Rezervace u WizzAir
Mam to stejne. Prisel e-mail o zruseni letu a wizz kreditech, let sviti jako confirmed a kredity pripsane nejsou. Dala bych jim par dni. Treba nestihaji zprocesovat vse. Mela jsem letet az 22.3. takze mam cas si pockat co s tim provedou. Nicmene ja o refund zadat nebudu, necham si ty kredity. Nechci aby wizz zkrachoval :)
Sisa P napsal(a):Dneska večer dorazil e-mail s fakturou a na profilu už je odpovídající částka v kreditu.Mam to stejne. Prisel e-mail o zruseni letu a wizz kreditech, let sviti jako confirmed a kredity pripsane nejsou. Dala bych jim par dni. Treba nestihaji zprocesovat vse. Mela jsem letet az 22.3. takze mam cas si pockat co s tim provedou. Nicmene ja o refund zadat nebudu, necham si ty kredity. Nechci aby wizz zkrachoval :)
Mám další vtipnou zkušenost s Wizzairem. Přečetl jsem si poslední zprávy z Arménie a rozhodl jsem se, že jim konečně dám vědět, zda přijmu změny v itineráři VIE-EVN-VIE, rebooknu nebo si nechám poslat refund. Automat mi psal už víc jak 10x. Nejdřív to posunuli o hodinu, pak zase zpátky.
Přihlásím se na profil, vyberu refund, v popupu problikne něco o xx eurech a nic. Pár těch refundů kvůli změnám jsem už u nich dělal, tak vím, že by let měl zmizet a na účtu u W6 objevit refund. Ihned. Teď tam visí stále onen let, je confirmed a na účtu stále stejně jako předtím. Jen ten let nejde rozkliknout a podívat se na detaily. To zahlásí "This booking has already been cancelled." Se z nich picnu... Ta stránka začíná být rozjebanější jak u FR :-D
Let stejně na 98 % neodletí, protože Rakousko uzavře letiště či Arménie zakáže lety z EU, ale chtěl jsem mít kredit, co bude mít neomezenou platnost a nikoliv jen 2 roky jako u koronarušení.
Hele asi by se dalo pochopit,že v současné situaci kdy ruší desitky letu a určitě vyřizují tisíce žádosti,že vše nebude fungovat na 100%,takže v tuto chvíli bych byl velmi shovívavý a nečekal že vše bude fungovat perfektně,navíc s tím,že to není žádná rezervace,kterou potřebuješ řešit vyloženě akutně.
Já něco řeším s LATAM,před týdnem mi psali,že se mi do 2 dnů ozvou,doteď nic,ale chápu,že teď resi akutní věci a ta moje prostě počká.
eremi: Já se tím jen bavím. Spíš jde o to, že to dříve probíhalo automaticky, hned po kliknutí - mám dojem, že ani nikdo nic neschvaloval. Teď kliknu a nic.
Domnívám se, že to může i být tím, že to nejdřív posunuli o +1:00 a pak zase zpátky. Ale to by neměla být starost zákazníka, kterého opakovaně vyzývají, ať si vybere accept - rebook - refund.
Mám taky od Wizz zrušeny let a doteď mi tam svítí jako confirmed,fakt bych to teď bral velmi sportovně.
Vždyť se to všechno píše v těch mejlech… Na kredity stornujeme automaticky a nějakou dobu to trvá (u mě trvalo den, než se kredity propsaly a let zrušil) a možnost na účet za dva týdny. Což je zřejmě kvůli udržení cash-flow a ani se jim nedivím.
BTW mám aktuálně ve stornech (auta, letenky) cca 25k a jsem zvědavý, kolik z toho uvidím, nezávidím tohle období žádné firmě v cestovním ruchu…
Honza napsal(a):FYI k tomuhle mi nepřišel coronavirový e-mail. Pouze e-maily staršího data o změně letu. Fakt to při těchto druzích změn chodívalo okamžitě. Píšu to sem pro ostatní, že časy se mění.
Vždyť se to všechno píše v těch mejlech… Na kredity stornujeme automaticky a nějakou dobu to trvá (u mě trvalo den, než se kredity propsaly a let zrušil) a možnost na účet za dva týdny. Což je zřejmě kvůli udržení cash-flow a ani se jim nedivím.
BTW mám aktuálně ve stornech (auta, letenky) cca 25k a jsem zvědavý, kolik z toho uvidím, nezávidím tohle období žádné firmě v cestovním ruchu…
Mi zítra letí let KEF - KRK, který je zrušený, ale žádný mail mi nepřišel a na webu a v app se tváří jako confirmed... Tak uvidím, jestli mi za něj vrátí prachy, když jsem s nimi neodletěl v pátek tam...
Sem by se to snad mohlo hodit. Wizz mi změnil čas odletu KEF-VIE, o pár minut, nechápu, proč to vůbec oznamujou. Nicméně, když už se ozvali, v mailu se píše o možnosti přebookování, pokud mi čas nevyhovuje. Zvažoval jsem, že bych na Islandu zůstal o dva dny déle, tak by se mi celkem hodilo, kdyby byl díky té změně z jejich strany rebook zdarma. Tuší někdo, jestli si můžu vybrat jakýkoliv jiný let a bude to bez doplatku nebo je sice rebook zdarma, ale musí se uhradit rozdíl v ceně letenky?
