vynechání posledního segmentu na letu AC, zavazadla, seating..
Kamarád má letenku ARN-MUC-DEN (operováno LH, issued by AC),
zpět DEN-YYZ-FRA-ARN (první dva lety AC, poslední segment SAS)
Mám dva dotazy:
1) na nic z toho se mi nedaří udělat seating.
LH i AC nabízí ve správě rezervace pouze placený výběr, cenovky naprosto nesmyslné (na legu MUC-DEN kolem 1000,-kč/seat) :lol: :? I když mají jen nějakou nízkou bookovací třídu, i tak mne to nemile překvapilo :( AC to samé, pouze placený výběr, ceny mimo realitu.
Nejde to udělat přes jinou společnost?
2) na zpáteční cestě by chtěli zkončit ve FRA a neproletět poslední segment.
Budou mít odbavená zavazadla, na přestup ve FRA je asi 2,5h.
Dá se podle vaší zkušenosti dohodnout, že zavazadla odbaví z DEN jen do FRA?
Nebo lepší při odletu v USA nic neříkat a nahlásit až ve FRA na tranzitu, že dál nepokračují a poprosit o vyložení?
Porad dokola. Projdi si toto forum a odpoved urcite najdes, a pokud ne, tak proto, ze ti to nikdo nemuze zarucit.
Seating je placený proto, že se musí vydělávat. Nechceš–li platit, nech výběr až k odbavení.
Zavazadlo buď ukecají jen do FRA nebo se proletí až do Švédska. Vzhledem k cenám z ARN bych se na to vykašlal rovnou a neřešil neřešitelné :)
seating nechám na odbavení, to nevadí, jen mne to zaskočilo, že i u velkých síťových dopravců se to teď platí.
horší je to s tím návratem, co jsem četl diskuze jinde, tak short check do FRA asi neukecají.
Za pokus nic nedají, ale pochopil jsem, že většinou to neprojde.
mají koupenou jízdenku z Frankfurtu, takže budou chtít určitě vystoupit.
Chtěl jsem jen vědět, co lze očekávat, jaké jsou aktuální zkušenosti,případně dát doporučení.
Většinou se to dá řešit při nákupu letenky ponecháním dlouhého stop-overu mezi posledními destinacemi (ideálně pak přes noc, to je sichr). Teď už s tím ovšem moc nenaděláte, takže přístě na to myslet..
Když se opozdíš k odletu posledního segmentu, tak zavazadla bez tebe neodletí. Budeš si za to moci sám a tak ti letenku na další let aerolinka bezplatně neposkytne a na nákup nové nebudeš mít peníze. Na chov si tě tam určitě nenechají.
No, on je právě problém, že to zavazadlo odletí. Na přestupu se už nehledí na to, zda je nebo není přítomen cestující.
Pravidlo no-pax = no-bags platí jen při prvním letu, pak se předpokládá, že je vše bezpečné. Ověřeno praxí :)
Mně se minule v Jakartě podařilo ukecat vyložení zavazadla v Amsterdamu (cílová destinace bylo Oslo), zahrála jsem to na to, že tam mám tekuté dárky pro kamaráda a chci mu to rychle předat, pak že si to sama znovu odbavím. Obsluha check-inu vše odkývala, že no problemo, pak se ale začaly řešit jiné věci - první segment měl zpoždění, takže jsem byla přebookována na dřívější let do Singapuru, abych to stihla. Od té chvíle to šlo z kopce, nový let byl taktéž zpožděný a na gate jsem v Singapuru doběhla jen tak tak. Letadlo do AMS jsem tedy stihla, mé zavazadlo už takové štěstí nemělo. V AMS jsem u okýnka na ztracená zavazadla zjistila, že nejen že zavazadlo zůstalo na původním letu (ten po Singapuru dále pokračovat právě do Amsterdamu), ale že obsluha v Jakartě zapomněla na můj požadavek s odbavením jen tam, tzn. zavazadlo bylo olabelované na Oslo a já let do Osla promeškávala, zatímco jsem stála u okýnka. Řekla jsem tedy, že mám "dental emergency", musím na ER a prostě dál pokračovat nemůžu. Po půl hodině vyřizování toho, aby byl kufr zachycen v AMS a nepokračoval dál, paní zjistila, že zavazadlo už NEJSPÍŠ dorazilo do Amsterdamu, nicméně neví se, kde přesně na tom letišti skončilo a podle všeho bylo nemožné to v dané chvíli zjistit ( :D ). Nakonec jsem rezignovaně řekla, ať mi ho tedy pošlou domů, což udělali (zdarma), kufr dorazil do ČR o den dříve než já (zůstávala jsem na noc v AMS) a nakonec jsem byla ráda, že se o něj nemusím starat. Na tak jednoduchou žádost, jakou bylo vyložení zavazadla na předposledním místě, se to ale nakonec zvrhlo v docela velkou zábavu. Na druhou stranu se nikdo moc necukal, když jsem s tou žádostí přišla, takže myslím, že když člověk hezky poprosí, obvykle se to ukecat dá. Ale jak říkám, může se to zvrhnout.