Akční cesta okolo světa
Dobrý den. Přemýšlím, že bych si udělala krátkou- (akční a náročnou na túry) cestu okolo světa. Moje představa je Praha - Brisbane/nebo Perth (zde týden) - Hawai (14 dnů) - Los Angeles (4 dny) - New York (3 dny) - Praha. Pokud máte nějaké lepší tipy na destinace, uvítám taktéž. V jakém pořadí si myslíte, že by bylo nejlepší hledat, abych se dostala na nejlevnější variantu letenek + nemáte nějaké zkušenosti se spolucestováním? moc díky. Andy.
Tohle seskládáš low–costem, dostat se do Kuala Lumpur a pak s Air Asia do Perthu, zpátky přes KL a Osaku na Hawaii. Do LA je furt něco a z NY Norwegian.
Jen spíš vidím jako hlavní cíl Havaj, a tlačit to dokola jen prodraží celou cestu.
Za sebe (z vlastní zkušenosti) doporučím trasování na západ. Člověk cestuje proti času, prodlužuje si dny, jetlagy jsou snesitelnější, řekl bych, že prakticky nejsou.
Lukáši moc díky! přesně taková zkušenost se mi bude moc hodit. Vůbec mě to nenapadlo i v této souvislosti.. Tedy půjdu od západu.
Davide a ty low-costy hledáš kde? protože tady je většinou jedna akční letenka, sem tam jich je více. Seskládat několik letenek, aby sedělo i datum si neumím na žádném serveru moc představit. Nebo to kupuješ přímo přes letecké společnosti? Zkusím to pohledat. Hlavní cíl Havaj není. Austrálii mám procestovanou a moc se tam chci na otočku zase ukázat, na mapě sem viděla poblíž Havaj, která je údajně jedinečná v tom, že nabízí spoustu přírodních zajímavostí...tedy dají se tam dělat parádní túry a údajně se dá spát pod stanem, takže věřím, že tím se mi to zlevní. Nevím, zda je reálné, aby mi tam půjčili kolo, ale snad i bez auta se to dá. No a LA sem si říkala, že by mohla být z havaje nejlevnější dostupně. A tam jsou poblíž přírodní rezervace taktéž a New York, to už je spíš jen, odškrtnutí "byla jsem zde" a taktéž si myslím nejlevnější možná dostupná cesta z US zpět :).
Také jsem o něčem podobném přemýšlel, ale nakonec mi vždy vyšlo jako levnější a pohodlnější varianta navštívit jednotlivá místa postupně a samostatně z Evropy.
Letenky na RTW vycházejí nejlevněji od 1000 EUR pokud si vystačíš jen s velkými městy a chytíš na většinu letů nějaké akce (většinou bez občerstvení a vždy bez odbaveného zavazadla na všechny segmenty).
Před pár dny jsme se vrátili z cesty kolem světa.
Trasování bylo následující: Praha-Taškent-Almaty-Bangkok-Langkawi-Sydney-Havaj-SFO+LA-Lima-La Paz-New York-Praha
Letenky jsem nakupoval předem klidně na přeskáčku v průběhu pár měsíců. Věděl, jak dlouho chci kde zhruba zůstat a pak jsem to různě kombinoval. Na jednom ticketu jsme měl max 4 lety.
V našem případě ani nevadilo trasování na východ, protože jsme nikdy nepřekročili víc než 4 časový pásma. A pak jsme získali jeden den přeletem SYD-HNL.