Nejvhodnější doba na koupi letenek do Thajska
Ahoj,
ráda bych se vydala do Thajska (nebo Vietnamu), ale cena letenek je vsude kolem 12- 13 tisic.
Zajimalo by me, jestli ceny pujdou jeste dolu, nebo je to jiz takto vyhodne.
Mate nekdo zkusenoti s dopravci jako AirSerbia, Aeroflot do techto destinaci?
Diky moc,
Simona
To je velice obecný dotaz a odpověď závisí hlavně na 2 parametrech:
- Za jak dlouho chcete letět
- Míra flexibility (ochota posunout data odletu, místa odletu a příletu, volby konkrétního dopravce, ochota snášet dlouhé přestupy, atd.)
Taktéž cenová hladina závisí na ročním období, kdy chcete letět, atd.
Pokud je např. odlet za méně než 2 měsíce (anebo přes vánoční prázdniny), v přesně daná data která nechci/nemůžu měnit, musí být z Prahy, s krátkými přestupy, atd., tak bych nečekal.
Děkuji za odpověď. Jsem víceméně časově flexibilní, chceme jen někdy v únoru nebo na konci ledna.
Jde mi především o cenu, přestupy ani délka letu nevadí.
Nepředpokládám, že u větších dopravců typu Emirates, Turkish Airlines by se cena dostala pod 15 tisíc.
Jde mi spíše o to, jestli cena kolem 11 tisíc je levnější varianta a lepší už to nebude nebo se vyplatí počkat na podzim.
Děkuji :)
Simono, 11.000 Kč je docela fajn cena, pokud se neobjeví extra výhodná akce nebo vyslovený error, těžko to spadne pod tuto hranici, tak bych neváhal. Jinak si otevři zdejší vyhledávání (případně i na jiném serveru) a projdi si historické ceny akcí, které jsou označeny jako výhodné. Dostaneš se max. 9-10.000 s flyDubai (tam si ale musíš přikoupit jídlo po 10€/segment a dokupovat pití po 2€).
Jak z Prahy začíná létat Qatar Airways, zkus ještě občas vyhledávání letenek na tvé termíny. Občas se zpáteční dostanou na 12.500 Kč (a za pár dní zpátky na 25k) a většina serverů o levných letenkách o tom ani neinformuje jako o akci. Sám jsem jedny před měsícem za podobnou cenu koupil ;-)