Tak já jsem z toho jelen.
Ve včerejší akci jsem, mimo jiné, koupil letenku do Porta na 17.06 - 21.06...Každopádně, zajimavý a matoucí je, že na webu Wizzu mám "confirmed" , přičemž, když se na to mrknu na appce, tak je "cancelled". Navíc, tento let a ani další nejsou vůbec možné koupit až do konce měsíce...a přesto na FlightRadaru vidím, že si tato linka (W62875) už vesele lítá. :D
Ocitl se někdo v obdobné situaci? :D Pokud mi do doby možnýho check-inu nedojde mail s cancellation a podmínkama, tak asi udělám check-in a udělám si, doufám jen jednosměrný, výlet do Vídně na letiště. :D
Tohle obvykle dělají, když ruší lety. Nejdřív je tzv. sold-out, pak zašedne v jejich vyhledávači, nakonec ti nejde udělat check-in, pak se jeví jako zrušený v aplikaci a nakonec na webu po přihlášení do profilu.
Wizzair lety do Portugalska od pozítří opět přerušil, zřejmě kvůli velkému nárůstu nakažení Covid,. Nakonec buď rád, že to zrušil, musel bys po návratu do karantény nebo na test -zpráva stará 2 hodiny.
Kluci, přesně jak říkáte. Nakonec jsem se dočkal i toho cancellation mailu.
Moc mi ale nedává smysl ta jejich politika případnýho navrácení ve formě kreditů, nebo změny data letu... Když jsem si ten let chtěl přesunout třeba o měsíc později, tak (logicky) stejně chtěli doplatek v rozdílu ceny. Moc mi tedy tahle volba nedává smysl, když nabízí i redund v kreditech a ještě přidají 20% z letenky - což jsou sice jen 4e z letenky za 20e, ale i tak ztrácí smysl se jen přebookovat a doplácet, když si člověk může zažádat o voucher a koupit tu letenku levněji. :D
Ja som tiez kupil experiment Vieden - Zakynthos ... mam to v plane preletiet, ale tak nejak dufam ,ze s tym budu robit cachre a ja si budem moct prebookovat na Budapest ... aj ked ktovie, ci to Viktor povoli, tomu lezi cela unia v zaludku a na nejake odporucania otvorenia hranic bude zvysoka kaslat.
Inac ked mi zrusili Rhodos teraz zaciatkom juna, tak som to prebookoval o 2 tyzdne neskor, to tiez zrusili a tak som to dal na polovicu augusta, problem nebol ani v jednom pripade.
Hadam nakoniec niekde poletim. Minuleho roku po 5 dovolenkach som si myslel ,ze by to chcelo pauzu, a teraz ked som uz 8 mesiacov nikde nebol, tak mam z toho uz docela "nervy" :)
mirjur napsal(a):Tak jsem s Portugalskem přišel o 2 litry...
jakto?
btw. ja koupil Lisabon na 16. 7. a taky mi teda ta dnesni aktualizace neudelala radost.
@mirjur ajtakrajta, anyway, za pokus to stoji. Ja mel na brezen/duben 3 nevratna ubytka a pokazde jsem vykomunikoval reseni ;)
Leonard napsal(a):Mám na půlku září. Uvidíme :D
jakto?
btw. ja koupil Lisabon na 16. 7. a taky mi teda ta dnesni aktualizace neudelala radost.
Včera wizzair řádně zredukoval červencové lety do Italie - Sicilie, Apulie v 1. polovině, nakonec su rád, že to zrušili skrz netopýra, respektive přesunuli let o den dříve a přílet o den později, kredity hned využity na LCA. Snad už tohle dopadne.
Tomáš napsal(a):Mně zrušili let Vídeň - Porto 24.6.
Včera wizzair řádně zredukoval červencové lety do Italie - Sicilie, Apulie v 1. polovině, nakonec su rád, že to zrušili skrz netopýra, respektive přesunuli let o den dříve a přílet o den později, kredity hned využity na LCA. Snad už tohle dopadne.
Je to za 12 dní. Máte někdo tušení, jestli je nárok na kompenzaci, nebo je to brané jako z důvodu koronaviru?
Díky.
Já se pořad divím, ze to kupujete na tento měsíc a jste překvapení, ze to ruší. Já budu rád, když v Říjnu doletím do Tallinnu 😂
mrondrejjaros napsal(a):Pokud to zrušili sami, tak přijde email a v aplikaci si vybereš rebooking, refund nebo 120 % kreditu ve formě voucheru. Postup dle Směrnice 261/2004.Mně zrušili let Vídeň - Porto 24.6.
Je to za 12 dní. Máte někdo tušení, jestli je nárok na kompenzaci, nebo je to brané jako z důvodu koronaviru?
Díky.