Benátky (TSF)
Letiště Treviso je nízkodnákladové letiště, které leží poblíž Benátek, avšak není hlavní letiště pro Benátky, tím je letiště Marco Polo.
Informace:
doprava z letiště do Trevisa:
- z letiště jezdí autobusová linka č.6 a lístek stojí 1,20€, případně u řidiče za 2,50€. Odkaz http://www.actt.it/aeroporto-treviso
doprava z letiště do Mestre:
- nejprve jeďte do Trevisa a odtud vlaky Tren Italia na vlakové nádraží v Mestre. Cena lístku stojí 2,85€ a doba jízdy od 19 do 25minut a jezdí 3x - 4x do hodiny
doprava z letiště do Benátek:
- z letiště do Benátek jezdí linka společnosti ATVO. Cena za zpáteční jízdné je 13€. Odkaz s jízdním řádem http://www.atvo.it/images_doc/linee/TV_ ... .05.12.pdf
WiFi zdarma: Ne
IATA / ICAO kód: TSF / LIPH
poloha: 3km od centra Trevisa, 30km od Benátek
web: http://www.trevisoairport.it/tsf/index. ... anguage=en
Máte někdo info, jestli se dá jet z Trevisa do městečka Mestre, nebo je třeba do Benátek a pak teprve do Mestre? Díky
Ahoj Petře, z letiště to vem místní linkou do Trevisa za 1,20€ a poté vlakem do Mestre za 2,85€
vlak si můžeš rezervovat předem na trenitalia.com , ale není to nezbytné. Treviso se může zalíbit a budeš si chtít pobyt prodloužit Cesta trvá něco kolem 20 minut.
Ahoj,
můžu se zeptat, jak je to s cestováním z Benátek na letiště Treviso? Nedaří se mi najít, zda existuje spojení na letiště, abych stíhal let 21.1.2014 v 7:50. Našel jsem nějaká spojení, ale všechny jsou pozdějšího času, čímž bych odlet nestíhal .
Díky moc.
Tak našel jsem toto:
http://www.atvo.it/images_doc/linee/Ven ... .12.13.pdf
Teoreticky pokud se ty jízdní řády cca zachovaj, tak bych to mohl stíhat, ne? Aktuálně je příjezd prvního autobusu v 6 hodin
Ještě jednou díky.
To stíháš naprosto v pohodě, letiště je malé, ráno odbavují jen pár letů, není se čeho bát. Stačilo by na letiště dorazit i hoďku před odletem, pokud nemáš nic k odbavení a nemusíš na check-in přepážku.
A mizes se prosim nejak vic rozepsat??? Predstacuju si to jednu noc v jednom meste a druha v bematkach treba
Taky jsem koupil Benátky (TSF) a děkuji za dobré tipy. Ale ještě mne napadlo, neznáte nějakou app, do které bych si to všechno mohl nahrát? Cestu z letiště, spojení, jízdní řády, navigaci k hotelu, body zájmu co chci vidět a nějaké info o nich? Ale hlavně, aby mě to navigovalo.
Ahoj,
koukam aktualne po spoji Treviso - Benátky a zpět na let v 7:45 Mestre - Treviso.
Zatím se mi více líbí varianta bus do Treviso + vlak do centra Benátek při příjezdu a vlak z Mestre při odjezdu.
Všude se však píše, že vlak stojí jen 2.85eur. Když si chci ale vyhledat spoj přes http://www.trenitalia.com/ Treviso - Mestre najde mi to sazbu 9eur a do St. Lucia 7.50eur. Je možné, se sazby tak zvedly nebo hledám špatně? Moc díky za radu.
Alena
Ty sazby musíte hledat max na týden dopředu, protože to je okamžik kdy se prodávají regionální vlaky. Toto jsou expresní, proto tak drahé
Tak super, moc díky za odpověd. Už se s tím tady docela dlouho trápím
A je lepší koupit jízdenky dopředu nebo klidně až na místě.
