Wizzair - kompenzace
Ahoj, wizz air mi zamítl dle mého oprávněnou reklamaci za zpožděný let. Mohu se prý odvolat a posílá kontakty na dvě platformy. Co to má znamenat? Ví někdo? Děkuji.
In case you are not satisfied with the resolution of your claim, you may refer the case, to an Alternative Claims Resolution/Online Dispute Resolution (ODR) platform.
For more information, please visit: https://ec.europa.eu/consumers/odr
Please make a note of the following address: odr@wizzair.com when completing the commercial details on the ODR platform.
We would like to inform you that the above email address is for use only for complaints and claims placed to the said ODR platform.
An alternative option is the platform - AviationADR.
Their details are as follows:
Website: https://www.cdrl.org.uk/
ODR je jen ztráta času, Wizz Air na to nijak nereaguje, byť na to odkazuje. Wizz Air je neseriózní společnost, kde pomůže jen předat to vymáhací agentuře. V mém případě se agentura (kterou zde kvůli provizím doporučuje autor tohoto webu) Wizz Airem odmítla zabývat, jiná agentura byla zatím neúspěšná a tak to předala soudu, nyní tedy čekám na soudní rozhodnutí.
Naprosto souhlasím s Jirkou. Nedávno v nějakém jiném vlákně se řešilo, ať neplatíme různým společnostem za vyřízení kompenzaci, jen u wizz jsou veškeré disputy naprosto ztráta času, odmítají vše a jediné jak jsem s nimi vyřešil tak přes vymáhácí agenturu.
Vymahačské agentury nakonec také nepomohly. Pouze jsem u nich zkoušel takové špeky, s nimiž si nikdo nevěděl rady. Žádosti odmítly.
Úřady ECCnet a APF mi naopak pomohly s aerolinkami Easyjet, Ryanair, Vueling.
Napřímo šly získat kompenzace zdlouhavě od TAPu, relativně rychle od Brussels Airlines, Eurowings, Ryanairu, a "Světe-div-se" i od Wizzairu za zpoždění nového letu BUD-IST kvůli technickému problému.
Ono to bude agentura od agentury. Nektera to vzda pri prvnim nesupechu, nektere to dotáhnou do konce.
Kamarád dostal skrz jednu agenturu českej Wizzair k soudu (byla to tuším kompenzace za 250 €). Soud vyhráli, wizzair nadále dělá spícího brouka, takze momentalne jsou ve fazi po podání exekučního návrhu.
Jsem docela zvědavej :)