Wizzair
Tak hlásím v pohodě s příručákem i bez Priority. Z batohu velikosti příručáku jsem si vytahala polovinu věcí do tašky "cennosti", kterou jsem si vzala sebou na palubu a ten zbytek jsem odbavila na checkinu. Vše v cajku ;-)
Tak práve rokujeme v BTS smer Kyjev. Na letisku sme sa zjavili skoro tri hodiny pred odletom (kvôli salóniku a kľudu v práci) a bez priority sme chceli odovzdať príručnú. No len checkin sa otvára 2 hodiny pred odletom. Týpek niekam zavolal a že na gejte môžme odovzdať/označiť kufríky bez doplatku. A aj tak bolo. Kufrík označený a foťák v brašni (ktory by sa aj tak nezmestil) s cennosťami v malom ruksaku na palubu.
Ahoj, Wizz píše toto:
"jedno příruční zavazadlo (55 x 40 x 23 cm, max 10 kg), které musí být odbaveno u odbavovací přepážky (zdarma) NEBO jedno malé zavazadlo (40 x 30 x 18 cm), které se musí vejít pod sedadlo"
A jeko správného Čecha mě hned napadlo.. můžem si tedy s sebou vzít nějaký alkohol? :D Už se to tu řešilo, ale nevím, jestli s tím někdo má konkrétní zkušenosti.
Díky
V Astane boli s novym pravidlom oboznameni, potvrdzujem hladky prevoz pol litrovky Kazaskeho 5* akoze konaku v prirucnej podanej na desk check-in + dalsiu malu tasku velkosti 40x30x18 nikto neriesil, takze momentalne Wizz megasuper, len sa bojim dokedy ... prakticky priplacat si za priority nema absolutne ziaden zmysel.
Taky potvrzuji, v Charkově jsem dával zdarma odbavit u check-in přepážky batoh s nějakou tou Ukrajinskou vodkou. Ikdyž v Charkově asi není důvod, litr Nemiroffky stojí v duty-free 3 EUR :-D
Ja som to chcela využiť minulý štvrtok, ale stredu mi Wizzair pridal priority zadarmo... Každopádne Wizz má najlepšiu batožinovú politiku spomedzi nízkonákladoviek momentálne.
Potvrdzujem , trasa KTW - BOJ a späť, kufre zdarma odovzdané na check-in v KTW aj v BOJ a bez problémov....(samozrejme s obsahom páleného).
Dobrý den, letíme z Wizz na Maltu, pouze na lehko, jen s kufrem povolených rozměrů do 10kg. Letenku máme koupenou letenku z Vídně. Mám dva dotazy: 1) musím se odbavit on-line nebo je možno i na přepážce? nechci platit zbytečně navíc za odbavení 2) pokud uděláme check in on-line, co s kufrem, vezmou mi ho nebo jak se řeší dál? děkuji všem za rady
1) odbav sa online, nemusíš nič platiť
2) zadazadlo do 10kg a rozmerov 55 x 40 x 23 cm ti zadarmo odbavia do podpalubia normálne na prepážke
3) ak chceš zavazadlo zobrať zo sebou na palubu do tak si pri online checkine dokúp priority pass
Moc děkuji za zprávu :-) Já mám klasický kufr, takže ten klidně nechám odbavit do podpalubí..., co přítel, ten letí jen s batohem, ten si může vzít s sebou? dáme tam elektroniku apod., ale je to klasický batoh, určitě má větší rozměry než malé zavazadlo 40x30 nebo kolik si můžeš vzít na palubu...
Zdravím Vás,
mám drobný problém a nevím co s tím... Dneska ráno jsem dal Check In na lety do Bergenu a zpět s příručními zavazadly a s jedním 32kg odbaveným zavazadlem. Celkově se jedná o 5 lidí. Bohužel jsem hned po tom zjistil skutečnosti, díky kterým nikdo nemůžeme letět... hurá :) Předpokládám, že jediné co mi teď zbývá, je nechat všechny letenky propadnout, tj. prostě nic neřešit a nenastoupit k letu - je to takhle správně nebo bych měl Wizz kontaktovat? Nerad bych pak něco platil apod... Wizz Flex ani nic podobného nemám. A ještě dotaz na to 32kg zavazadlo - je možnost ho ještě zrušit, že bych dostal peníze za něj zpátky? Nikde jsem nic nenašel tak nevím... Děkuju za odpovědi!
když letíme zítra, nemáme zaplacená sedadla, je tam těch 48 hodin, když je potřeba udělat on-line check in..., takže dnes už to můžu zařídit, že?
Bára Jakešová napsal(a):když letíme zítra, nemáme zaplacená sedadla, je tam těch 48 hodin, když je potřeba udělat on-line check in..., takže dnes už to můžu zařídit, že?
Jasně, však to zkus.
Zatiaľ to vyzerá tak, že moc ľudí si nedáva zadarmo odbaviť kufor/batoh na checkine, ale pokračujú s ním až na gate. Tam to klasicky označia a pošlú do podpalubia :-)
Wizzair jde ve šlépějích Ryanairu, od 1. listopadu k tarifu Basic jen malé příruční zavazadlo (batoh). S Wizz Priority druhé větší (kufřík na kolečkách) v ceně. Neplatí pro letenky nakoupené před 10. říjnem.
hajzli :) ale pribudla ponuka checknutej bagaze s hmotnostou 10kg za 7 euro (BTS-IEV pozeram) ... co nie je zle na tekute darceky :D
No paráda, našel někdo nějaký batoh, který by přesně splňoval tyto rozměry? Se svým batohem 56x28x21 už se do tohohle rozměru nevejdu.
Ano a maji sakra pekne udelane video na insta jak pro debili. To by chtelo sdilet na fb, kdyby se to objevilo na cl.com/fb
Nechytili sa prilezitosti byt o krok vpred pred ryanom, ale ved preco by to aj robili ... ryan rastie aj napriek strajkom a novym poplatkom a ludia to sice somrajuc, ale zaplatia. WDC uz pre mna stratil vyznam, celkovo Wizz sa nam cenovo utrhol z retaze, co uz sice pozorujem dlhsie, ale teraz dupol na plyn. Pozitivne je akurat to, ze rozmer podanej 10 kg moze byt az 149X119X171 cm, kt. je zhodny s batozinou o hmotnosti 32 kg
Bylo by úžasné, kdyby se konečně ráčili rozhodnout pro jednu variantu, která vydrží více let, viz easyjet. Tyhle neustále kejkle jsou už únavné...