Vnitrostátní lety Tanzanie - slevy
Ahoj,
mám zde jeden velmi specifický tip, společnost Fastjet má nějaké slevy na vnitrostátní lety v rámci Tanzanie. Je možné koupit jednosměrné lety za 36 dolarů (například z Dar es Salaamu do města Mbeya nebo na Kilimanjaro Airport). V ceně je pouze malé zavazadlo(56 x 45 x 25)+taštička, 20kg navíc stojí 10 dolarů. Standardní bookovací systém nefunguje, ani přes kiwi.com to nejde, lze to koupit pouze přes aplikaci pro mobil, která lze spustit i v počítači (odkaz na stránce fastjet.com vlevo dole).
Osobně bych Fastjet nebral. To jejich rušení letů a další komplikace s tím spojené fakt za to nestojí.
To je dobrá poznámka, měl jsem si je více prolustrovat. V poslední době se prý podle recenzí docela zhoršili. Doufám, že mého letu se problémy týkat nebudou, no přinejhorším, nic mi na to přímo nenavazuje.
Oni jsou problémoví již od začátku. Přeji ať ti to vyjde a nemusíš nic řešit. Každopádně to neplánuj jako přípoj třeba před odletem z DAR.
Neřekla bych, že jsou problémoví od začátku. Já s nimi letěla před rokem, kdy měli spousty letů a prázdná letadla a nic nezrušili. Letos mají lety hodně osekané, takže čekám, že i plnější. Co se týče výpadků systému, to může souviset spíš s infrastrukturou. Výpadky elektřiny, mobilního internetu apod. jsou naprosto běžné. Na Tanzanii fungují dobře :-). Klidně s nimi leť.
Díky za přání i uklidnění. Naštěstí mám jenom jeden jednosměrný let za těch 36 dolarů, navíc mi to na nic nenavazuje (například na cestu domů), takže jsem ještě docela v klidu. Ale samozřejmě bych nerad měnil plány...
:-) Chápu, ale je to černá Afrika. Plány se mění úplně běžně. Já bych taky letěla, ale už bych se musela přesunout lodí do Daru (teď už moc ZNZ nelítaj) a to se mi tedy nechce. Minule mi bylo blbě.
Posledně jak jsem jel lodí, tak to byl dobrý žážitek. Příď se zvedala o dobrý metr až dva. V zadní části se nedalo sedět skoro jak to tam houpalo.
Zrušili nám právě ten let z ZNZ do DAR. No a na let DAR-ZNZ nás pro jistotu ani nepustili, protože nám s tím zrušili i tu druhou letenku. Na webu se obě hlásili jako platné, ale o jednom letu nás informovali, že je zrušen. Bráchovi zrušili let z JAR a dost jim to zkomplikovalo cestu, protože měli ten open-jaw s Ethiopian. Nakonec Tanzánii úplně vynechali a zpáteční letenku nechali propadnou.
Jojo muselo to být zrovna v době, kdy osekali letový řád. Museli být ve strašný ztrátě, protože já letěla za 10 USD a bylo nás v letadle asi 10. Jednoduše to přehnali s počtem letů. Dnes Dar-ZNZ vůbec nemají, což je strašná škoda, protože už se nedá jednoduše využít ten zbytek