Madeira PRG - FNC
Ahoj, rádi bychom letěli na madeiru, ideální termín je 3.3.-11.3. Z Prahy jsou hrozně dlouhé stopy v Amstru, nemáte tip na nějakou rychlejší trasu, případně na výhodnější startovní letiště, než je Praha? Díky :-)
Koukam ze nikdo neodepsal , tak zkusim poradit Londyn , nekolikrat jsem videl dobre ceny i s Lisabonu ,ale chce to pak pojmout jako vylet Lisabon + Madeira , nevim co je spatneho na delsim stopu v Amstru ? a kdyz uz by mi nesedel Amstr tak zvolim Eindhoven a presunu se tam busem
Ale jiak proc zrovna Amstr ? Nemuzu sice v soucasne dobe doporucit vyhledavac Azair .( zacina byt cim dal vic nespolehlivy s chybama a bez aktualizace cen ) ovsem EasyJet ma stranky funkcni, primy let je treba taky s Eurowingsem z Berlina
mikir napsal(a):Ty layovery jsou u těch nejlevnějších letenek fakt dlouhé a hlavně přes noc. Myslím, že jakýkoli nocleh nebo cestování po Holandsku cestu na Madeiru pěkně prodraží. A z toho, co píše Vítek, mám pocit, že o pobyt v Holandsku moc netouží.nevim co je spatneho na delsim stopu v Amstru ? a kdyz uz by mi nesedel Amstr tak zvolim Eindhoven a presunu se tam busem
Insipiruj se tady https://www.cestujlevne.com/akcn...ou-v-portu
Myslím, že jednodenní zastávka v Portu není na škodu, ubytko je za hubičku, na zpáteční cestě to pak pěkně navazuje ;-)
Tady máš skládačku za 66+51 euro
Ahoj,
přidám pro inspiraci naší cestu (letíme za 14 dní s easyjetem z Mnichova přes Ženevu, cestou tam sice musíme přečkat noc na letišti v Ženevě, nicméně cena je bezkonkurenční - celkem cca. 2600Kč pro dva tam a zpět, zpateční let navazuje lépe - jen cca. 4 hod čekání na přestup, což by mělo být dostačující i v případě spoždění prvního letu.
Mnichov (Terminal 1) do Ženeva
EZS1212 flight
Odlet: út 16 1 20:35
Přílet: út 16 1 22:00
Ženeva do Madeira (Funchal)
EZS1313 flight
Odlet: st 17 1 07:00
Přílet: st 17 1 09:45
Madeira (Funchal) do Ženeva
EZS1314 flight
Odlet: st 24 1 10:25
Přílet: st 24 1 15:05
Ženeva do Mnichov (Terminal 1)
EZS1211 flight
Odlet: st 24 1 18:45
Přílet: st 24 1 20:05
Původně jsme plánovali přímý let s Eurowings z Vídně, ale Eurowings tento spoj nakonec zrušili.
Také jsem našel přímé lety z Norimberku se společností Germania.
Když už jste u té Madeiry. Máte v plánu si půjčovat auto, nebo budete spoléhat na hromadnou dopravu? Plánujeme na květen, myslíte že půjčení auta na celý pobyt je zbytečné?
Jen pro info: letiště v Ženevě se na noc zavírá, resp. snad by mělo být možné zůstat uvnitř terminálu, ale nevycházejte ven, protože pak se už nedostanete dovnitř (kolem 0:30 se dveře zavřou). Info z počátku roku 2017.
evinkamalinka napsal(a):Pokud chcete cestovat po ostrově (a co taky jiného na Madeiře, že), tak auto je velmi žádoucí. Ani si to bez něj moc nedovedu představit.Když už jste u té Madeiry. Máte v plánu si půjčovat auto, nebo budete spoléhat na hromadnou dopravu? Plánujeme na květen, myslíte že půjčení auta na celý pobyt je zbytečné?
mirjur napsal(a):Pokud chcete cestovat po ostrově (a co taky jiného na Madeiře, že), tak auto je velmi žádoucí. Ani si to bez něj moc nedovedu představit.
A nemáte někdo prosím typ na ověřenou autopůjčovnu ve Funchalu?
cestovatel89 napsal(a):Rozhodně Madpoint.pt - cena 30E/den zahrnuje komplet všechno pojištění s nulovou spoluúčastí, což je super - osobně jsme byly poté hodně rádi, že to tak bylo. Nakonec jsme se rozhodli, že auto chceme mít o den dýl, tak nám jen řekli ať ho necháme druhej den stát na letišti odemčený s klíčema a penězma v kastlíku. Jinak bez problému na nás po příletu počkali na letišti, měli sebou terminál, takže se dalo platit kartou a maximální spokojenost.
Super, moc děkuji :)