A ještě jedna věc, nedaří se mi najít žádný vyhledávač spojení po Benátkách a pak taky ceník. Po Benátkách bychom chtěli chodit pěšky, ale nějak se do Benátek z Mestre musíme 2x denně dostat. Chodit 8km pěšky tam a zpět nám přijde už opravdu ztráta času
Ahoj, z Piazzale Roma - náměstí hned na kraji Benátek = stanoviště autobusů, do Mestre jezdí myslím č. 2 a ještě jeden. Večer jezdili 2x do hodiny, přes den každých 15 min. Je zde na konci prodej lístků na vaporetta, ty jezdí hned za rohem
Určitě si kupte Venice pass na MHD i vaporety a nebuďte jen v Benátkách. Okolní ostrovy nabídnou mnohem víc! K Benátkám se váže tato část cestopisu http://cestujlevne.com/cestopis-usa-ita ... y-chicago/
Ten vlak kupte klidně až na místě - taky jsme to nehrotili. Nezapomeňte si lístek cvaknout již na nádraží ve vlaku je už pozdě.
Chtěl bych se jen zeptat na platnost lístků v Benátkách. Turistické karty platí po celých dnech, nebo jak v Praze po hodinách (například od 11 v pondělí do 11 v úterý).
Jestli jsem vše dobře pochopil, tak z Mestre se dá na tuto turistickou kartu dostat do Benátek autobusem a pak po dalších ostrovech jak je libo kromě pár linek.
Díky za odpověď.
My do Benátek vyrážíme v listopadu letenky díky Dejvovi za 500 Kč zpáteční a ubytko "přímo" ve Venice za 500 Kč / 2 osoby se snídaní, taktéž díky slevě u hotel.de. Ještě koupím jízdenky od Leo Express za 99 Kč z Ostravy, protože je odlet z Prahy a máme to komplet naslevováno:D
Nevíte jak to tam zhruba bude s počasím v druhé polovině listopadu? Já jen doufám, že ten 3 denní pas na dopravu bude platit až k nám do toho hotelu Hotel La Pergola di Venezia (Via Cipro, 15, 30126 Venice - Lido Venezia)
Pass platí po celém Benátsku, tedy i v Mestre a dalších ostrovech v okolí Benátek. Jinak chválím za super "levně" trip
Taky se díky tomuto serveru chystám v září do Benátek:) Původně jsme si zabookovali podle zdejších rad hotel v Mestre, protože ceny přímo v Benátkách jsou opravdu vysoké. Pak jsem si ale uvědomila, že chci zažít brzká rána a pozdní večery v Benátkách a nemuset nikde nahánět poslední autobusy. Delší dobu koketuju s Airbnb, ale vždy jsem nakonec dala přednost hotelu, kde je jistota recepce. Když jsem ale našla na airbnb byteček, který je přímo v Benátkách kousek od nádraží (což byla moje priorita kvůli brzkému letu v 7:50), tak nebylo nad čím uvažovat. Navíc jsem od airbnb dostala slevu 500Kč, za první booking, takže pokoj s vlastní koupelnou pro dva na tři noci jen za 5670 Kč (skoro o 2tísíce levněji než ten původní hotel v Mestre). Takže jsme spokojení a už se těšíme.
Mám dotaz ohledně ATVO autobusu směrem z letiště Treviso do Benátek a zpět. Je nějaká výhoda, pokud koupím jízdenky předem online? Rozdíl v ceně nevidím a pokud to chápu správně, tak by mi emailem přišel pouze voucher, který bych musela na letišti stejně u stánku vyměnit za jízdenku. To už si jí tam můžu rovnou koupit. Jde mi spíše o ranní autobus zpět na letiště. Musíme jet hned prvním spojem v 5:30, při nákupu online se jízdenky kupují pouze na konkrétní den, ale ne na konkrétní spoj. Hrozí, že bude spoj plný a nevejdeme se? Při letech do Říma a do Londýna jsem si mohla koupit jízdenku na konkrétní bus předem a vše proběhlo bez problému. Určitě se tu najde spoustu lidí, kteří mají díky Wizzairu s tímto spojem zkušenosti:)
Asi jich taková spousta není sdílná Sdílím stejné obavy. Ohledně transferů na/z letiště v Trevisu.
Zatím to mám vyřešené tak, že z letiště zkusíme najít prodejní přepážku pro bus č. 6 na vlakové nádraží v Trevisu a odtamtud do Mestre vlakem.
Zpátky pak raději za těch 10€, abychom byli na letišti včas. Nebo má někdo zkušenost s cestou na letiště Treviso v kombinaci s vlakem a busem?