Katowice (KTW)
No nevím jestli byly zrušeny, naposled využito 25.07.2021, sice nikde nejsou uvedeny, ale pořád platí, pokud si o ni řekneš.
Tak to je pak jiná, když to máš i vyzkoušeno, já to bral, že na ofiko české mutaci veškeré info o slevě zmizelo a to o zrušení mám tady odsuď https://www.cestujlevne.com/letiste/katovice. Kdysi na tu slevu byla potřeba ta kartička fly silesia, pak už stačilo jen, že pří opouštění park. zaregistrovali českou/slovenskou značku. Čili při výjezdu si normálně řekneš obsluze o slevu a oni ti ji dají? Když ale v kukani nikdo není, tak asi nic ne?
Slevy na parkování pro česká auta už nejsou - ověřeno na parkovišti P2 letos v březnu i loni v srpnu. Vyplatí si tedy udělat rezervaci online s 5% slevou.
Potvrzuji, ze slevy pro české SPZ už nejsou. Vyzkoušeno v prosinci. Ale vcera v noci jsem obdržel slevu 100% 😀
Nejdrive jsem typka budil zaklepanim na okno, pak mu nějak nešel načíst můj lístek a nakonec zvedl zavoru se slovy: nech pan jedze…
Využito P2 na přelomu července/srpna. Potvrzuji, že slevy pro ČR už neplatí, pouze online 5%: Plusem parkoviště je možnost dojít terminál pěšky během pár minut. Mínusem je to, že chybí označení volných míst. Parkoviště je velké a hledání volného místa (hlavně za tmy) zabere nějaký čas.
Jinak stav dálnice na letiště se ve směru od Glivic znatelně zhoršil a připomíná ty nejhorší úseky na naší D1 mezi Bohumínem a Svinovem. Takže radím neignorovat značení a nohu z plynu. Už jsem tam viděl auto s uraženým kolem.
A ještě jedna "specialita" Letěli jsme s Wizzairem z Katovic asi popáté za poslední tři roky a vždy u gate kontrolovali velikost příručních zavazadel non-priority cestujících. Takovou důslednost jsem na jiném letišti nezažil. Naopak s priority pasem můj carry-on batoh 45-53 l vždy prošel bez povšimnutí.
Já zas musím říct, že s Wizzem lítám opravdu často a naposledy jsem viděl přeměřovat příručák tak 3 roky zpět.
@thomasero
P2 jsem nikdy nevyužíval, protože ty nejbližší soukromé hlídané parkoviště byly někde okolo 60-80zl. na týden. Teď o něco zdražili (od x-teho dne 10zl. místo 5zl.), ale o kousek dál, stale v pohodové docházkové vzdálenosti, jsou jina parkoviště stale za směšné ceny. Teď jsem se díval na podzim, 13 dní. P2 - 137, soukromé 110.
Jinak na té dálnici to chce vždy u značky hodit do levého pruhu... 😂
Ahoj, nebyl teď někdo v business lounge v Katowicích? Vždy, co se týče jídla to tam bylo celkem fajn, ale teď jsem četla pár recenzí, že již není k jídlu téměř nic, teplé vůbec. Díky
byl jsem před týdnem a stejné jako vždy... mini pizza, párky, párky v těstíčku, pak donesli i pirohy, v ledničce sendviče, cesar salát a další zeleninový salát se sýrem, výběr polských piv, víno čepované bílé a šumivé, červené v malých skleničkách, tvrdé dost druhů - včetně aperolu na spritz..:) plný vstup bych neplatil ale za 50 % (přes erste) nebo za odečtený vstup zdarma v pohodě.. může být trochu menší nabídka jídla když je zrovna okno na letišti, kdy skoro nikdo neletí...
Tak to je super, že se nic nezměnilo:-) Moc dík za info. Máme vstup přes dragon pass za 19liber, tj cca 530Kč (přes myregus jak tu někdo dávno posílal odkaz), takže cena ještě jde:-)
vyhoda je i že bývá dost prázdný... a vím že mě budou zase kamenovat, ale slušně jsem se zeptal obsluhy jestli si můžu vzít sendvič a salát do letadla a nebyl problém... možná i kvůli tomu mají jak kovové, tak i dřevěné příbory...:)
Byli jsme 2 týdny zpět a k jídlu toho bylo málo. Možná to bylo opravdu tím, že jsme to odpoledne byli jeden z mála letů. Letěli jsme ve středu odpoledne a když jsme přišli, tak i kontrola byla zavřená (poslední letadlo odletělo cca 3hod před naším) a neotevřeli ji dříve než 2hod před odletem :-(
A jak to dopadlo s Turkish, co měli lítat z Katovic? Na té mapce nejsou, takže léto ještě bez nich nebo se nějak domluvili s LOT?
Turkish budou litat z Krakova, protoze je to zajimavejsi destinace nez Katovice, Turkish Airlines na poslední chvíli mění plány, místo do Katovic budou létat do Krakova - Zdopravy.cz
Neví někdo, jestli stále platí při parkování na P2 delším, než 5 dnů, že můžu zdarma zajet k letištní hale na vyložení zavazadel? Před 2 roky to ještě šlo, teď už to nikde nepíšou.
Nemá někdo tip na parkovište u letiště Katowice? P2 je plná, a pár dalších okolo, kam jsme posílali rezervace, taky. Díky
Nová linka od zimního řádu - Reggio Calabria
Další nová linka od zimního řádu - Salermo
https://www.airways.cz/zprava/ta...o-salerna/
Jde však pouze o přetrasování původní linky do Neapole, která na listopad/prosinec není v prodeji. Tipuji na nějakou poplatkovou optimalizaci Neapol x Salermo.
on ten clanek na airways je malinko mimo.
je to defakto nove letiste (otevrene od cervence, bylo asi osm let zavrene)
nechapu moc co se cili nad tim, ze to neni “typicka destinace” pro cecha - vzdyt je to jen lowcost letiste pro neapol :)
Nerozumím ani té poznámce, že cenovky 10-50 tisíc v oblasti nejsou výjimkou. Takové cenovky nejsou výjimkou na hodně místech Středomoří a přesto se tam najde hodně běžných ubytování, zvlášť mimo sezonu.
A zrovna Amalfi fakt není jen o létě.
Za mě fajn, doprava z QSR minimálně do východní části Amalfi je přeci jen o dost rychlejší než z NAP.
V Salernu plánují od příštího roku postavit úplně nový terminál, tak jsem zvědav jak reálné ty plány jsou :) Pravda, že na ten současný terminál je i jedna 737 až až :)