Turkish airlines
Ahoj,
Dneska mi prisel informacni email o zmene letoveho radu u letenek do bangkoku od spolecnosti turkish airlines. Nevite jestli mam v tom pripade narok na vraceni penez za letenku, pokud se zmenou nesouhlasim? Jedna se o ekonomy class. Diky moc
Jak je to s výběrem sedadla předem u Turkish Airlines? Lze rezervovat předem sedadlo u nouzového východu? Letenka zakoupena přes Letuska.cz.
Děkuji
Gigo15, ty jseš nějakej natvrdlej? Vždyť si se na totéž ptal už v lednu v TOMTO vláknu!!!
viewtopic.php?f=12&t=601&start=30
Tak proč si nejdříve nepřečteš co už bylo napsáno?
Ja pred tydnem delal seating u Turkish na 27.9 a zpet 6.10 PRG-IST-NRT (kupovano pres expedia.jp)
volal sem na ceskou pobocku kde me rekli ze expedia to nema moc rada ale ze jim mam napsat a do kopie dat mail na ceskou pobocku.Ze po 2 dnech necinnosti me to pani vklidu zaridi.
Po dvou dnes prisel mail ze mam seating hotov na obe cesty samozrejme z CZ pobocky Turkish
Takze lina huba hotove nestesti
Kdyz jsem delal poprve seating u Turkish, odkazali me z pobocky Turkish Airlines v Praze na prodejce. Tam to nasledne trochu drhlo, tak napodruhe mi to udelala slecna na pobocce (nasledne potvrdil i prodejce). V principu to pry ale neradi delaji, klient by se mel vzdy obratit na toho, kdo mu to prodal.
Ted jsem delal seating na listopad u SA a vse probehlo dle mych pozadavku. U TA plati, ze delaji seating tech 100 dnu predem - mysleno vzdy k pozadovanemu datu letu, ne k cele letence.
u nás let Praha Colombo přes Istanbul - koupeno přes Student Agency . Na TK v Praze mi řekli, že musím sedadlo rezervovat přes SA - tam zase že u TK... takže po pár mailech nakonec sedadla rezervovali na SA asi 90 dnů před letem. Ale jen ještě poznámka ke Student agency - koupili jsme letenky přes ně, ale z důvodu teroristických útoků v Istanbulu (2 dny před odletem) jsme nakonec využili nabídky TK a letenky v plné výši stornovali - a už je to měsíc a peníze na účtu nemáme, dnes jsem zjistil, že peníze dostanou TK od prodejce až v případě uskutečněného letu.. takže SA už měsíc drží naše peníze u sebe a je asi 4 dny po splatnosti faktury a peníze pořád nikde!!! takže je upozornění na chování SA - hrůza!!!
O tom dost vážně pochybuji, že peníze leží u SA až do chvíle kdy proletíte let. To by to taky SA dopravci nikdy nemusela zaplatit (ti prodejci jsou proti dopravci malá rybka a jsou jich mraky, takovou důvěru v ně dopravci určitě nemají...). Naopak jedním z důvodu k prodeji levnějších letenek dlouho dopředu je i to, že se ty peníze můžou použít na provoz (a není potřeba náklady krýt z úvěrů...)
to mi bylo řečeno pracovníkem TK v Praze.. ale i kdyby to až tak úplně nebyla pravda, tak z faktury vystavené SA je zřejmé, že minimálně 7.7. peníze měli a splatnost dali až za 3 týdny a ani tu nedodrželi... připadá mi celkem podlé, že člověk zaplatí letenky hned a oni pak vrací peníze více než měsíc...ale to celé je mimo toto původní vlákno, tak se omlouvám za odbočení z tématu..
Vrácení peněz za stornované letenky se řídí Všeobecnými obchodními podmínkami Student Agency, ve kterých stojí, že na to mají tři týdny, podle toho tady vystavují dobropisy. Vím z vlastní zkušenosti, že peníze vracejí až v momentě, kdy je obdrží od dopravce, byť je dobropis po splatnosti. Nemyslím si, že by nějaké peníze zadržovali, nemají k tomu důvod
Ahoj, chtěl bych se zeptat na následující.
Na konci června jsem koupil online letenku z Číny z Guangzhou do Prahy 30. září a zpět druhý týden v říjnu.
Jde o normal economy.
Bohužel se situace změnila a chtěl jsem letenku zrušit (měsíc předem) a bylo mi sděleno, že se peníze nevrací.
Je to možné? Opravdu nemám žádnou ochranu, kort když to ruším měsíc dopředu?
Děkuji za info.
Pokud jsi nekoupil flexi economy (nevím, jak se tarif jmenuje u Turkish), cože předpokládám, vzhledem k odpovědi, kterou jsi dostal, jsi nekoupil, tak bohužel máš smůlu. Při koupi letenky máš její podmínky, včetně možnosti/nemožnosti změny a zrušení v podmínkách. Nejlevnější tarify jsou bez možnosti jakékoliv změny a zrušení, s tím rizikem je kupuješ a proto jsou nejlevnější.
A když to nezruším a do letadla nenastoupím (ať ty kurwy nemají ještě za mě zaplacenou náhradu) tak se nic neděje?
Žádná pokuta nebo podobně?
Děkuji
Proč hned kurvy, vždyť jsi kupoval letenku s určitým tarifem a podmínkami, to že sis nepřečet ty podmínky není chyba jejich, ale Tvá.
Edit: Musíš kouknout do podmínek tarifu, jak to tam máš s poplatkama za cancellation, no show atd.
Ano, je to má chyba...o tom flexi jsem neměl ani tušení.
V podmínkách mám toto a nějak se v tom ztrácím
TICKET IS NON-REFUNDABLE IN CASE OF NO-SHOW. NOTE - IN THE EVENT OF NO SHOW - WHEN REFUND IS REQUESTED AFTER DEPARTURE OF THE ORIGINALLY SCHEDULED FLIGHT- NOT PERMITTED EVEN FOR MEDICAL REASON FOR NON REFUNDABLE TICKETS THE -YR- SURCHARGE WILL NOT BE REFUNDED. BEFORE DEPARTURE TICKET IS NON-REFUNDABLE IN CASE OF CANCEL/REFUND. NOTE - NOT PERMITTED EVEN FOR MEDICAL REASON FOR NON REFUNDABLE TICKETS THE -YR- SURCHARGE WILL NOT BE REFUNDED. - - WHEN FARES ARE COMBINED THE MOST RESTRICTIVE CONDITIONS APPLY - THE ORIGINAL NON-REFUNDABLE AMOUNT REMAINS NON-REFUNDABLE. AFTER DEPARTURE TICKET IS NON-REFUNDABLE IN CASE OF CANCEL/REFUND. NOTE - NOT PERMITTED EVEN FOR MEDICAL REASON FOR NON REFUNDABLE TICKETS THE -YR- SURCHARGE WILL NOT BE REFUNDED. - - WHEN FARES ARE COMBINED THE MOST RESTRICTIVE CONDITIONS APPLY - THE ORIGINAL NON-REFUNDABLE AMOUNT REMAINS NON-REFUNDABLE.
Z toho co jsi tady hodil, tak no show by mělo být v pohodě, stejně jako zrušení. Takže můžeš je buď kontaktovat, že let nenastoupíš nebo nechat být a tím, že neuděláš check in, tak to zjistí taky.
Ok, děkuji Ti velice
PS: Pro příště, když vyberu flexi, tak se dá refundovat nebo zase sledovat podmínky?