Vynechání posledního přestupu a koupení jiné letenky (úspora času)
Dobrý den cestovatelé:)
není mi jasná jedna věc ohledně letenek z Lyonu na Havaj a zpět. Již jsem si koupil zpáteční letenky Praha-Lyon, ale včera jsem zrovna přemýšlel nad tím, že budeme muset při cestě zpátky (Havaj-Los Angeles-Londýn-Lyon-Praha) několik hodin čekat v Londýně na přílet do Lyonu a poté čekat asi dalších 10 hodin v Lyonu na odlet do Prahy. Je možné v takovémto případě let z Londýna do Lyonu vynechat a dokoupit si letenku Londýn-Praha. Ušetřilo by nám to spoustu času. Otázka samozřejmě je, když se jedná o stejnou společnost (british airways), jestli se dá s aerolinkou dohodnout o vyhození zavazadel v Londýně. Máte s tímto někdo zkušenost?
Díky moc,
Michael
Aby to bylo jasné: koupil jsem od British Airways Lyon-Honololu a zpět a k tomu je třeba zpáteční Praha-Lyon
najviac sa usetri casu ak by si vynechal prvy segment :)
ale zarty bokom, zalezi od spolocnosti a situacie... keby bol dlhy prestup v londyne, tak by sa to mozno dalo uhrat na nieco ze si chces vytiahnut z kufra alebo take nieco
Ale istota je letiet bez batoziny.
Nejvic casu by jsi usetril, kdyz by jsi si to tady na foru vyhledal. Resilo se to tady x-krat.
Z Lyonu to bylo za 12K, takže nejlepší by byl segment, který by pro mě znamenal za 12 rovnou z Prahy:)
Bez batožiny to možné není. Tak asi jedině napsat přímo letecké společnosti
inak ma napada jedna zvrhlost, ale neviem ci to niekto skusal. Co tak "stratit" batozinu ... nedovezu ju potom domov tak ci tak? :)
Mám s tým skúsenosti (nielen) u spoločnosti British Airways. Na check-ine na spiatočnej ceste žiadam poslať batožinu len do Londýna. BA s tým problém nikdy nemali. Ale v tvojom prípade budeš na spiatočnú cestu nastupovať na Havaji, a to buď do lietadla American Airlines, alebo Alaska. No a títo problém môžu mať (tiež osobná skúsenosť). Vtedy máš šancu požiadať o "skrátenie" letu len do Londýna ešte aj na letisku v Los Angeles. Ak tam máš dosť času a ak je let LAX-LHR operovaný spoločnosťou BA.
Zrhunuté: BA s tým problém nemajú, ale ich partneri môžu mať.
Házení hráchu na stěnu...
Nejde zobecňovat subjektivní zkušenost. Mně se to povedlo 2× ze 2 pokusů, ale nikdy bych si nedovolil napsat, že to jde... Tam zaleží na spoustě faktorů, ve fóru tady o tom je popsáno dost. Jediná jistota je opravdu ten přiručák.
tonic napsal(a):Co tak "stratit" batozinu ... nedovezu ju potom domov tak ci tak? :)
Batožinu stratil cestujúci, nie "letisko" ani dopravca, tak ju možno dajú do strát a nálezov, a po určitom čase predajú alebo zničia. Sotva ju bude dopravca prepravovať na vlastné náklady, hlavne keď zistí, že cestujúci nenastúpil na letový segment.
Ak si otrlá osobnosť, tak sa to dá spraviť vždy, všade a s hocijakou spoločnosťou. Píšeš že čakanie v Londýne je "pár hodín". Tak tých pár hodín strávte nakupovaním, v reštaurácii / vybehnite do mesta a naschvál zmeškajte connection. Batožinu by vám mali z letu vyložiť keď vás na gejte nenájdu, prípadne odletí bez vás do Lyonu a odtiaľ vám ju pošlú do Prahy (t.j. všetko cenné a dôležité do cabin bagu).
Odmietnite náhradné riešenia od British s výhovorkou že pôjdete autobusom / nemáte už peniaze / idete teda pozrieť anglickú babičku do Stratfordu / prišlo vám z toho všetko straaašne zle a už ten let nedáte / XY ďalších možností podľa fantázie. Nikto vás jednoducho odletieť nedonúti... pre paranoidných odporúčam po takejto eskapáde na pár týždňov znížiť limit na karte, cez ktorú sa letenka kupovala na nulu - ak by niekoho náhodou napadlo charge-ovať zmenu destinácie.