Akční letenky v byznys třídě
KLM vyřadila už 744, kvůli poklesu poptávky a COVID-19 :( Už jenom čekám, kdy to LH oznámí taky...
Roiman4 napsal(a):KLM vyřadila už 744, kvůli poklesu poptávky a COVID-19 :( Už jenom čekám, kdy to LH oznámí taky...
To nemyslíš vážne :O. Zatiaľ na stránkach KLM mám rezervované miesta v 747. No nič, ak ich naozaj vyradia, aspoň mám o starosť menej a môžem si to rovno dať refundovať :D
Bohužel ano, psali i to oni samy na Tweeteru ( nevím jak se to píše :D ), že kvůli těmto dopadům urychlí vyřazení B747
Leoš Literák napsal(a):To je škoda. Líta s ním ještě někdo? Taky bych to rád vyzkoušel.
BA jich mají ve flotile ještě 31
https://www.airfleets.net/flotte...e-b747.htm
LH je má taky, 744, 747, 747i , a ještě mají 340 ❤️ Doufám, že je Angela trochu podpoří nějakou půjčkou
Zdravím zkušenější cestovatelé v této business třídě.
Chtěl bych poprosit o radu na změnu termínu letenky. Letenky zakoupené přímo na web AF, podle tarifu by měla být veškerá změna zdarma. Důležité je, že letenky jsou koupené v minulém týdnu nazveme to "v akci" :-) :-), kdy ceny byly mnohem příznivější na tuto třídu :-).
Moje otázka zní, má cenu vůbec volat na AF a požádat o změnu letenky na jiný termín? Nechci zbytečně vyvolávat na AF a upozorňovat na cenu zakoupených letenek. Nevím však jestli nějaký zákaznický servis AF vůbec zajímá cena zakoupené letenky a pouze udělají rebooking. Díky za jakékoliv rady či zkušenosti.
zkusit to muzes ale nedovolas se. ja jsem online rusil jednu z rezervaci (s angled seats) a zatim neprisel ani email. Je to fully flexible tarif, takze by ti termin mohli zmenit, ovsem si myslim ze budou pozadovat rozdil v cene letenek, ze....
petr4312 napsal(a):Zdravím zkušenější cestovatelé v této business třídě.
Chtěl bych poprosit o radu na změnu termínu letenky. Letenky zakoupené přímo na web AF, podle tarifu by měla být veškerá změna zdarma. Důležité je, že letenky jsou koupené v minulém týdnu nazveme to "v akci" :-) :-), kdy ceny byly mnohem příznivější na tuto třídu :-).
Moje otázka zní, má cenu vůbec volat na AF a požádat o změnu letenky na jiný termín? Nechci zbytečně vyvolávat na AF a upozorňovat na cenu zakoupených letenek. Nevím však jestli nějaký zákaznický servis AF vůbec zajímá cena zakoupené letenky a pouze udělají rebooking. Díky za jakékoliv rady či zkušenosti.
Na stránkach KLM je možný rebooking online na ľubovoľný termín a takmer ľubovoľnú destináciu v USA (samozejme z tých bežných + odlet a prilet BUD musí ostať). Takmer na každý deň v roku a každé mesto je tam pár dostupných letov, takže možnosti sú takmer neobmedzené, vrátane open jaw. Ja uvažujem, že si to prerobím na BUD-ORD JFK-BUD, po ceste tam v Delta One Suites v A350 cez Detroit, naspäť Dreamliner KLM. Niekde je nulový príplatok, niekde pár (desiatok) eur.
V tomto prípade by som sa nebál zavolať, nevyzerá to na chybu. Bolo to na webe všetkých 3 (KLM, AF, Delta), viselo to tam niekoľok dní, bolo to označené ako deeply discounted promo a to, že sa s tým dá ľubovoľne hýbať a je to refundovateľné, je len kvôli momentálnej situácii. Takže okrem toho Havaja si nemyslím, že to bola chybovka - ale spôsob ako získať peniaze v tejto situácii (kedže aj tak je predpoklad, že pri "obnovení bežného života" aj tak poklesne záujem o biznis cestovanie).
to dovolání asi bude jistý, že momentálně to nikdo nevezme. Podle tarifu se to však tváří bez žádných doplatků, pouze v případě změny v den odletu, by byl už doplatek v řádech 100 či 1000 EUR. Nevím však zda upozorňovat vůbc na tento tarif a cenu, tak aby na call centru AF někdo nehledal důvod zrušení či přeřazení do nižší třídy :-)
Daniel napsal(a):zkusit to muzes ale nedovolas se. ja jsem online rusil jednu z rezervaci (s angled seats) a zatim neprisel ani email. Je to fully flexible tarif, takze by ti termin mohli zmenit, ovsem si myslim ze budou pozadovat rozdil v cene letenek, ze....
