahá). A pak už jen doufat, že z Wizzu dostanete kompenzaci (pokud to není počasím apod).
edit: opravdu ho zrušili? vidím na tom římu , že se někdy v poslední čtvrthodine zpoždění zmenšilo oproti stavu v poledne. a tatáž informace je i na webu wizzu
Děkuji všem, už se to vyřešilo, když si ten mail opoledne přečetl syn. Njn, prostě jsem si to špatně přečetla, jednalo se o zpoždění. Já tam viděla zrušení. 8:) To je tak, když čtěte bez brýlí a s žehličkou v ruce.
Nicméně ještě jednou díky za poskytnuté informace.
Na check-inu jsme dostali stravenky na jidlo v hodnotě 94Kč/os. A pokud by se let odlet opozdil o vice jak 3 hod, kompenzace 250E/os. Tak nás informovali na letišti. Takže teď vlastně nevím, co si přát víc. :)
Pavel Krcho: celý tenhle let je podivný, od koupě letenky odlet změnili už několikrát. Ale zatím to vypadá, že odletime.
Akorát nevíme kdy, letadlo, se kterým bychom měli letět, je stále v Kišiněvě. 😅