Akční letenky v byznys třídě
Nuny napsal(a):pokud se bavis o destinacich MLE,TYO,SEZ,MRU,SIN,SYD a CPT, ty se u BA rezervuji pres telefon o pulnoci GMT 350ci kolik dnu pred odletem. Lehce jednodussi je to s AMEX upgrade voucherem, ktery otevira additional seats mimo 4 garantovanych na long haulu. Ale je to pruda, vo tym zadna. Proto na zapad letam s Iberii a na vychod s Qatarem. Po Evrope je dostupnost awardu ok, ale bavime se o popularnich long haul destinacich, kde ma kazdy druhy hromady mil,aviosu,statusu.... Ja za posledni rok utavil bez vetsich potizi asi milion Aviosu. Ale chce to trosku flexibility. Odlety sobota/sobota treba fakt bookuji ten rok dopredu, hned jak se objevi v nabidceP.S. Ještě obecné zamyšlení ke všem award programům, se stoupajícím počtem statusových členů a devalvací mil rozdávaných hlavně v USA plnými hrstmi v podobě bonusů na kreditkách atd...pořád klesá smysluplné využití nasbíraných mil(a případně priority listů atd), mám i BA gold a statisíce nalítaných aviosů, ale nemám je tam, kam chci letěl, možnost využít, bo nejsou v C a F na rok dopředu žádná místa.
fridgy napsal(a):@Marek - LA codeshary umí jen booking class J, Z, D, I na premium business, nicméně let CAI-DOH je pro QR jako First class - F, A.. takže když bookneš ticket v businessu LA, tak te to automaticky downgraduje do Y. Proto to musí celý převystavit na lety marketovaný jako QR do F class. Ale je to teda pain, volal jsem tak s 6 agenty a jeden něco slíbí a druhej udělá opak. Kámoš byl ale před 2 měsíci úspěšný, tak uvidíme.
@fridgy povedlo se s letenkou něco udělat, teď LATAM na svém webu už ani letenky z CAI při vyhledávání nenabídne.
@Marek - mám to rozhádané přes twitter... teď už to mám v PNR, ale neni to furt vystavené.. asi to neni tak jednoduchy jak se zda :D ale v konverzaci mi slibili, ze to pujde... tak uvidime.
Před týdnem jsem s nima měnila ten slavný error do Peru, celý měsíc mi všichni agenti říkali, že to nejde změnit tak, že si udělám stopover v Sao Paulu a Santiagu, a nakoenc jsem jednoho agenta ukecal a je hotovo :D tak snad budu úspěšný i tady.. nejradšíj bych aspoň odlítal rovnou z DOH, abych nemusel do/z Kahiry v ecu.
@fridgy aha chápu. Mě napsali jen že nedošlo ke změně a tudíž s lety nemůžou cokoli měnit, ačkoli nejprve mi napsali ať jim pošlu let jakým chci letět.
Aj sa čudujem, že tento "hack" stále funguje, ale možno sa nájde niekto, kto ho ešte nepozná a hodil by sa mu:
Letenka s British Airways po trase Vieden - USA (economy, či eco+) a USA - Madrid (v biznis triede) stojí cca 1100 e (pre eco+). Idú hlavne prefláknutejšie destinácie (NYC, LAX, ORD, ....)
Viem, že to nie je úplná cenová pecka, ale napríklad pre niekoho, koho zaujíma aj status u danej aerolinky, tak stačia v podstate dve takéto cesty a je to na Silver, t.j. "salónikový" status. :)
Teď mě BičBoží upozornil na tuto akci. Letenky MAD-UIO něco kolem 30 tis jsou v pár terminech v řijnu a listopadu a pak celý březen. Kdybych už s Bičem neměl booklou award letenku do Chile na březen, tak bych o tom i uvažoval. Je tam většinou v jednom směru delší prestup v Bogotě a do Quita pak s Latamem v Premium eco, ale jinak cena pěkńá s Ibérií a podle Biče už se i občerstvení zlepšilo u Iberie po covidu. Třeba Bič přidá pár fotek pro představu, jak to teď vypadá.
Kdo nebyl v Kolumbii, může ten 13 hod přestup přes den využít na návštěvu Bogoty :-)
https://www.google.com/travel/fl...ent=safari
DUB-MLE-DUB s Etihad za cca 1100e/pax cez Expediu ( cca 1300 priamo cez Etihad )...plno terminov aj s kratkymi prestupmi v Abu Dhabi.
Snad niekto vyuzije, u nas doma to nepreslo, lebo zena mrncala ze treba s dvoma mensimi detmi ist este do DUB ( a spat ).
Za stejnou cenu je i CMB (Sri Lanka), o tom jsem uvažoval, jenže na leden / únor o který bych měl zájem to za tuhle cenu není. Dopoledne tam bylo ještě neco na březen, ale už zjevně taky pryč. A jak psal Sonic, Dublin už je moc daleko.
Zacatek mesice s nim nabidka Miles & More. PRG-BOS, Swiss, Business za snizenych 55k miles, Longhaul v A330-300, ale taxy jsou 23.480 CZK. Pamatuji so 15 tisic. Duvod, ze se to tak zvedlo?
jinak vyuzivate nekdo dokupovani mil, aby jste leteli v C nebo F?
dekuji
Je to easy. Paliváče vládnou světu. Luftwaffe má paliváč v "C" 400 éček za každý směr. Takže 20 klacků paliváč. K tomu pak zbylý taxy a 23 je na světě.
Proto už několik let všechny *A lety dávám do Mileage Plus, žádné palivové příplatky, pro mě v porovnání s LH snadnější *G status atd...
Pokud tu bonusovku budete lupovat u liftwafe, tak ten palivac zaplatite i kdyz to budete kupovat z mili od UAL.
Companion sale LH ze Skandinávie nabízí letenky v C kolem 1.000 eur a v F od 2.000 eur. Zajimavá je možnost Osl-Fra-Sin rt na SQ First suite za 2.500 eur. Včera večer byla dostupnost dobrá.
Hlásím proletěné všechny segmenty té poslední C chybky od LA... To by nebylo samo o sobě asi nic mimořádného, kdyby mně sami letenku nezrušili a nevrátili díky kurzové změně i o pár korun více už skoro před rokem. Najednou se prostě letenka objevila v rezervaci a šla i rebookovat, tedy jsem využil. LA tímto odčinili své bývalé hříchy.
Citace:
Hlásím proletěné všechny segmenty té poslední C chybky od LA...
Blahopřeji.
Doufám, že se znovu objeví C chyba od LA.
Za plnou cenu bych s nimi neletěl. Podivný web (chová se nepředvídatelně), problém s ověřením rezervací, business třída v konfiguraci 2-2-2, krátká sedačka, minimální servis....