Rezervace u WizzAir
jak je to v sucasnosti s 250Eurovou kompenzaciou? kolegyni vcera zrusili let do Stockholmu s odletom 18.6. a plan B s CSA na Arlandu stoji 3000kc, takze by sa jej kompenzacia hodila .. pride mi, ze vsetci incl. Wizzair vieme, ze Svedsko je na tom s covidom kadejako, a predsa ho dovcera lietali, pricom situacia sa nijako nelisi.
pre rejpalov vopred dodavam, ze tam nejde z pleziru, ale raz za rok pozriet rodicov.
Tomáš napsal(a):Tento email mi již přišel, ačkoli nerozumím tomu, jak poznám, jestli byl let zrušen "kvůli Covid', nebo nikoliv. Každopádně případ asi prostě předám nějaký firmě ke zpracování...
Pokud to zrušili sami, tak přijde email a v aplikaci si vybereš rebooking, refund nebo 120 % kreditu ve formě voucheru. Postup dle Směrnice 261/2004.
A ještě jeden dotaz - mám právo na kompenzaci i v případě, že si vyberu voucher/refund?
Zkuste se obrátit na Evropské spotřebitelské centrum, ale mám za to, že tam je právě novela dotčené Směrnice, jak uváděl někdo výše, že kompenzace se na případy pandemie nevztahuje. V tomto případě by tam právní nárok nebyl, ale nečetl jsem. Obecně je žádoucí, když ke zrušení dojde nejméně 14 předem, kdy jde zpravidla ještě zrušit ubytování.
Ahoj, máte někdo zkušenosti s bookováním 2 letenek, přičem pouze jedna z nich by měla obsahovat bagáž a druhá ne? Jde to takto vůbec koupit nebo si pak jednu z nich máme po zakoupení upgrdovat? Díky za reakce, Lenka
Bagáž lze přidat k jednotlivým cestujícím už při nákupu. Ale pokud myslíš to, že by jeden cestující byl Wizz Basic a druhý třeba Wizz Go, tak to v jedné rezervaci nejde.
Nevím, jestli to tady už někde proběhlo, ale pokud máte k letence WIZZ Flex a koupíte WIZZ Priority třeba na trasu KTW-LWO za 26 PLN (6 EUR) a pak změníte routing třeba na trasu VIE-KEF, kde WIZZ Priority stojí 24 EUR, tak za rozdíl v ceně WIZZ Priority při změně letenky nedoplácíte. Nevím, jestli to tak funguje i s odbavenými zavazadly.
Ahoj, prosím, nevíte někdo když jsem měl u Wizzairu koupený zpáteční let, zda bude platit, když jsem do té destinace neletěl, ale zpátky bych chtěl využít pouze tu zpáteční letenku?
Zdravím,
dá se nějak u registrace více lidí zvolit pro každého jiná varianta letenek? Tzn. pro někoho nejlevnější a pro druhého s kufrem? Chystám takhle pracovní cestu pro pět lidí a pro tři z nich bych chtěl se zavazadlem pro dva tu nejlevnější. Asi bych to mohl naklikat po jednom, ale jak se tam pak zadá skupinový wizz discount?
Samozřejmě, že to jde, jen nesmíš na začátku zvolit, že to chceš pro všechny stejně. Eventuelně se to dá i dodatečně u jednotlivců dokoupit.
Ja organizovat sluzebni cestu, tak je vsechny posadim do businessu a s wizzairem bych vubec neletel.-)
Jo, už vidím, jak posadíš partičku montérů, letících do Tangeru opravovat přístavní nakladač, do businessu :-D a vedení to schváli.
Tak jsem asi blbý :D ale tu možnost tam nikde nevidím... můžete mi někdo poslat screenshot jak na to?
Dáš Basic tarif pro všechny a v dalším kroku přidáš kufry pro jednotlivé pasažéry podle potřeby.
Jo, to by asi šlo... i když mi nešlo jen o kufry, ale i o jiné typy letenek (kvůli možnosti refundace, bo teoreticky by nás mohla odcestovat jen část). A ještě jedna - když jsem dříve měl wizz discount pro jednotlivce, tak dá se teď updatovat na ten skupinový? Bo ať klikám jak klikám, tak tam tu možnost nevidím.
Martin Vícha napsal(a):Jo, už vidím, jak posadíš partičku montérů, letících do Tangeru opravovat přístavní nakladač, do businessu :-D a vedení to schváli.
tak vies ako, ropne spolocnosti posielaju biznisjety ked treba urgentne riesit nejaky problem co stoji desiatky tisic dolarov na hodinu :D
Vrátil se Wizz už k obvyklému rozsazování nebo stále drží aspoň dvojičky vedle sebe? Samozřejmě přesednout se dá vždy a neočekávám nějak úplně plné letadlo.
Ahoj, mám koupený letenky pro 4 osoby z vídně do barcelony, udělala jsem teď check-in přes aplikaci a když jsem chtěla stáhnout palubní lístky tak to tam mám šedivě a píše to Not a valid borading card. Na webu když jsem si dala stáhnout palubní lístek tak tam mám napsané viz foto. U zpátečního letu z malagy do vídně mám vše v pořádku. Tak nevíte prosím jaký je problém?
Děkuji.
Taky mě to teď napadlo že to bude kvůli tomu. Chat bot píše don't be worry :D ale zajímalo mě jestli se s tím někdo také setkal :)
Nám úplně stejnou hlášku píše u letu z Mallorky do Vídně, a tam by testy ani QR kody být povinné neměly, tak mě to taky překvapilo....a dumám proč
Na letu z Mallorcy do Vídně to může být tím, že musíte na check-in až na letišti. Také jsem to řešila, ale pak jsem našla, že Mallorcu má Wizz na seznamu letišť, kde není online check-in možný. Test ani nic jiného jsem neměla a nikdo po mně nic nechtěl.
Potvrdí mi pls někdo, že při letu s Wizz z ostrova Rhodos do Vídně aktuálně platí pro očkované, že není nutný žádný test? Nevyžaduje ho tedy ani aerolinka?
Plus příjezdový formulář mám mít rakouský i když jen tranzitujeme, nebo rovnou český?