Práveže to vyzerá tak, že sa berie do uváhy len bookovacia trieda, bez ohladu na reálnu cenu letenky. Takže ak maju volne nejake letenky v ronvakej triede, tak by to malo ist prebookovat bez doplatku.
Takové jsou podmínky - takže si myslím, že by to mělo být OK
Změny před nastoupením cesty - Před odletem svého prvního odchozího letu můžete bezplatně provést změnu letenky.
Změny po absolvování cesty - Po odletu svého prvního odchozího letu můžete bezplatně provést změnu letenky.
Refundovat před nastoupením cesty - Před odletem vašeho prvního zpátečního letu můžete požádat o vrácení peněz bez dodatečných nákladů, pokud svůj let zrušíte.
MoonEclipse napsal(a):
Na stránkach KLM je možný rebooking online na ľubovoľný termín a takmer ľubovoľnú destináciu v USA (samozejme z tých bežných + odlet a prilet BUD musí ostať). Takmer na každý deň v roku a každé mesto je tam pár dostupných letov, takže možnosti sú takmer neobmedzené, vrátane open jaw. Ja uvažujem, že si to prerobím na BUD-ORD JFK-BUD, po ceste tam v Delta One Suites v A350 cez Detroit, naspäť Dreamliner KLM. Niekde je nulový príplatok, niekde pár (desiatok) eur.
V tomto prípade by som sa nebál zavolať, nevyzerá to na chybu. Bolo to na webe všetkých 3 (KLM, AF, Delta), viselo to tam niekoľok dní, bolo to označené ako deeply discounted promo a to, že sa s tým dá ľubovoľne hýbať a je to refundovateľné, je len kvôli momentálnej situácii. Takže okrem toho Havaja si nemyslím, že to bola chybovka - ale spôsob ako získať peniaze v tejto situácii (kedže aj tak je predpoklad, že pri "obnovení bežného života" aj tak poklesne záujem o biznis cestovanie).
Ahoj, ted jsem se prihlasil do KLM a kdyz si zvolim prebookovani, tak mi nejlevnejsi hazi plus 40K. A to jsem zustal u stejne destinace, tedy LAX.
Delam snad neco spatne? Diky
Také jsem to tedy cvičně vyzkoušel na on-line, ale výsledek je stejný - ceny jsou o 40k vyšší, takže raději dále nepokračuji i když by měl být tarif bez jakéhokoliv doplatku, tak to raději vyzkoušim přes AF callcentrum 😃. Snad i lépe poradí , než přes on-line booking 😃
petr4312 napsal(a):
Také jsem to tedy cvičně vyzkoušel na on-line, ale výsledek je stejný - ceny jsou o 40k vyšší, takže raději dále nepokračuji i když by měl být tarif bez jakéhokoliv doplatku, tak to raději vyzkoušim přes AF callcentrum 😃. Snad i lépe poradí , než přes on-line booking 😃
Tak sem hod pak info, jak to dopadlo. Chces menit jen termin nebo i destinaci? Diky
Mám BUD-SJU přes ATL, a zpět přes JFK, takže asi u toho zůstanu a chtěl bych posunout pouze termín s případným stopem na 4 dny v JFK, pokud by to však šlo 😃.
petr4312 napsal(a):Mám BUD-SJU přes ATL, a zpět přes JFK, takže asi u toho zůstanu a chtěl bych posunout pouze termín s případným stopem na 4 dny v JFK, pokud by to však šlo 😃.
OK tak dej pak vědet jak jsi dopadl, ale co jse se docetl na internetu, tak to menit prave nelze.
Mám koupeno přes Deltu a mohu lety bezproblémově měnit. Dokonce jsem po koupi už jeden měnil, protože jsem našel lepší možnost. Doplatek 0-30 USD pokud je volné místo. Jinak mě to pak ukazuje ceny o cca 4 tisíce dolarů vyšší. Samozřejmě to nejde na každý den, protože daná třída může už být vyprodána.
Možno som mal šťastie pri výbere pôvodnej letenky (?), ale mne to stále umožňuje spraviť zmenu z BUD-NYC-BUD napríklad na BUD-NYC, ORD-BUD v úplne iných termínoch, za príplatok 38.200HUF za dvoch, t.j. nejakých 50 eur p.p. Zmeny so zachovaním pôvodného routingu sú za +0HUF.
Zkouším přímo na stránkách AF a vůbec se nedaří žádný termín bez nulového doplatku :-(. Lepší asi bude přímo zavolat na callcentrum :-), třeba budu mít štěstí a změna proběhne dle potřeby a bez doplatku.
pokud je doplatek treba par desitek eur, tak to prebookuj online a misto tech 10hodin cekani na lince roznasej letaky a este budes plusovy
Podařilo se někomu změnit i let na Havaj nebo všichni, kteří něco změnili, měli lety jen do zbytku USA?