Skupinová letenky 30+ lidí
Kde poptávat letenky pro velkou skupinu? Můžete prosím doporučit nějakou agenturu, která vypracuje cenovou nabídku? Většina leteckých společností na žádost o hromadnou letenku nereaguje.
letenky@studentagency.cz heslo: Cestujlevne.com :) měli byste dostat normální fee.
Pokud se jedná o lety po Evropě, tak to jde řešit samostatně skrze lowcosty. Jinak agentury no.
David Eiselt napsal(a):letenky@studentagency.cz heslo: Cestujlevne.com :) měli byste dostat normální fee.
Pokud se jedná o lety po Evropě, tak to jde řešit samostatně skrze lowcosty. Jinak agentury no.
U Student agency jsem vyplňoval formulář a dvakrát jim telefonoval. Zatím mlčí.
Nějaká jiné agentury? Je to do Johanesburgu, tam téměř žádné společnosti které tam létají neumožňují koupit více letenek najednou. A komunikace s nimi taktéž velká bída, jinými slovy, nereagují.
Zkus superletuska.cz.
Připrav se ale, že u aerolinek to funguje přesně obráceně než by jeden očekával, tzn. skupinové letenky zpravidla NEjsou levnější než individuální.
Jestli jste schopni/ochotní se rozdělit na 2-3 skupiny je to pro prodejce snazší vás umístit.
To je jako u skupinového sexu - člověk by očekával, že si to tak nějak více užije.
Ale mnohdy to je naopak.
To je pak lepší říci, že už jsi byl až na tebe přijde řada...
Kolegyně před nějakými desti lety sháněla pro skupinu více než sto lidí let po Evropě s tím, že byli ochotni i pronajmout celé letadlo a měli velmi flexibilní temíny pro přílet a odlet a její zkušenost je, že ze strany aerolinek i agentur byl naprosto minimální zájem o spolupráci. V podstatě jí nikdo nereagoval a na základě telefonických urgencí a i osobní návštěvy několika zastoupení i agentur měla pocit, že svým požadavkem vysloveně obtěžovala. Nakonec poslala část lidí různýma linkama po menších skupinkách a pro zbytek najmuli dva autobusy. Já jsem sháněl tři, čtyři roky nazpět letenky pro 20+ lidí a měl jsem úplně stejný pocit. Nakonec jsem to koupil na třikrát (9+9+ zbytek) a bylo to levnější než skupinová nabídka na stejné lety od toho přepravce (byť to možná bylo štěstí, že tam bylo tolik míst). Ale možná už doba pokročila a aerolinky si váží zákazníků :-)
Já jsem pře pár lety pořádal event v Barceloně - návštěvu závodu F1 také pro asi 35 lidí a bylo to tak komplikované, že jsem to raději zadal cestovní kanceláři. Ale stálo to balík. Jen letenka s ČSA asi 9 tis. os. (byla přísná kritéria - všichni jedním letadlem, apod.).
Dnes bych to řešil tak, že bych skupoval místa v různých spojích podle toho co vyhledávač nabídne. Je to jednodušší a výrazně levnější. Pokud se tedy nejedná o nějakou delegaci. Když začneš včas, tak není problém všichni jedním letem.