Akční letenky v byznys třídě
Mám to všude confirmed - lze zkontrolovat rezervaci na tripcase.com protože to bylo rezervováno v systému Sabre. Na webu aerolinky to dle všeho zobrazí jen rezervace koupené přes web aerolinky....
Tripcase neznám. Dá se na něm někde zkontrolovat existence rezervace bez registrace? Zatím to po mně chce pořád vyplňovat údaje :-)
Tripcase mi ale pouze ukazuje lety, a jeste k tomu tam je dle stareho LR B777-300. Nikde zadny status rezervace.
U me tedy jedina zmena, ze na KK je castka (asi) v blokacich (hellobank neukazuje blokace, ale pouzitelny zustatek se snizil o cenu letenky)
Tripcase používám, naimportoval jsem email. Ale posunul mi let o den. A i když jsem doplnil rezervační kód, tak nevidím, jak ověřím stav.
tour operator fare... údajně. Ale prodávají/ly to jen 2 OTA, tedy klidně jejich kiks. Nevím, přeji všem úspěch, ale tady mně nějak blikají světýlka:-)
Leoš Literák napsal(a):PNR ale nikde nefunguje.. Si myslis ze jsem vcerejsi? :DJá v emailu vidím rezervační kód, hledej pnr.
Daniel napsal(a):kdo se boji, sere do skrine
to by som ani netvrdil, skor to u mna vidim na dlhorocne skusenosti s nakupom aj takychto leteniek...a tu mi moj "system" trosku rozblikal cervenu a vykrutil nad tym hubu :) + letiet s filipincami z Londyna ma taktiez extra nelaka
ale ako sa pisalo, nech vam to ostatnym vyjde
Musím říct, že s nima létám pravidelně a nikdy jsem problém neměl. Jednou jsem měl downgrade na jednu letenku, protože změnili letadlo den před odletem a dostal jsem voucher na 2 letenky v businessu zdarma takže si nemůžu stěžovat
sonic napsal(a):Me spis laka ta 350. A 330 co pouzivaji na HKG route taky vypada hezky. Ale kdyz to nevyjde, tak me to moc trapit nebude (pokud ovsem prijdou prachy zpatky, platil jsem pro jistotu MC credit)letiet s filipincami z Londyna ma taktiez extra nelaka
Po asi 16 hodinách mi to konečne pridalo na checkmytrip a všetky segmenty sú confirmed. Ale nie je tam vidieť vôbec nič viac.
A k téme predtým - išlo to kúpiť hlavne u LM group - t.j. skupina kde patrí aj rumbo, bravofly a podobné "kvalitky", vrátane lastminute.com a trip.com. Bol som v tom, že lastminute.com nie je od nich, keď som to dnes zistil tak mi nádeje na úspech celkom klesli :D
Poprvé jsem si koupil error, navíc poprvé přes podobnou "kvalitní" společnost. Takže se možná zeptám jako zbytečně vystresovanej tydýt: Když je změna letu, posílají alespoň mail/SMS nebo si to všechno musím hlídat sám? A další věc - kdybych teď už s rezervací nic nedělal (jako že zatím ani není kde), můžu teoreticky nechat vše osudu a nakráčet na LHR na přepážku jen s pasem? Při koupi jsem zadal pouze jméno a datum narození, jiné údaje (třeba zrovna ten pas) není kam zadat.
MoonEclipse napsal(a):Po asi 16 hodinách mi to konečne pridalo na checkmytrip a všetky segmenty sú confirmed. Ale nie je tam vidieť vôbec nič viac.
Po takové době bys už hlavně měl vidět čísla letenek...
muf2muf napsal(a): Takže se možná zeptám jako zbytečně vystresovanej tydýt: Když je změna letu, posílají alespoň mail/SMS nebo si to všechno musím hlídat sám?Voják se stará, voják má.
Čísla e-ticketov bolo vidieť hneď po nákupe. Checkmytrip to ale nevidí.
Ako plánujete riešiť seating? Nechať to na osud alebo to nejak skúsiť cez OTA s rizikom upozornenia na seba? Predpokladám že volať priamo na českú pobočku Philippines je hovadina - či už z toho rizika že sa v tom začnú vŕtať, ale aj s tým, že ma zrejme aj tak odkážu na predajcu.
Fakt nerozumiem kto si u týchto pofiderných predajcov kúpi bežnú letenku :)) Pri "zľave" z 2500 eur na 500 mi to zmysel dáva, ale ušetriť 10 eur a riešiť takéto veci, to mi hlava neberie.
Vzhledem k tomu, jak to proběhlo, tak to je určitě chyba OTA, takže aerolinku vyzkoušet cvičně můžeš. Jinak OTA bych rozhodně nekontaktoval a vyčkal minimálně týden s jakoukoliv akcí, spíš déle, jestli to zruší nebo ne.
Taky to určitě nechám tak měsíc být a když bude vše OK, tak zavolám do UK aerolince na seating.
MoonEclipse napsal(a):Po asi 16 hodinách mi to konečne pridalo na checkmytrip a všetky segmenty sú confirmed. Ale nie je tam vidieť vôbec nič viac.
Checkmytrip je na toto useless. Pouzij Tripcase s PNR a v sekci documents jsou e-tickety.
Tam bys mel videt vse podstatne:
Class Business
Seat Number Check-in Required
Booking Status Ok to fly
Fare Basis Z9ITPRGB
Tripcase mám, doplnil jsem PNR z emailu, ale Documents je prázdné. V mailu bylo ještě PNR-CRS. Nefunguje ani jedno.
Je úplně jedno co máte :D Já měl taky etix od AZ a nakonec po týdnu mínus 44 € pro prodejce a já byl bez letenek :D
David Eiselt napsal(a):Ocekavam spis downgrade do YJe úplně jedno co máte :D Já měl taky etix od AZ a nakonec po týdnu mínus 44 € pro prodejce a já byl bez letenek :D
downgrade do Y je v tomto pripade snad ta najhorsia varianta :) ( nechcelo by sa mi s danymi predajcami natahovat ze o Y nemam zaujem a chcem naspat svoje peniaze )
14500 peněz je za Y nesmysl, to se s nima kdyžtak radši budu hádat.
Jinak v on-line náhledu na lastminute.com mám všude Businnes confirmed, tak snad to klapne i bez vřískotu :-)
Naproti tomu TripCase se zatím jeví úplně k ničemu, protože zatím pořád vidím jen mnou nahrané cesty, ale bez jakékoliv souvislosti se statusem. Pro mě to je jen vyvoněný plánovač, nic víc. Nebo se dívám špatně? :-)
Nesmysl jsou ty prachy za C, za Y je to normální cena.
Ale každopadně vám všem přeju, ať to vyjde a každým dnem se ta šance zvyšuje.